Kolumnit

Hysterisointi elää, voi hyvin ja kukoistaa

Jussi Halla-aho Kokkolassa 19. heinäkuuta 2017. Kuva Petri Saarela.

Osapuilleen kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa triggeröitymisalttiissa mielentilassa aikaansa viettävät kansankuntamme oikeamielisyyden airueet ovat jälleen kerran saaneet mitä parahultaisimman syyn pöyristyä, tyrmistyä sekä järkyttyä. Esiin on kaiveltu naftaliineista avarakatseiston tuomiokapitulin piispa Saku Timosen sekä rovasti Jori Eskolinin johdolla teräkunnossa pidetyt kaltevan pinnan argumentointiniksit ja patologinen hysteria on julistusvalmis.

Jaa, että miksikös nyt tällä kertaa sitten (ja eivätkö nuo tyypit nuku koskaan)? No, katsokaas, kun MTV3 syyllistyi niinkin anteeksiantamattomaan rikkomukseen, että hyväksyi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon verkkokolumnistikseen samanveroisesti kuin muidenkin eduskuntapuolueiden puheenjohtajistoa, kuten Antti Rinteen (sd), Li Anderssonin (vas), Petteri Orpon (kok), ja aiemmin peräti myös Halla-ahon edeltäjä Timo Soinin (s).

Minun on täysin yhdentekevää alleviivata tätä päivänselvää implikaatiota erikseen, mutta itseään yhä ja sinnikkäästi suvaitsevaisina pitävät ihmiset ovat vastustamiensa tahojen dehumanisaation, ts. epäinhimillistämisen, so. inhimillisistä piirteistä sekä ominaisuuksista riisumisen suvereeneja taitureita.

Halla-ahoa varsinkaan ei saisi koskaan päästää ääneen missään, koska hän on ihmisenä suunsa avatessaan vaarallisempi kuin esimerkiksi kolmoismurhaaja Lauri ”Late” Johansson, pyydetty puhuja eri tilaisuuksiin. En ole koskaan havainnut samojen tahojen vastustavan Johanssonin tai varsinkaan puhdasta vihapuhetta saarnaavien imaamien julkista esiintymistä samalla tarmokkuudella kuin Halla-ahoa.

Timosen ylle linkatun kirjoituksen kommenttiosiosta:

  ”Halla- ahon [sic] persoona itsessään, riippumatta siitä kirjoittaako hän islamisaatiosta tai idolsin [sic] viimeisimmästä jaksosta on kannanotto rasismin puolesta. Näin ollen on sangen kyseenalaista levittää hänen sanomaansa jälkiruokareseptien ohessa.”

Eskolinin siteeraama Veikka Lahtinen havaitsee vastaavanlaisen ristiriidan:

  ”Rasistisesti motivoidun ihmisen päästäminen arvovaltaiseen tilaan esittämään näkemyksiään kokokansalle [sic] legitimoi yhteiskunnallista rasismia, silloinkin kun tämä rasisti puhuisi kukkien istutuksesta.”

Ylemmän kirjoittajan mielestä siis jo pelkästään se, että Halla-aho on olemassa, on rasistinen julkilausuma.

Muistuipa mieleeni, että legendaarinen näyttelijä Tarmo Manni istui koko viimeisen virallisen teatteriesiintymisensä ajan hiljaa kuunnellen Gustav Mahlerin ensimmäistä sinfoniaa. Jos hänen tilallaan olisikin ollut Halla-aho, olisi kyseinen viisikymmenviisiminuuttinen ilmeisesti ollut umpirasistinen performanssi.

Meillähän on tunnetusti ja länsimaisen oikeusvaltion siniverisimpiä periaatteita mukaillen tasan yksi rikos, jota ei presidenttimmekään mukaan ole mitenkään mahdollista sovittaa. Kolmoismurha se nyt ei varsinkaan ole, sehän on selvä. Vaan miten olisi yhteiskunnan kaksoisstandardien osoittaminen tai totuudenmukainen tiedonvälitys maahanmuuttajien rikostilastoista, kotoutumisongelmista ja kulttuurien yhteentörmäyksistä?

No mutta sehän se! Kas, ettei heti juolahtanut mieleen.

MTV3:n aiemmin linkatun artikkelin kommenttiosiosta poimittua.

Miettikääpä nyt ihan oikeasti sitä, että näiden ihmisten maailmankuvan mukaan meillä on natsi europarlamentaarikkona ja paitsi oikeuslaitos myös jo mainittu valtioneuvosto, media ja Suomen poliisivoimat avoimen sekä alati ja kaikkialla toteutuvan rasismin sekä fasismin aisankannattajina.

Nämä 1930-lukulaiset pimeyden voimat ovat alati läsnä kaikkialla. Jos ette jokaisesta saumasta tirskuvaa fasismia itse arkielämässänne oivalla, syy ei ole väittämien virheellisyydessä vaan puutteellisessa havainnointikyvyssänne.

Kontekstia piirun verran laajentaen tämän hysterisointiin taipuvaisen porukan liepeillä liikkuu väkeä, jonka mukaan on kahden eduskuntapuolueen puheenjohtajan siunauksella hyväksyttävää harjoittaa kansalaistottelemattomuutta, jos katsoo oman harkintavaltansa siihen oikeuttavan.

Perinteetkinhän jo siihen velvoittavat. Touko Aalto (vihr) nimittäin muistutti, että …

  ”… vihreiden historiassa kansalaistottelemattomuus on syvällä ja se on hyväksyttävää.”

Kaikin puolin sekä täysin hieno homma. Odotellaanpa siis sitä, kun joku pysäköi autonsa täysin rauhanomaisesti poikittain rautatiekiskoille. Sovelletaan kaltevan pinnan argumentointia myös sinne toiseen ja parempaan suuntaan.

Kunhan nyt vaan ei kuitenkaan kirjoiteta mitään negatiivisluontoista sosiaaliseen mediaan tai osallistuta käsiäänestykseen kokouksessa.

Saku Timosen kirjoitustyyliä häpeilemättömästi plagioiden päätän tämänkertaisen pohdintani lainaukseen populaarikulttuurista. Isoisä Karhu (Kalevi Haapoja) antaa elokuvassa Häjyt oman eteläpohjalaisen ukonjuntturan tulkintansa ympäröivän maailman feminiinistymisestä:

  ”Kummalliseksi menny tämä mailma ku ihmisiä kualoo puukkooihin ku klopit ei osaa viiltää, ne tökkii! Nuoret flikat juo viinaa ja raavaat miehet syö salaattia.”

Ihan vain vilpittömästi ja rauhanomaisesti sillä, jos joku vaikkapa keksisi tästäkin syyn pikkuriikkisen pahoittaa mielensä.

 • 266
  Shares

Tietoa julkaisijasta

Janne J. M. Muhonen

Janne J. M. Muhonen

Kansallismielisyyden ja oikeudenmukaisuuden nimiin vannova kirjoittaja Keski-Suomen sydämestä, Jyväskylästä.

Kannatussivu Facebookissa: https://www.facebook.com/jannenfoorumi/

Lisää kommentti

Lisää kommentti

Liity kannattajajäseneksi