Eurooppa

Huippuasianajaja: Ruotsi tarvitsee tiukempia lakeja

Elisabeth Massi Fritz. Kuva Advokatfritz.

Rangaistusten jyrkkää kiristämistä tarvitaan rikollisuuden voittamiseksi. Näin toteaa rikoksen uhrien edustamiseen erikoistunut asianajaja Elisabeth Massi Fritz kirjoituksessaan Expressenissä.

Mielipidekirjoituksessa, jonka otsikko on ”Lastemme ei pitäisi kasvaa nykypäivän Ruotsissa”, asianajaja kirjoittaa, että rangaistusten korottaminen on pakollista taistelussa jengirikollisuutta vastaan.

– Rangaistuksia on kiristettävä – ja tarkoitan elinkautistuomiota jokaisesta kuolemaan johtaneesta ampumisesta. Tämä koskee kaikkia syyllisiä, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta. Karkotus on itsestäänselvyys, ja sitten ikuinen maahantulokielto, hän kirjoittaa.

Rikoksen uhrien asianajaja kritisoi myös rangaistusten alennuksia, jotka hänen mielestään on poistettava.

– Alennuksista ei pitäisi keskustella rangaistusjärjestelmässämme. Alennus kuuluu Icaan – ei tuomioistuimiin.

Rangaistusten korottamisen ja alennusten poistamisen lisäksi Massi Fritz ehdottaa nimettömien todistajien käyttöönottoa, rikoksen uhrien mahdollisuuksien lisäämistä oikeusapuun ja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, jotta nuoret eivät ajautuisi jengirikollisuuteen.

Hän uskoo, että sekä hallituksen edustajien että muiden poliitikkojen tulisi ”kuunnella enemmän alan ammattilaisia”.

– Tiedämme, mitä työkaluja tarvitaan kuolemaan johtavien ampumisten lopettamiseen.

Asianajaja on myös kommentoinut kriittisesti Ruotsin kotouttamispolitiikkaa, joka on hänen mielestään aivan liian löyhä.

– Uusruotsalaisen on todistettava, että hän tuntee lain ja oikeuden, osaa kielen, Ruotsin historian ja osaa hakea työtä. Pitäisi olla testi ja pitäisi osoittaa, että olet integroitunut yhteiskuntaan. Tämä on nykyään aivan liian kesyä, asetamme liian vähän vaatimuksia. Ja jos joku tekee rikoksen, hänet pitäisi karkottaa, vaikka olisikin asunut jonkin aikaa Ruotsissa, hän sanoi SvD:n haastattelussa.

Vuonna 2017 Massi Fritz kritisoi Ruotsin rikoksentorjuntaneuvostoa, joka ei tilastoi rikollisten maahanmuuttotaustaa. Asianajaja kuitenkin oli huomannut, että hänen pöydälleen päätyvistä raiskaustapauksista suurimmalla osalla epäillyistä oli maahanmuuttajatausta.

– Jos meidän tulee tehdä ennaltaehkäisevää työtä ja lopettaa raiskaukset, on aika tutkia, millaisia väkivaltaan syyllistyvät ovat. Meidän täytyy ottaa asia vakavasti ja nostaa ylös sitä peittävä verho. Kuinka muuten voimme taistella näitä kamalia raiskauksia vastaan, jotka ovat kaikille uhreille rankkoja. Väkivallantekijä on se ongelma.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

45 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Hyvä ja perusteltu vaatimus, mutta Ruotsi on jo menetetty.

metsäkulman murre

”….Ruotsi on jo menetetty.”

Samanlaisia ääniä kuuluu myös Norjasta. Amren com julkaisi 1.8.2021 kirjoituksen tai oikeammin linkkikokoelman ”Race and Immigration in Scandinavia and Finland”. Kommentit ovat mielenkiintoisia.

Norjalainen, Puolaan muuttanut morten.pp tiivistää ajatuksensa kolmeen sanaan ”Norway is lost.”

https://www.amren.com/blog/2021/08/race-and-immigration-in-scandinavia-and-finland/

Ilkka Forsten

Kuolema on ainoa todellinen demokraatti. Se ei valkkaa saataviaan millään poliittisella agendalla.

Ilkka Forsten

Minäkin tiedän mitä työkaluja tarvitaan kuolemaan johtavien ampumisten lopettamiseen, mutta se edellyttää ampumiset lopettavien työkalujen hyväksymistä ja käyttöoikeutta. Tähän ei tosin tulla koskaan pääsemään, kun kansalle jätetään mahdollisuus äänestää vain demareita ja vihreitä.

Toinen vaihtoehto on ruuvipenkki ja kunnon putkitongit joilla vääntyy vähän paksumpikin kanki S muotoon.

John Quiman

Et siis suosittele pizzaleipurin taikavoimaa, kuten Ruotsin poliisi.

Isis oli

Kauhea rasisti! Eihän tällaista voi olla! Olen shokissa

Ilkka Forsten

Sillä on kyllä hyvä sukunimen loppuosa Fritz. Sanoisin että sukujuuret on kaukana Gambiasta. Sitä paitsi hän on aika topakan näköinen täti.

John Quiman

Toivottavasti tuolla lausunnolla muutama suvakki siirtyi manan maille järkytyksestä. Valitettavasti Orpoon se ei tehonnut.

Juukeli

Ruatti on menetetty siellä on jo nii paha lois ongelma ei niistä oo putsaamaan sama kohtalo on meillä jos tää viher hulluus jatkuu

nonAQ

Jos nämä jengiläiset malttaa ampua vain toisiaan, kehitys on aivan positiivista.

Eka Kettunen

Ruotsalaisilla ei ole aikomustakaan tai kykyä ennaltaehkäistä raiskauksia tai muitakaan rikoksia toimillaan, jopa ehdotusten toteutuessa lopputulos on sama kuin päästettäisiin kettuja kanalaan kerta toisensa jälkeen ainoastaan oven avaamista siirtämällä minuutin hieman myöhäisemmäksi.

Rytin henki

Kymmenien tuhansien toiskulttuuristen nuorten miesten aseetonkin marssi maahan vastaa puna-armeijan marssia Helsinkiin. Kuka sitä nyt kivääriä viitsisi raahata kun puolustaja kantaa matkalaukutkin ?
Kuten historiasta tiedetään, raiskaukset aina olleet valloittajien tavaramerkki.

John Quiman

Vakavista rikoksista on sovittava matun kotimaan kanssa, että karkotetaan heti ja oikeudenkäynti suoritetaan matun kotimaassa, kuten tuomiokin. Niille voi jopa maksaa oikeuden kulut ja vankiloiden kulut tai ampumatarvikkeet, jos ne liittyvät tuomioon.

Tämä säikäyttäisi maturikollisen kunnolla. Ruotsalainen tai Suomalainen vankila on niille pelkkä lomakoti tietyin rajoituksin.

John Quiman

Alennus kuuluu Icaan – ei tuomioistuimiin.”

Icassa (Ica vastaa K-kauppaa) saa alennuksia tyyliin osta monta saat alennusta.

Ruotsissa ja Suomessakin saa tuomioistuimissa alennusta: tapa kaksi yhden hinnalla. Monesti tulevat selitykset, että ei oikeastaan voi tuomita vankilaan, koska vankila-aika olisi matun elämää kohtuuttomasti vaikeuttava. Siis keksitään syitä, jotta voitaisiin ”ymmärtää” eli vähentää rangaistuksen kovuutta niin, että se rajoittuisi pelkkään nuhteluun, jos mahdollista.

Ilkka Mänttäri

Vankila-aika on matuille lomaa. Saa integroitua ja verkostoitua yhteiskunnassa samoin ajattelevien kanssa ja oppia uusia asioita. Ehkä joku kotoutusrahasto vielä maksaakin siitä. Kun kuitenkaan ei ole huolta karkoituksesta jaksaa taas keppostella.

Kata

Justhan oli vankiloiden ”seurakunnista” ja tuskin ne on luterilaisoppeja täynnä…eppäilen vahvasti.

John Quiman

Väkivallantekijä on se ongelma.”

Kukas suvakki se olikaan, joka sanoi, että ”eivät he ole väkivallan tekijöitä, he ovat väkivallan uhreja”.

Miksi suvakin sitten tarvitsee poistaa tieto maahanmuuttotaustasta, jos kerran ne eivät ole väkivallan tekijöitä. Eikö olisi parempi tehdä selvät tilastot rikoksista, jotta kaikki näkisivät, miten maahanmuuttajat ovat kunniallisia ihmisiä?

Ilkka Mänttäri

Touché. Kun ikää tulee tuo politiikka saa ihmisissä puhtaanpia muotoja: Suvakit ja matut, kiitos ei.

m1xa

Tais olla Sanni Grahn-Laasonen.

Ilkka Mänttäri

Jos oli, niin ei yllätys.

Jussi Hämäläinen

On aivan yhdentekevää, mitä Ruotsissa joku sanoo tai mitä tekee. Ruotsi on jo luhistunut yhteiskunta, vaikka kulissit tietysti vielä kauankin pysyvät pystyssä. Ruotsalaiset eivät saa itselleen kasvatettua sellaista realismintajua ja sisua, joilla ongelmat havaitaan, myönnetään ja sitten korjataan. Ruotsi on luhistuva ja sitten sen luhistuttanut heinäsirkkalauma lähtee tuhoamaan seuraavat pellot.
Ja me olemme tuolla tahallisen sokeuden ja naiivin hölmöyden kyllästämällä tuhon tiellä Ruotsia kymmenkunta vuotta jäljessä. Nykyhallitus ”me tarvitsemme 80 000 maahanmuuttajaa lisää” ja ”kuusi maksoin, kaksi sain, se on hyvä kauppa” -mantroineen on niistänyt pois viitisen vuotta Suomen tuhoaikataulusta.

Allahu akbar!

John Quiman

Kun matuloisten vaikutusvalta yltää politiikkaan valtakunnan tasolla riittävästi, on Ruotsi mennyttä, sillä sitten ei kukaan enää korjaa sitä, ainakaan politiikan keinoin.

Ilkka Mänttäri

Tulevaisuus on arvaamaton. Voi syntyä sellaisiakin ratkaisuja jotka tänä päivänä tuntuvat mahdottomilta.Esim sotilasvallankaappaus. Jossakin vaiheessa sitten katsotaan totuutta silmiin ja vihervasemmisto kielletään kuin natsit konsanaan.

Ilkka Forsten

Sota on epäonnistuneen politiikan jatke. Jotenkin tekisi mieli päästä siihen jatkeeseen aika pian.

juha II

Ruotsalaiset naiset ovat kauniita, mutta valtaosa heistä on täysiä sekopäitä!

Päätin puuttua tällä kertaan tähän epäkohtaan, koska ”partalapset” erilaisine elämänkohtaloineen on pidemmän päälle todella sydäntä särkevää.

Irmeli

Eiköhän tämäkin nainen saa syytteen rasismista, kun nykyään kaikki on rasismia. Julkinen maahanmuuttajien arvostelu, sekä lakien arvostelu on varmaankin hitsarille ja kumppaneille kauhistus. Eihän nämä myönnä että mikään on mennyt vikaan muutakun kantaruotsalaisten asenteet ja rasismi ruokkii rikollisuutta, eihän ne muuten….Mutta kymmenen pistettä tälle rohkealle naiselle, joka tuolla uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne on ja mitä pitäisi tehdä että asiat korjaantuisivat, pizzojen ja pullakahvien aika on ohi …. Onnea hänelle ja voimia kohdata se vihamyrsky minkä tämä touuden kirjoitus suvakeissa ja lemmikeissään aiheuttaa. Uhkauksia sataa..mutta onneksi tukeakin tulee ei kaikki ole tuollakaan ”hulluja”.

basisti

On vain ajan kysymys milloin alkaa kansainvälinen ”I’m Racist, so what ?” -tyyppinen liike koska tuota ”rasisti” sanaa käytetään niin tiheään ja niin poliittisesti että ihmiset kyllästyvät siihen.

Ilkka Forsten

Ettäs kehtaat, senkin rasisti…

Matti Hyyryläinen

Rasismi sanan voi kiertää ilmaisulla
ROTUREALISMI
Termi pohjaa tieteeseen eikä alenna,tuomitse tai korota mitään ryhmää.
Ai mihinkä tieteeseen ?..esim biologiaan,behaviorismiin ja kokemuksen tuomaan mutuun.
Se seikka että joku on jotain rotua ei tee ihmisestä tietynlaista mutta todennäköisyys tietynlaiseen käytökseen kasvaa.
Luottamus hyvä..kontrolli parempi..eli tarkkana saa olla mutta siimaa ei saa antaa.

Oma valinta

Juu. Mutta näistä rangaistusten kiristämisistä ei olisi mitään hyötyä. Kun ne menevät vankilaan, siellä jihadismi jyllää. Kustannukset ovat mielettömiä niiden säilömisessä. Paras olisi jyrkkä laki. Nollatoleranssi vihamieliselle ideologialle. Eli islam. Ja maasta ulos vaikka väkivalloin. Tulevaisuudessa jompi kumpi tekee ns ” puhdistuksia ”. Esim Ruotsissa. Joko länsimaalaiset tai muslimit. Näin kärjistäen.

Ilkka Forsten

Kärjistäen, minä länsimaalaiset tai muslimit. kaksi viimeistä ei siihen pysty, joten näin siinä taas kävi, koko homma kaadettiin harteilleni vaikka kuinka olen yrittänyt vältellä joutumista ratkaisijan asemaan.

Ilkka Mänttäri

Totuuden puhujia ei rakasteta, ainakaan näinä aikoina. Sama Suomessa.

John Quiman

Nykyisessä ideologisessa harhassa uinuvassa joukossa harva edes käsittää, mitä totuus tarkoittaa. Kokevat vain olonsa epämukavaksi, kun joku puhuu totta. Siksipä huiskivat kaikin käytettävissä olevin leimakirvein, jotta puhuja hiljenisi.

Ilkka Forsten

Ruvetaan valehtelemaan niin rakkauskin roihahtaa.

Kaino-Vieno Huttunen

”Uusruotsalaisen on todistettava, että hän tuntee lain ja oikeuden, osaa kielen, Ruotsin historian ja osaa hakea työtä.”

Kyllä ne tuntevat Ruotsin lain ja oikeuden, eli tietävät, että vakavastakin rikoksesta silitetään vain päätä. Kielen osaaminen on vähän niin ja näin, mutta Kelasta saa esitteen omalla kielellä ja tulkkipalvelut pelaavat. Ruotsin historia on tietty tuttu, se tiivistyy yhteen sanaan ”rasisni”. Ja kyllä ne osaavat valtamediassa valittaa hakeneensa paikkoja, mutta rasismin takia on työpaikat jääneet saamatta. Valtamedia komppaa heitä säännöllisin välein lähettämällä kokeeksi hakemuksia ulkomaalaisilla nimillä ja totta tosiaan Aysha tai Muhamed ei pääse yhteensä 256 hakijasta edes haastatteluun.

Mirkku

Mahtaisiko yksi syy olla se, että puskaradio on toiminut. Työnantajat eivät halua palkata ihmisiä, jotka räpläävät puhelimiaan kaiket päivät eivätkä aina muista edes tulla työpaikalleen. Onhan näitä tapauksia Suomessakin. Tuet pois lorvijoilta, niin ehkä se työntekokin alkaisi maistua, viimeistään siinä vaiheessa kun nälkä kurnisi vatsassa. Toisaalta, olisiko siitäkään apua, sillä on niin helppoa kipaista kauppaan hakemaan (lue: varastamaan) jotakin pahimpaan nälkäänsä ja napata samalla mukaan juoksukaljat. Sinä ja minä ja me kaikki maksamme senkin. Halleluja.
Tämä oli hyvä artikkeli, josta muistui taas kerran mieleen ruotsalainen rikostutkija Peter Springare, joka muutama vuosi lausui totuuksia tutkimistaan rikoksista. Kertoi siis saman kuin Fritz, eli ”raiskaustapauksista suurimmalla osalla epäillyistä oli maahanmuuttajatausta”. Muun muassa.
Springare savustettiin ulos poliisivoimista tuon tapauksen jälkeen. Sai tosin tarjouksen, josta ”ei voinut kieltäytyä” eli erosi maksettuna miehenä.

John Quiman

Tiedän sen verran ruotsalaisista työnantajista, että muhammedit eivät ole suosittuja ja monet heittävät muhammedien hakemukset oikopäätä roskiin.

Jos ne olisivat hyviä työntekijöitä ja kielikin sujuisi, jotta yhteispeli toimisi, olisi toinen juttu. Kokemukset vaan osoittavat toista ja siksi muhammedien haastattelu ei enää kiinnosta.

Jos ajattelee miten jokin ryhmä toimii parhaiten, ei se toimi parhaiten siten, että on monenlaisia elämäntapoja ja -käsityksiä sekoitettuna joukoksi, jossa väärinkäsityksiä syntyy tuon tuostaan, koska ei ole mitään yhteistä ja kielitaidon heikkoudet vain heikentävät sitä lisää. Ryhmät toimivat parhaiten, kun on helppo keskinäinen ymmärrys ja ollaan samalla aaltopituudella. Täydellistä siitä ei tule sillä, että on kulttuurillinen ja kielellinen yhteensopivuus, mutta ilman noita ominaisuuksia homma ei mitä todennäköisimmin toimi, jos tavoite on tehdä hyvää tulosta.

Jonkin tehtaan hihnalle saattoi aikoinaan palkata kenen vaan, jonka kädet liikkuivat, mutta sellaisia töitä ei juuri enää ole.

Ruotsalaiset sanoivat ennen, että ”lika barn leka best”. Suvakit haluavat kääntää tuonkin muotoon: ”olika barn leka best”, mikä ei tietenkään ole totta.

Ilkka Mänttäri

Kokemus on aika kova opettaja. Miksi ottaa firmaan ihmisiä jotka aiheuttavat vain kitkaa ja ongelmia.

Ilkka Forsten

Työpaikka voisi aueta jarrukorjaamosta, sillä tekijä aiheuttaa jo alunperin kitkaa joka on sivumennen sanottuna jarrutuksen kulmakivi. Toisaalta jarrut ovat pelkureita varten, ei niihin tosimies koske.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Ilkka Forsten

Mutta kysehän ei silloin olekaan rasismista jos 256 hakijaa menee Ayshan ja Muhamedin edelle. Se todistaa että 256 hakijaa osaa jotain millä on arvoa työnantajalle. Aysha ja Muhamed ei osaa, minkä kaikki tietävät jo entuudestaan.

Kata

No tällä naisella on kunnon ”massia”,näitä lisää!Ihmisten pitää uskaltaa puhua totta!

John Quiman

Jos jokin asia halutaan toimivaksi tai korjata, ei se onnistu muutoin kuin katsomalla siihen sellaisena kuin se on. Siksipä suvakeilla ei ole koskaan mahdollisuutta saada jotain toimivaksi. Ei ole vaikea ennustaa, että heidän kaikki pyrkimyksensä tuovat vain ongelmia.

Suvakki uskoo unelmansa ihanaan yhteiskuntaan, vaikka sen toteuttaminen on mahdollista vain valehtelemalla, pakottamalla ja opettamalla palturia kaikille jo lapsina.

Onnelaahan siitä ei tule ikinä, koska valehtelulla ja lain voimalla pakottamisella ei koskaan voida luoda toimivaa ja onnellista yhteiskuntaa. Voidakseen toimia ja olla onnellinen, tulee yhteiskunnan olla niin totta kuin mahdollista ja sen jäsenten tulee olla rehellisiä. Suvakki ei täytä yhtään noista kriteereistä.

Kata

Just näin.Tuo palturin puhuminen monella sektorilla lapsille käy niin hermoon ja tässä taannoin puutuinkin asiaan miksi lapsi seksualisoidaan jo taaperona laittamalla ”kirjavat” sukat…kun on kaunista kuulemma…mitä halavattua.Ei lapsi voi olla airueena tällaiseen seksuaaliseen hypetykseen!
Antakaa lasten olla lapsia!!!Kyllä he vanhempina tietävät mitä tahtovat kun ymmärtävät asioita.Ja oma järki toivottavasti mukana olkoon sitten aikuisina vaikka mitä suuntausta.Tuputusta EI TARVITA!

Ilkka Forsten

Tuputusta ei tarvita, mutta Huputusta ja Luputusta tarvitaan, muuten ei ole kolmea Aku Ankan veljenpoikaa.

Jouni S.

On tosiaankin huutava tarve asioiden katsomiseksi sellaisina kuin ne ovat. Ikävä kyllä, nykyinen tiedonvälitys on ns agendajournalismia, jossa joistakin asioista vaietaan johdonmukaisesti. Näiden ”työvoimapulan paikkaajien” asioista kerrotaan toistuvasti tarinaa, jossa he ovat uhreja, etenkin silloin kun tekevät rikoksia. Mitalin toinen puoli on se, että näiden rikosten oikeat uhrit ja heidän ongelmansa vaietaan kuoliaaksi. Sama koskee esim. vähän huonomman maksukyvyn omaavia eläkeläisiä, jotka ovat joutuneet väistymään näiden ”talouden pelastajien” tieltä, kun heille on järjestetty asuntoja ym. yhteiskunnan resursseilla, joista on niukkuutta aina ja hyvinäkin aikoina, vaikka poliitikot muuta väittäisivätkin (joko ymmärtämättömyyttään tai tietoisesti).
Ruotsissa on eletty hyviä aikoja liian pitkään ja monia asia on seurausta siitä. Pekka Herlinin elämänkerrassa ”Koneen Ruhtinas” kerrotaan hänen sanoneen usein, että ”on juostava kovaa, että pysyy siinä missa on”, jolla hän tarkoitti tietenkin yritystään (sen tuotteita, markkina- ja rahoituasemaa jne), jota piti jatkuvasti kehittää, jotta pysytään mukana. Ruotsi menestyy joillakin mittareilla edelleen, mutta siitä toisesta puolesta vaietaan ja Suomi valitettavasti ei ole tehnyt juuri mitään vast. ongelmien välttämiseksi. Ainoa keino on päättäjien vaihtaminen, ja joitain signaaleja parempaan suuntaan on naapurissa jo nähtävissä, tosin vaikea ymmärtää, miten yksi Löven on niin ”korvaamaton”. Meillä pitäisi toimia tässä(kin) asiassa proaktiivisesti, ja jokaisen käyttää äänioikeuttaan ”kallistuman” oikaisemiseksi, ennekuin peli on menetetty.