Eurooppa Politiikka

Ibiza-skandaali: Heinz-Christian Strachen henkivartija on pidätetty

Kuvakaappaus Youtube.

Itävallan media kertoo, että Ibiza-jutun keskushenkilön entinen henkivartija on pidätetty. Hänen uskotaan tietävän Ibiza-jutusta enemmän kuin kukaan muu. Median mukaan mies olisi suunnitellut ns. Ibiza-jutun lavastuksen.

Toukokuussa julkisuuteen tulleessa videossa FPÖ:n entinen puheenjohtaja Heinz-Christian Strache antoi syksyllä 2017 lupauksia venäläiselle sijoittajataholle, joka on osoittautunut tekaistuksi.

Strachen henkivartijalla uskotaan olevan tietoa videoansan lisäksi myös Strachen väitetyistä rikkeistä kulukorvausten rahastuksessa. Kurierin osaltaan julkistamat tiedot on lainattu Die Pressen uutisesta, jossa tapausta käydään lävitse ”asioista perillä oleviin lähteisiin” viitaten. Ratsia henkivartijan kotona olisi tapahtunut myöhään maanantaina.

Henkivartija oli Ibiza-tilaisuuden suunnittelija?

Median mukaan henkivartija, nykyisin toimessa oleva poliisi, olisi henkilökohtaisen pettymyksen vuoksi koonnut jo vuosia sitten aineistoa entisen isäntänsä ja myös muun FPÖ:n johdon asioista. Hän oli hoitanut käytännössä monia Strachen asioita, josta syystä hänellä olisi ollut muun muassa talousasioista tietoja, joita on nyt luovutettu oikeuslaitoksen tiedoksi.

Henkivartijan arvellaan olevan Ibiza-tilaisuuden suunnittelija. Hänellä oli läheisenä työntekijänä ja uskottuna myös tieto pomonsa tottumuksista ja siitä kuinka Strache ja puoluetoveri Johann Gudenus saadaan houkuteltua paikalle.

Lähteiden mukaan henkivartija olisi muutama vuosi sitten joutunut esimiehensä irtisanomaksi huolimatta vakavasta sairaudestaan. Tästä syystä hän olisi koonnut raskauttavaa materiaalia. Mies oli jo vuonna 2015 valmis luovuttamaan aineiston viranomaisille, mutta vaatinut korvausta, johon syyttäjäviranomainen ei voi suostua. Niinpä oli keksittävä jotakin muuta.

Myös Strachea uhkaa puolueesta erottaminen

FPÖ:n Wienin puoluejärjestö on tiistaina iltapäivällä erottanut entisen henkivartijan puolueesta. Tiettävästi myös Strache aiotaan erottaa puolueesta.

Kova kohtalo vuodesta 2005 kahdentoista vuoden ajan puoluetta johtaneelle, tasavallan varaliittokansleriksi kohonneelle poliitikolle.

Lähde Kurier

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit