Eurooppa Maahanmuutto

Identitääriliike aikoo palauttaa siirtolaisia Afrikkaan savolaisella laivalla

Jäänmurtaja Sisu ja väyläalus Suunta Helsingissä 2006.
Alus, jolla identitäärit aikovat palauttaa siirtolaisia Välimereltä Afrikkaan, on alunperin valmistettu Merenkulkuhallituksen käyttöön syvimmässä savossa, Savonlinnassa.

Eurooppalainen identitääriliike (Identitäre Bewegung, IB) kertoi aiemmin tällä viikolla löytäneensä laivan, jonka se aikoo ajaa Välimerelle estämään ihmissalakuljettajien toimintaa. Identitääriliike kertoi, että alus sijaitsee toistaiseksi toisella merialueella, josta heidän täytyy siirtää alus Välimerelle.

Identitäärien videolla esiintyvä alus herätti Kansalaisen toimittajien mielenkiinnon, sillä alus muistuttaa suomalaista saaristolaivaa. Samoin laivan kuvan taustamaisema vaikutti melkoisen suomalaiselta syksyisine lehtipuineen.

Taustatutkimuksen jälkeen selvisi, että laiva, jonka kyytiin identitäärit aikovat ottaa Välimerellä Afrikasta Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia ja palauttaa nämä Libyan rannikkovartiostolle, on Savonlinnassa Pääskyniemen telakalla valmistettu entinen väyläalus Suunta.

Identitäärien kuvassa alus on photoshopattu punaiseksi tunnistamisen vaikeuttamiseksi, sillä identitääriliikkeen toimintaa on pyritty vaikeuttamaan muun muassa jäädyttämällä liikkeen paypal- ja pankkitilit.

Merenkulkuhallituksen tilaaman Suunta-väyläaluksen rakentaminen alkoi Reposaaren telakalla Porissa, mutta alus siirrettiin keskeneräisenä Savonlinnaan Rauma-Repolan ostettua Reposaaren konepajan.

Alus valmistui vuonna 1975, ja se oli viimeinen perinteinen väylien tarkastusalus. Se vapautui väyläaluksen työstä vuonna 1993, kun Kotkan luotsipiiri sai uuden paremmin raskaiden poijujen huoltoon sopivan väyläaluksen. Suunta muutettiin avomeriluotausalukseksi, koska edellinen sitä työtä tehnyt alus  saavutti peruskorjausiän. Suunta on varustettu raskaalla nosturilla ja välineistöllä raskaiden poijujen huoltoa varten

Marinetraffic -sivuston mukaan Suunta on rekisteröity Djiboutiin huhtikuusta 2017 alkaen, ja  alus on artikkelin kirjoittamisen hetkellä Djiboutin satamassa.

Korjattu aluksen rekisteröintimaatietoja ja tarkennettu historiaa 30.6 klo 13:13

  • 729
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset