Eurooppa Politiikka

Huippuekonomi väittää, että pakolaiset maksavat enemmän kuin tuottavat

Hans-Werner Sinn. Kuva Blu-news.org / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Saksalainen entinen IFO-instituutin johtaja väittää pakolaisten maksavan yhteiskunnalle enemmän kuin tulevat koskaan tuottamaan.

Saksan tunnetuimpiin ekonomeihin kuuluva entinen IFO-instituutin johtaja Hans-Werner Sinn kirjoittaa elämänkerrassaan „Auf der Suche nach der Wahrheit“ (Totuutta etsimässä) oman tarinansa huipulle sekä mietteitään uransa aikana tapahtuneista maailman politiikan päätöksistä ja talouselämän muutoksista, opiskeluajan sosialismin ihannoinnista ja siitä parantumisesta taloustieteiden kautta. Sinn esittää myös kirjassaan todisteita, että nykyinen siirtolaispolitiikka maksaa yhteiskunnille enemmän kuin lopulta tuottaa.

Eurokriisi

Sinn vetää yhdysviivat Saksan yhdistymisen ja Saksan markasta luopumiselle, jonka primusmoottorina euron hyväksi toimi Helmut Kohl. Tämä aihe kuuluu Saksan politiikan harmaalle alueelle, joka ei täysin kestä päivänvaloa.

”Menneisyyden varjot” ovat kuitenkin seuranneet häntä läpi koko uran, ja ”syyllisyys” ajoi miehen kahtiajakoon. Talousviisauksien seasta löytyy kappaleita hyvinvoinnin ja ympäristöllisen vastuun puolustamisesta.

Sosiaalijärjestelmä valtavassa vaarassa

Sinn esittää kirjassaan eurokriisin ja pakolaiskriisin jälkeen kysymyksen: Missä viipyy minun Eurooppani? Euro ja EU ovat uhattuina, koska poliittinen eliitti on tehnyt valtavan määrän virheellisiä päätöksiä.

EU tarvitsee reformin

Brexit on eräs oire virheellisistä poliittisista päätöksistä ja päämääristä. Sinn ei vastusta EU:a, mutta näkee suurien reformien välttämättömyyden unionin henkiinjäämiseksi. Brysselin tulisi irrottaa kyntensä liike-elämästä ja purkaa euron mukanaan tuomat yhteisvastuut. Ulkopolitiikassa EU:a pitäisi hänen mielestään vahvistaa.

Brexitin yhtenä syynä on hänen mukaansa EU:n avoimien rajojen politiikka, joka rasittaa sosiaalijärjestelmän äärirajoilleen. Sinnin mielestä EU:n avoimet rajat tulee säilyttää, mutta jokaisen siirtolaisen tulisi ensin oleskella ja työskennellä Euroopassa vähintään viisi vuotta, ennen kuin sosiaalijärjestelmän etujen nauttiminen sallittaisiin.

Hans-Werner Sinn väittää kirjassan tehneensä laskelmia, että turvapaikanhakijat maksavat kokonaisuudessaan yhteiskunnalle enemmän  kuin tulevat koskaan tuottamaan.

Lähde: Wochenblick

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback