Kotimaa

HUS tarjoaa maahanmuuttajille tietoa koronaviruksesta useilla eri kielillä

Kuva Pixabay.

Suomessa on uutisoitu Tukholman alueen maahanmuuttajataustaisten henkilöiden koronavirustartunnoista. Myös pääkaupunkiseudulla on herännyt huoli maahanmuuttajien tartunnoista.

Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) alueella on todettu koronavirustartuntoja maahanmuuttajataustaisilla henkilöillä. Tarkkoja tartuntalukuja ei ole saatavilla, koska HUS ei tilastoi potilaita etnisen taustan perusteella, mutta tartunnan saaneiden joukossa on myös maahanmuuttajia.

– Olemme olleet yhteydessä maahanmuuttajien yhteisöihin ja pyrkineet lisäämään tietoisuutta koronaviruksesta myös heidän keskuudessaan. Yhteistyö on sujunut hyvässä hengessä. Huoli on yhteinen, sanoo hallinnollinen ylilääkäri Piia Aarnisalo.

– Nostamme asian esiin tiedonkulun parantamiseksi, Aarnisalo jatkaa.

Tiedonkulun parantamiseksi HUS on julkaissut Tietoa koronaviruksesta -videon suomeksi, ruotsiksi sekä viittomakielellä mutta myös englanniksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi.

Nettisivuilta löytyy myös linkkejä HUS-alueen kuntien, THL:n ja Ylen sivulle, joista löytyy tietoa koronaviruksesta monilla eri kielillä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa