Kotimaa

”Husu” Husseinin törkytwiitti johti monikulttuurijärjestön hätäkokouksiin – Hussein saa kuitenkin jatkaa toiminnanjohtajana

Abdirahim "Husu" Hussein. Kuva Niko Lipsanen / Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Moniheli ry:n hallitus on tehnyt Husseinille selväksi, että se ei suvaitse ​​lausuntoja, jotka eivät ole järjestön arvojen mukaisia.

Monikulttuurijärjestöjen valtakunnallisen verkoston Moniheli ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi vasta valittu Abdirahim ”Husu” Hussein jakoi kesäkuun alussa Twitterissä mauttoman ja törkeän homofobisen twiitin. Iva kohdistui ennen kaikkea perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkyseen, joka oli kuvassa kumppaninsa kanssa. Hussein poisti pian twiitin asian saaman kohun vuoksi.

Moniheli ry, jonka keskeisiä arvoja ovat ”kulttuurinen monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo”, joutui vasta valitun toiminnanjohtajan huonon somekäytöksen vuoksi vaikeaan asemaan. Järjestö kertoo tiedotteessaan joutuneensa järjestämään kaksi hätäkokousta Husseinin edesottamusten vuoksi. Monihelin hallitus oli pyytänyt Husseinilta selvitystä tapahtuneesta.

Vastauksessaan Hussein selvitti kantaansa tasa-arvoon ja kaikkien yhtäläisiin oikeuksiin heidän rodustaan, uskonnostaan, ihonväristään, sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta. Tiedotteen mukaan Hussein ”painotti tukevansa ja puolustavansa kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja yhtäläisiä oikeuksia”.

Moniheli ry kertoo tyytyneensä vastaukseen, mutta Husseinin tulevaisuuden uutena toiminnanjohtajana voidaan katsoa olevan vaakalaudalla, sillä Monihelin hallitus on tehnyt tulevalle toiminnanjohtajalle selväksi, että järjestön arvojen vastaisia lausuntoja ei aiota suvaita.

Kohusta huolimatta Hussein aloittaa Monihelin toiminnajohtajana elokuussa 2020.

Seida Sohrabi, valtiotieteiden maisteri, Lähi-idän ja islamin asiantuntija, joka toimii myös Iltasanomien kolumnistina, ei ota ilolla vastaan tietoa Husseinin jatkosta toiminnanjohtajana.

– Erittäin harmillinen päätös, joka antaa väärän signaalin. Maahanmuuttajatausta tai mikään muu tausta ei saa olla suojakilpi nimityksiä tehtäessä. On ajan kysymys, kun taas kuulemme Husu Husseinista ja hänen rakentavista ajatuksistaan, Sohrabi toteaa twiitissään.

Helsinkiläinen sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein on noussut aika ajoin otsikoihin epäasiallisen käytöksen vuoksi.

Viime syksynä Hussein jäi kiinni valehtelusta. Hussein väitti jättäneensä rasistisen matkustajan moottoritien varteen, mutta vain hieman myöhemmin kävi ilmi, että Hussein oli puhunut tapahtumista perättömiä. Hussein tunnusti ja Helsingin SDP:n valtuustoryhmä erotti miehen vuoden 2020 kesäkuun loppuun saakka perustellen ratkaisuaan Husseinin valehtelulla ja epäasiallisella käytöksellä.

Hussein on kertonut vuonna 2015 joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi ihonvärinsä takia. Hän väitti heränneensä sairaalasta kun häntä oli lyöty pesäpallomailalla. Sairaalassa heräämistä tai pesäpallomailalla pahoinpitelyä Hussein ei kuitenkaan mainitse elämäkerrassaan, ja kertomuksen paikkansapitävyyden suhteen on esitetty epäilyksiä.

Hussein on saanut myös sakkorangaistukset Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuosina 2001, 2002 ja 2006. Kyseessä olevat kolme rikosta ovat kaikki petoksia. Miehen historiasta löytyy myös tuomio vuodelta 1998 lievästä pahoinpitelystä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa