Eurooppa Politiikka

Identitääriliikkeen kolmelle jäsenelle puolen vuoden vankeustuomiot siirtolaisreitin sulkemisesta Alpeilla

Kuva Defend Europe

Ranskalainen oikeus on tuominnut identitääriliikkeen kolme jäsentä puoleksi vuodeksi vankeuteen heidän osallistuttuaan siirtolaisreitin sulkemiseen Alpeilla huhtikuussa 2018.

Identitääriliikkeen Defend Europe -projekti sulki 21. huhtikuuta 2018 laittomien siirtolaisten suosiman reitin Alpeilla. Alpeilla Col de l’Echellen vuoristosolassa reittiä sulkemassa oli 100 aktivistia kaikkialta Euroopasta.

Kuva Defend Europe

Sola sijaitsee Italian ja Ranskan välisellä rajalla, ja reittiä pitkin Ranskaan oli saapunut vähintään 2000 laitonta siirtolaista. Järjestö kertoi tavoitteekseen ”Ei yhtään laitonta siirtolaista Ranskaan tänään!”.

Tempauksen aikana ryhmällä oli käytettävissään myös helikopteri reitin tarkkailua varten.

AFP:n mukaan Gapin kaupungin oikeus tuomitsi torstaina tempauksessa mukana olleet 24-vuotiaan Clement Gandelinin, 26-vuotiaan tiedottajan Romain Espinon sekä 29-vuotiaan aktivistin Damien Lefevren puoleksi vuodeksi vankeuteen viranomaisena esiintymisestä.

Aktivistit tuomittiin myös 2000 euron sakkoihin. Heiltä poistettiin myös oikeus vaaleissa äänestämiseen viiden vuoden ajaksi. Järjestö tuomittiin 75 000 euron sakkoihin.

On todennäköistä, että aktivistit eivät lopulta joudu kärsimään tuomiotaan vankilassa, sillä Ranskan lakien mukaan kaksi vuotta lyhyemmät tuomiot voidaan suorittaa yhdyskuntapalveluna.

Lefevre kommentoi tuomioita tuoreeltaan ja sanoi pitävänsä niitä kunniamerkkeinä.

”Koko Eurooppa on nyt tietoinen”

Kansallismieliset, eurooppalaisuutta puolustavat identitääriliikkeet kokosivat toukokuussa 2017 voimansa ja varustivat aluksen Välimerelle estämään kansalaisjärjestöjä ja ihmissalakuljettajia, jotka saavat aikaan katkeamattoman siirtolaisvirran Afrikasta Eurooppaan.

Defend Europen C Star. Kuva Defend Europe.

Järjestön Defend Europe -operaatio Välimerellä osoittautui aktivismin voitoksi, sillä se sai kymmenet tuhannet eurooppalaiset liikkeelle ja tukemaan hanketta taloudellisesti. Operaatio oli myös mediamenestys, sillä se sai valtavan mediahuomion, erityisesti Italiassa.

Hanke osoittautui poliittiseksi menestykseksi, sillä sen alkamisen myötä Italian hallitus kuuli huolestuneiden kansalaisten äänen, mikä edesauttoi siirtolaisvirran hillitsemisessä vain kuukauden aikana.

– Koko Eurooppa on nyt tietoinen, että jotkut näistä kansalaisjärjestöistä olivat itse asiassa salakuljetusliigojen aktiivisia kumppaneita ja siirtolaisille ”hyödyllisiä idiootteja”, Defend Europe tiedotti Välimeren operaation päätyttyä elokuussa 2017.

Järjestön mukaan Defend Europe osoitti, että olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan voi tehokkaasti vaikuttaa hallitusten toimiin ja saada aikaan konkreettisia tuloksia.

  • 218
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset