Eurooppa Maahanmuutto

Identitäre Bewegung – järjestön toimintaa Välimerellä pyritään estämään

Identitäre Bewegung-liikkeen C Star eli Suunta-laiva

„Identitäre Bewegung“ (IB) kansalaisjärjestö on käynyt avoimeen taistoon Välimerellä siirtolaisia pelastavia kansalaisjärjestöjä vastaan. Järjestö tuo laivansa välimerelle Libyan rannikolle vahtimaan ja tarvittaessa estämään, ihmisten laivauksen Europpaan.

Järjestön aktivistien mukaan järjestöllä on 40-metrinen entinen suomalaislaiva ”C-Star” Libyan rannikolla vahtimassa kansalaisjärjestöjen laivojen toimia operaatio ”Defend Europe” nimellä”. Järjestön takana on saksalaisia, ranskalaisia ja italialaisia nuoria,  jotka aloittivat huhtikuussa varojen keräyksen internetin kautta. Keräys tuotti mahtavat 76 000 euroa, jolla rahoitetaan ”C-Starin” neljäntoista päivän mittainen risteily Libyan rannikolla.

Kansalaisjärjestöjä on tarkkailtava

IB – järjestön tavoite on vahtia ja tarvittaessa estää kansainvälisten pelastustoimintaa harrastavien järjestöjen toimintaa. Järjestö haluaa estää siirtolaisten hakemisen Libyan rannikon edustalta meripelastuslakien vastaisesti Italiaan.

”Kansalaisjärjestöt toimivat kuin ihmissalakuljettajat,” sanoo IB – johtaja Martin Sellner videollaan. ”Ihmissalakuljetus on estettävä”.

”Heti kun pääsemme asemiin, tulemme valvomaan kansalaisjärjestöjen alusten toimintaa. Kuuntelemme heidän radioliikennettään löytääksemme mahdollisia yhteyksiä salakuljettajiin. Samalla pyrimme varmistamaan, että kansalaisjärjestöjen laivat noudattavat Italian asettamia uusia ohjeistuksia”, kertoo Sellner.

”Meillä on kanavat auki Libyan merivartiostoon ja ilmoitamme heille heti, jos kansalaisjärjestön laiva tunkeutuu Libyan aluevesille”.

Tutkalla ja pienveneellä varustetun IB – laivan on tarkoitus pysyä Libyan vesillä ainakin 30 päivää.

Kilpailu pelastettavista

Libyan aluevesillä on tapahtunut vaaratilanteita kansalaisjärjestöjen laivojen ja Libyan merivartioston laivan välillä kesken kiivasta kilpailua pelastettavista. Merivartiosto vie pakolaiset takaisin Libyaan, josta heidät palautettaan kotimaahansa. Kansalaisjärjestöjen laivat keräävät samoilta apajilta ihmisiä ja kuljettavat heidät satojen kilometrien päähän Italiaan.

Italian uusi ohjeistus kansalaisjärjestöjen aluksille kieltää ehdottomasti Libyan aluevesille tunkeutumisen. Ohjeistus antaa mahdollisuuden pelastustöihin vain ”välittömän hengenvaaran” tapauksessa. Italia on myös kieltänyt puhelinyhteydet kansalaisjärjestöjen laivojen ja pakolaisveneiden kesken Libyan rannikolla. Pelastuslaivojen transpondereita, joilla laiva paikannetaan, ei ohjeistuksen mukaan saa sulkea missään tapauksessa.

”Jos meille välitetään SOS – kutsu, me tietysti pelastamme ihmiset, mutta samalla pyrimme varmistamaan, että Libyan rannikkovartioston laiva hoitaa merihätään joutuneet takaisin Libyaan.”

Ranska käy oikeustoimiin IB – järjestöä vastaan

IB–järjestön kimpussa on useita kansalaisjärjestöjä, ja järjestöä vahtivat ainakin Saksan viranomaiset. Ranskan ”Rasisminvastainen -komitea” on käsitellyt IB – järjestön toimintaa, ja päättänyt käydä oikeudellisiin toimiin toiminnan lopettamiseksi.

Joukkorahoituksen estämiseksi suljetaan tilejä ja estetään rahansiirtoja

IB–operaatio on saanut osakseen suurta vastusta. Poliittisen paineen alla on useiden maiden eri rahalaitoksissa joko suljettu IB-järjestön tilejä tai kieltäydytty yhteistyöstä.

Ensin suljettiin järjestön Paypal-tili. Seuraavaksi itävaltalainen säästökassa (Sparkasse) sulki järjestön tilin ”Aufstehen” – järjestön painostuksen alla (25 000 allekirjoitusta). Lisäksi Italian pankit eivät huolineet järjestöä asiakkaakseen.

IB–järjestö päätyi lopulta ”WeSearchr” yhteisrahoitussivuston käyttäjiksi. WeSearchrin toimintaa hoitaa ”Alt–Right” – järjestö, jolla on yhteyksiä yhdysvaltalaiseen Breitbartiin, kertoo Wiener Zeitung Itävallasta.

Kansalaisjärjestöjen toimintaan ja rahoitukseen ei puututa

Kansalaisjärjestöjen rahoituskoneisto saa toimia, vaikka Libyan viranomaiset ovat arvostelleet NGO – järjestöjen jopa maksaneen pakolaisista. Libyan viranomaisilla on todisteita, että kansalais järjestöt pitävät yhteyttä ihmissalakuljettajiin ja jopa maksavat ihmisten kumivenematkoja omiin laivoihinsa.

Libyan merivartioston johtaja Tarek Shanboor kertoo pitävänsä hallussaan todisteita tilisiirroista ja puheluista, jotka todistavat kansalaisjärjestöjen toimivan yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa. Salakuljettajat soittavat suoraan laivoille kertoakseen missä pelastettavaa on. Kansalaisjärjestöjen uskotaan jopa maksaneen kumivenematkoja varattomille ihmisille. Shanboor uskoo pystyvänsä osoittamaan, että myös EU:n rajoja vartioiva Frontex on sekaantunut kolmantena osapuolena tähän skandaaliin.

Frontex ei kommentoi syytöksiä. Kansalaisjärjestöt kieltävät tiedot valheellisina.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit