Eurooppa

Huligaanit polttivat Leilan inva-auton Eskilstunassa – ”Tässä on vähän niinkuin vankina …”

Kuvituskuva. Husbyn mellakoiden toinen päivä vuonna 2013. Kuva Wikimedia Commons.

Eskilstunassa sunnuntai-iltana 16.5 ja seuraavana yönä syttyi noin 20 tulipaloa, ja poliisiasemalle hyökättiin. Yksi autonsa menettäneistä oli Leila Airissalo-Heikkilä, jonka inva-auto poltettiin omalla parkkipaikalla.

Ensimmäinen hälytys Eskilstunassa tuli 16.5 kello 22 ja sitä seurasi parikymmentä muuta hälytystä autopaloista eri puolilla kaupunkia.

– Epäilemme, että tämä on koordinoitua, koska tulipaloja oli niin paljon lyhyessä ajassa. Se ei voi olla sattumaa, päivystävä poliisi Mikael Ehne sanoi.

Lisäksi palavia esineitä heitettiin Eskilstunan poliisiasemalle.

Yksi autonsa tuona yönä menettäneistä oli Leila Airissalo-Heikkilä. Hänen inva-autonsa poltettiin käyttökelvottomaksi omalla parkkipaikalla.

– Tässä on vähän niinkuin vankina … tuli niin surullinen mieli kun mie ruukaan minun lapsenlapsien kanssa … ja nyt ei pääse ajelemaan, pyörätuolissa oleva Leila kertoo murtuneella äänellä.

Leila toki haaveilee uudesta autosta, mutta hankkiminen on vaikeaa. Inva-auto on kallis, sillä se pitää erikoisvarustaa siten, että kuljettajan paikalle pääsee sähköpyörätuolilla.

Vakuutuskassasta saattaa saada avustusta auton hankintaa varten, mutta silloin tulee olla työpaikka ja ikää saa olla korkeintaan 65 vuotta, minkä pyykin Leila ohitti kuluvan vuoden alussa.

– Kaikki luulevat että saa apua kun on inva-auto … kyllä minä olen joutunut maksamaan itse tämän auton ja korjaamaan vikoja mitä siihen on tullut. Ei mikään ole minulle ollut ilmaista.

Oma auto on käytännössä ainoa mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen, sillä invalidikäyttöön tarkoitettuja vuokra-autoja ei kerta kaikkiaan ole.

– Nyt on pakko ajella rullatuolilla, Leila toteaa.

Lähteet SR, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit