Eurooppa Maahanmuutto

Identitääriliikkeellä on alus, ja se aikoo viedä Välimerellä kyytiin ottamansa siirtolaiset takaisin Afrikkaan

Identitääriliikkeen alus. Kuva Youtube.
Identitääriliike on löytänyt aluksen, jonka se aikoo ajaa Välimerelle estämään ihmissalakuljettajien toimintaa.

Identitääriliikkeen (Identitäre Bewegung, IB) hanke, Defend Europe, jolla liike pyrkii estämään ihmissalakuljettajien toiminnan Välimerellä, oli selvästikin piikki jonkun lihassa, sillä liikkeen paypal-tili sekä pankkitili jäädytettiin.

Identitääriliikettä toimenpide ei kuitenkaan jäädyttänyt. Identitäärit ovat nyt löytäneet kapteenin, miehistön ja Välimerelle soveliaan aluksen. Aluksella on 30 päivän toimintasäde, ja se pystyy kantamaan mukanaan pieniä moottoriveneitä.

Identitäre Bewegung
Identitäärinen liike (Identitäre Bewegung) on pan-eurooppalainen sosiopoliittinen liike, joka sai alkunsa Ranskassa vuonna 2002 kansallismielisenä nuorisoliikkeenä. Se on ottanut paikkansa Euroopan patrioottisella näyttämöllä maahanmuuttokriittisenä, kansallismielisenä järjestönä, ja on leviämässä yli koko Euroopan.

Miehistö aikoo ajaa aluksen Libyan aluevesien tuntumaan auttamaan Libyan rannikkovartiostoa sen yrityksissä katkaista ihmissalakuljetus. Alus aikoo tarkkailla ihmissalakuljetusta tukevien kansalaisjärjestöjen liikkeitä, tarkkailla näiden viestitystä sekä dokumentoida järjestöjen yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa.

Alus aikoo myös ottaa vastaan SAR-kutsuja, ottaa alukselle mereltä siirtolaisia ja kuljettaa nämä takaisin Afrikan rannikon tuntumaan Libyan rannikkovartiostolle luovutettavaksi.

”Läsnäolomme tulee tekemään ihmisten pelastamisen helpommaksi ja ihmissalakuljetuksen vaikeammaksi,” liike toteaa tiedotteessaan.

Vaikka liikkeen tilit on jäädytetty toistaiseksi, alus pystyy nykyisellä rahoituspohjalla operoimaan 10-14 päivää Välimerellä.

Alus on kuitenkin tällä hetkellä kaukana Välimereltä, ja liike kerää siirtoon tarvitsemansa 60 000 euron summaa kokoon WeSearchrin kautta seuraavien 3 viikon aikana, jonka jälkeen alus ajaa Afrikan rannikon tuntumaan ensimmäiselle tehtävälle.

Liikkeen aktivistit onnistuivat toukokuun puolessavälissä estämään SOS Mediterrane-järjestön Aquarius-aluksen lähdön Välimerelle Italian Cataniasta.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa