Eurooppa Talous

IFO-instituutin johtaja: Euroalueen talous käännekohdassa

Clemens Fuest. Kuva INSM / Flickr / CC BY-ND 2.0
Euroalueen taloudella on mennyt jo jonkin aikaa hyvin, mutta ilmassa on merkkejä, joiden mukaan talouskasvun taittuminen alkaa olemaan käsillä.

Viime vuonna euroalue oli hieman odottamattomasti yksi maailman vahvimmista talousalueista. Viimeaikaiset kyselyt kuitenkin osoittavat, että tämän vuoden tammikuusta alkaen kasvu on hidastunut, kertoo Reuters.

Saksan kuluttajien ja yritysten luottamus putosi huhtikuussa jo viidettä kuukautta peräkkäin ja vajosi alimmilleen yli vuoteen. Asiasta kertoi IFO-instituutti tiistaina. Tämä antaisi osviittaa siitä, että Euroopan suurin talous alkaa hidastamaan.

– Saksalaisten yritysten suurin puhti on haihtunut … Saksan talous on hidastamassa, Clemens Fuest, IFO-instituutin johtaja sanoi.

Saksa ei ole kuitenkaan hidastamassa yksin. Kahden muun EU:n talousmahdin, Ranskan ja Italian, luottamustaso on pudonnut. Italiassa epävarma parlamenttivaalien jälkeinen poliittinen tilanne on vaikuttanut luottamusta heikentävästi, ja Ranskassa puolestaan tilastot osoittavat teollisuuden luottamuksen pudonneen maaliskuun 110 pisteestä huhtikuun 109 pisteeseen.

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan uskotaan myös heijastuvan euroalueen talouteen negatiivisesti.

Nämä jopa enemmän kuin heikot signaalit antavat ymmärtää, että euroalueen talouskasvu saattaa olla käännekohdassa.

  • 41
    Shares