Kotimaa

”Husu” Hussein monikulttuurijärjestö Monihelin toiminnanjohtajaksi

Abdirahim "Husu" Hussein. Kuva Niko Lipsanen / Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Monihelin uutena toiminnanjohtajana aloittaa 3.8.2020 Abdirahim ”Husu” Hussein.

Pääkaupunkiseudun monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry:n tarkoitus on edistää yhä monikulttuurisemman suomalaisen yhteiskunnan kehittymistä sellaiseksi, että se on ”hyvä paikka elää myös koko ajan kasvavalle uussuomalaiselle väestölle”.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttänyt Moniheli saa uudeksi toiminnanjohtajakseen Monihelin toiminnassa sen alusta lähtien mukana olleen henkilön, somalitaustaisen Abdirahim ”Husu” Husseinin.

Husu siirtyy Monihelin hallituksen puheenjohtajan tehtävästä ”luotsaamaan Moniheliä yhdessä hallituksen ja henkilöstön kanssa seuraavalle vuosikymmenelle”.

Husseinin luotsaama järjestö on kolmanneksi suurin julkisten avustusten saaja maahanmuuttajajärjestöjen joukossa. Moniheli ry saa STEA-avustusta vuonna 2020 yhteensä 612 698 euroa.

Järjestön saamat valtionavustukset ovat kasvaneet nopeasti, sillä vuonna 2017 järjestölle myönnettiin STEA-avustusta 303 800 euroa.

Vuodesta 2017 alkaen järjestölle on myönnetty STEA-avustusta kaikkiaan 1 695 394 euroa.

Helsinkiläinen sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein nousi viime syksynä otsikoihin jäätyään kiinni valehtelusta.

Hussein väitti jättäneensä rasistisen matkustajan moottoritien varteen. Tapahtumat osoittautuivat paikkansa pitämättömiksi, ja Hussein myönsi lopulta valehtelun. Helsingin SDP:n valtuustoryhmä erotti miehen vuoden 2020 kesäkuun loppuun saakka perustellen ratkaisuaan Husseinin valehtelulla ja epäasiallisella käytöksellä.

Hussein on kertonut vuonna 2015 joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi ihonvärinsä takia. Hän väitti heränneensä sairaalasta kun häntä oli lyöty pesäpallomailalla. Sairaalassa heräämistä tai pesäpallomailalla pahoinpitelyä Hussein ei kuitenkaan mainitse elämäkerrassaan, ja kertomuksen paikkansapitävyyden suhteen on esitetty epäilyksiä.

Hussein on saanut myös sakkorangaistukset Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuosina 2001, 2002 ja 2006. Kyseessä olevat kolme rikosta ovat kaikki petoksia. Miehen historiasta löytyy myös tuomio vuodelta 1998 lievästä pahoinpitelystä.

Viime viikonloppuna Hussein jakoi Twitterissä törkeän homofobisen twiitin. Iva kohdistui ennen kaikkea kansanedustaja Sebastian Tynkkyseen, joka oli kuvassa kumppaninsa kanssa. Hussein poisti twiitin asian saaman kohun vuoksi.

Moniheli ry ei ole neljänneksi vaan kolmanneksi suurin STEA-avustusten saaja.  17.6 klo 8:52

Tilaa
Ilmoita
guest
14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

online dissertation help veroffentlichen https://dissertations-writing.org/

trackback

online dissertation help hu berlin https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

masters dissertation writing help https://help-with-dissertations.com/

trackback

dissertation acknowlegements https://dissertationwriting-service.com/

trackback

scatter slots girls https://slotmachinegameinfo.com/

trackback
trackback
trackback

free x rated slots https://beat-slot-machines.com/

trackback
trackback

scorchy slots guide https://pennyslotmachines.org/

trackback

viva slots vegas free https://candylandslotmachine.com/

trackback

charles town races

trackback
trackback

1interjection

Kansalaisen verkkokauppa