Eurooppa

Huivinainen solvasi sateenkaarinaista Lontoossa

Kuvakaappaus Twitter.

Lontoossa Pride-marssin aikana tapahtuneesta välikohtauksesta otettu video leviää Twitterissä.

Sunnuntaina tapahtui Suur-Lontoon Walthamstow´n kaupunginosassa välikohtaus Pride-marssin aikana. Niqabiin verhoutunut musliminainen hyökkäsi voimakkaan sanallisesti marssiin osallistunutta naista kohtaan, joka oli ottanut viitakseen sateenkaarilipun.

Tilanteesta otettu video on levinnyt twitterin kautta. Poliisi tutkii tapausta viharikoksena.

– Hävetkää! Jumala loi Aatamin ja Eevan, eikä Aatamin ja Teuvon, puhkui nainen. Videon alun perin jakanut henkilö sanoi, että ”on aivan samantekevää, minkä muodon viha saa – meidän on se juurittava ja sanottava EI kaikelle vihalle.”

Turvamies lopulta erotti kaksi naista toisistaan. Pride-marssin osallistujat olivat käyttäytyneet säädyllisemmin kuin hysteerisesti huutava musliminainen. Pride-aktivisti sai vielä peräänsä huutoja.

– Häpeä teille hirveille ihmisille! Te häpeämättömät!

Poliisi tutkii asiaa. Aggressiivista musliminaista ei ole tunnistettu.

Joka loukkaa toista seksuaalisen tai sukupuolisen identiteetin perusteella, syyllistyy viharikokseen, sanottiin paikallisen poliisilaitoksen twiitissä. Poliisi kehoitti kohteeksi joutuneita ilmoittamaan rikoksista.

Labourin kansanedustaja Stella Creasy sanoi, ettei tällainen viha ole hyväksyttävää, eikä juuri yhteisössämme. Hän mainitsi Pride-marssiin osallistuneen ihmisiä kaikista uskonnollisista suuntauksista.

  • 901
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset