Eurooppa Maahanmuutto

Ihmissalakuljettajat mainostavat Facebookissa – matkalippu Eurooppaan 5500 euroa

Kuva Shutterstock.

Salakuljettajien mainos on naamioitu 3-4 päivää kestäväksi risteilyksi Turkista Sisilian rannikolle. Aikuiset maksavat ”risteilystä” täyden hinnan, kun taas lapset saavat matkan puoleen hintaan. Alle 3-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Normaali hinta matkalle Turkista Sisiliaan on 5500 euroa. Facebook-sivulla ihmissalakuljettajat tarjoavat myös ”vaelluksia” Serbiasta Itävaltaan 4000 eurolla. Edullisimpiin paketteihin kuuluu matka Turkista Rhodokselle 2100 euron hintaan.

Ihmissalakuljettavat kehottavat tarttumaan tarjottuihin matkoihin heti, sillä talven tullessa matkanteko vaikeutuu.

Myös lisäpalveluja on saatavilla, kuten väärennettyjä passeja, ajokortteja ja useanlaisia henkilöllisyystodistuksia sekä viisumeita mihin hyvänsä maahan. EU-maihin viisumin saa 9000 eurolla ja Britanniaan 11 000 eurolla. Ajokortit ja henkilöllisyystodistukset ovat huomattavasti halvempia, sillä niiden hinnat ovat luokkaa 500-800 euroa.

Myös vakuutuksia on tarjolla ulkopuolisen yrityksen toimesta. Jos vene kaatuu tai laiton siirtolainen loukkaantuu matkallaan, vakuutettu siirtolainen – kuolemantapauksen sattuessa omaiset – on oikeutettu korvaukseen.

Ilmiö kokonaisuudessaan on tuttu Italian viranomaisille, jotka kansainvälisten sopimusten vuoksi ovat pakotettuja poimimaan siirtolaiset Välimereltä.

Lähde Il Giornale.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit