Kotimaa

IKEA vetää salkoon progressiivisen Pride-lipun ja myy sateenkaaren värisiä kasseja Pride-viikolla

Kuva Ted Eytan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

IKEA-visio ulottuu kodinsisustusta laajemmalle – se tarkoittaa myös erilaisten sukupuoli-identiteettien oikeuksien ja monimuotoisuuden edistämistä.

Tänä vuonna sukupuoli-ideologista Pridea juhlitaan 28.6.–4.7.2021. Koska Helsinki Priden yhteistyökumppani IKEA haluaa tuoda esille entistä vahvemmin LGBT+ -yhteisön lukuisia eri identiteettejä, yhtiö ei tyydy liputtamaan pelkästään ”sateenkaari Pride” -lipulla. Yhtiön tiedotteen mukaan IKEA vetää Pride-viikolla salkoon perinteisen ”sateenkaari Pride” -lipun rinnalle ”progressiivisen sateenkaari Pride” -lipun.

Progressiivinen Pride-lippu.

”Progressiivisen sateenkaari Pride” -lipun on suunnitellut taiteilija Daniel Quasar vuonna 2018, ja sen tarkoitus on tuoda esiin LGBT+-yhteisöön kuuluvat ihmiset vielä aiempaakin monimuotoisemmin. Lippu sisältää mustat ja ruskeat raidat, jotka edustavat LGBT+-yhteisön mustia ja ruskeita ihmisiä sekä vaaleanpunaisen, vaaleansinisen ja valkoisen raidan edustamaan transsukupuolisia.

Lisäksi yritys tuo Pride-viikosta alkaen jälleen myyntiin tutun IKEA-kassin sateenkaaren väreissä. Jokaisesta myydyistä sateenkaarikassista lahjoitetaan 20 senttiä Helsinki Pride -yhteisön ”sateenkaarierityiseen” nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan.

IKEAlla pitkä sukupuoli-ideologinen historia

IKEA on ajanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa Suomessa ja maailmalla jo vuosien ajan.

Vuodesta 2015 lähtien Ingka-konserni on ollut jäsen Workplace Pride -järjestössä, joka on keskittynyt LGBT+-yhteisön osallistamiseen työpaikalla. Suomessa IKEA toimii lisäksi paikallisen Helsinki Priden virallisena kumppanina.

Vuonna 2017 Ingka-konserni laati ja hyväksyi yhdessä YK:n käytännesäännöt lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten syrjinnän torjumiseksi.

Vuonna 2020 IKEA solmi maailmanlaajuisen sitoumuksen edistää eri väristen ihmisten tasa-arvoa, johon kuuluu etnisen ja kansallisen monimuotoisuuden lisääminen kaikilla johtajuuden tasoilla 30 IKEA-maassa vuoteen 2024 mennessä.

Vuodesta 2019 lähtien IKEA on myynyt maailmanlaajuisesti 3,5 miljoonaa sateenkaarikassia 26 maassa lähtien lahjoittaen osan voitoista LGBT+ -järjestöille.

Tilaa
Ilmoita
guest
43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Duunari

Voi hyvää päivää mihin on menty😡jos on erilainen kannatakaan tota mainostaa?kattelisivat aidosta sateenkaaresta värejä eivätkä räpläisi toisen munia julkisesti😁

Irina

IKEA:sta ei tarvitse näköjään huonekaluja enää hankkia.

Sampo Maa

Nämä ihmiset siis liputtavat monimuotoisuuden puolesta. Ja kuten olemme jo tähän mennessä saaneet tuta, monimuotoisuus tarkoittaa aina loppujen lopuksi islamia. Homot ovat tässä vain työkalu. Homot ovat erilaisia kuin heterot joten heitä voi käyttää esimerkkinä monimuotoisuudesta, mutta kun tositoimiin ruvetaan monimuotoisuus muuttuu aina islamiksi.

Ilkka

Kuten kaikki järkevät ihmiset tietävät monimuotoisuus ei ole koskaan auttanut yhtään yhteiskuntaa. Yhteiskuntia auttavat että he ovat mahdollisimman samanlaisia ihmisiä ja voivat ennakoida miten naapuri reagoi heidän ajatuksiinsa ja tekoihinsa. Ei sitä auta se että naapurissa on ihminen joka ottaa veitsen ja tappaa tuttavasi ja huutaa että ”allah on suuri”. Haluan elää valkoisessa yhteiskunnassa jonka tunnen ja jonka tapoihin olen aika paljon tottunut. No tuo on rasismia mutta katsotaan miten asiat etenevät muutaman sadan vuoden aikajanalla. Tuskin lapsenlapset näitä nykyisiä ”viherpäitä” kovin paljon kiittelevät.

Meri Kreikan

Ikean tuotteet ovat aika huteria. Ja hutera on tämä ideologinen liputuskin….

Irmeli

Mulla ei ole mitään vastaan lesboja, homoja ym muun, ”kuun” ja ties mitä suuntauksia (ei pysy perässä), kunhan nämä on aikuisten asioita, eikä keskenkasvuisten lasten… Mutta sitä mulla on vastaan että kaupat, ja muut laitokset ikäänkun pakoitetaan mukaan hypettään sateenkaariliikettä. Jollei liikkeen ikkunassa näy tai muussa toiminnassa sateenkaarta esiintuotuna, niin suvakki ja sateenkaaripoppoon kosto on varma.Tämmönen väkisin vääntäminen, suorastaan vainoominen olisi kiellettävä.

Ilkka

No nyt olet asian ytimessä. Luulen että monet LGB ihmiset eivät sitä myöskään halua mutta käy kuten monasti. Pieni äänekäs vähemmistö sortaa kaikkia kunnes historia sen hiljentää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Onko tuon tuon sateenkaarilipun tarkoitus symbolisoida sitä, että kun kaikki värit pysyvät ominaan, näyttää hyvältä, mutta jos ne sekoitetaan keskenään, syntyy ruman ruskea rätti?

Gulermo

jos ei vielä boikotoinut tota paskalafkaa, niin vähintäänkin nyt kannattais alkaa.

Ilmari

Ikeassa ei myydä mitään käyttökelpoisia tuotteita. Tai no, kyllä niiden pahvilaatikot ovat ihan hyviä.

Jortonki

Tuo ruskea väri siis liittyy P. Haavistoon?

Mortonki

Nuo muutkin uudet värit ovat mielenkiintoisia. Musta väri selvästi viittaa kuolleisiin ihmisiin. Vaaleansininen viittaa pikkuisiin poikavauvoihin. Vaaleanpunainen pikkuisiin tyttövauvoihin.

Nationalisti

Pride-saastaa ei kuuluisi esittää julkisesti missään. Kyse ei ole mistään ”ihmisoikeuksista”, vaan siitä, että mt-ongelmaisten epänormaaliudesta pyritään tekemään normaalia nyky-yhteiskunnassa. Kuvottavinta on prideväen suorittama lasten seksualisointi, katsokaa kuvia niistä kulkueista, kertoo kaiken oleellisen pride-saastasta.

John Quiman

Haluavatko tehdä kaikista mieleltään yhtä sekavia, koska sitten kaikki on normaalia?

Korvienvälissähän nuo poikkeavuudet ovat, mutta sitä ei saa sanoa, joten olkoon sitten sanomatta.

peterK

Tuo lipuntekele tuo mieleeni krapulaisen kaatumatautisen migreenikohtauksen. Enpä jatkossakaan ostele Ikean palapelejä.

Ilkka Forsten

Ehtoota kaikille. Olen palannut ja kesää on vielä jäljellä. Fb good bye for ever, no more those s*****it my life.. Tiedätte kuka olen, ja viimeistään huomena kirjoitustyylini paljastaa mistä on kyse.

peterK

Tervetuloa takaisin! Olen kaipaillut raikkaista kommenttejasi.Liity keskusteluun. Muista asiallinen kommentointi. Ethän ihannoi kommenteissa väkivaltaa?

Ilkka Forsten

Kiitos kiitos. Eihän tässä ole aikaa ihannoida, nyt on kesä ja paarmat valloillaan. Ei mennyt aika hukkaan vaikka olinkin viettämässä henkistä ramadania, eli nauttimassa herra sukkerperin eriävästä näkemyksestä koskien sitä mitä voi nimittää joksikin tai olla nimittämättä.
Ostin ajettavan ruohonleikkurin, huolsin harrasteauton, kokeilin pystyykö ruohonleikkurilla polttamaan kumia, ( kyllä pystyy ) ja lopun ajan istuin vaahteran varjossa kyljyksiä grillaten.

p.grandell

teretulemast olis eestin poika vastannu! hienoa p.gradell nautinnolla odotamme kommenttejasi, heja sverige, oho meni väärä levy päälle.humoria

seant

Ruotsissa Samnytt pitää listaa tällaisista yrityksistä. Suomessa esim. Kansalainen myös voisi pitää ja julkaista silloin tällöin muistin virkistämiseksi
Musta lista epädemokraattisista yrityksistä ja järjestöistä — Samnytt

John Quiman

Omituista, että yritykset ovat alkaneet politisoitumaan.

Tuolla Samnytin sivulla kerrottiin, miten eräs taksiyhtiö ilmoitti, että jos äänestät Sverigedemokraatteja, et ole tervetullut takseihimme. Varsin pitkälle on viety tuo politisoituminen joillakin yhtiöillä.

Ilkka

Todella hyvä idea.

Juha 06

Mutta saanko esim. minä puhua itsestäni miehenä, puolisostani vaimona, lapsistani poikina? Siis ilman pelkoa, miniaggressioita – keneenkään minkäänlaista syrjintää, sortoa tai loukkaamispyrkimystä kohdistamatta? Koskeeko tämä monimuotoisuus ja suvaitsevaisuus myös minun kaltaisiani ihmisiä? Onko minullakin oikeus omaan identiteettiini ja ajatusmaailmaani ja näiden ilmaisemiseen?
Vai onko niin että perinteisten roolien ja arvojen kannattajan pitää vain hiljaa kieltää oma itsensä ja puhua vain näistä lqtb-ihmisten mielen mukaan?

John Quiman

Suvakkivaara tulee aistia, jos sitä on ympäristössä. Silloin esitellään vain, että minä olen tällainen, tuo tuossa viressä on tuollainen ja nämä pienemmät ovat tuollaisia. Asumme satummalta samassa asunnossa ja muodostamme toistaiseksi tämän kokoisen asuntokunnan.

Ilkka Forsten

Hyvää kesää pitkästä aikaa. Sitä on oltu ensin kuukausi fb bannissa ja vaikka ne antoivat mahdollisuuden palata sille alustalle, niin adjöö, koska siellä tulee jatkuvasti tänka på mutta nyt helpotti. Olen siis riesananne jälleen kerran, koittakaa kestää.

Kata

Welcome back!

Ilkka Forsten

Danke pidän ystävät lähellä ja viholliset kaukana.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Ihan mukavaa, että olet palannut järkyttämään ihmisten mieliä 🙂

Täällä ei tarvitse pelätä jokaikistä sanaa ja varmaan voi linkkejäkin jakaa väärinajattelevien lähteisiin ilman pannaanjulistuksia ja roviolla polttamisen uhkaa.

p.grandell

olen voidellut suon pitkospuut jo varmuuden vuoksi sian ihralla että liukkaus taataan,kun suvakit menee suomuuraimia poimimaan.heh suon syvä silmäke ei anna armoa…

Vieno Huttunen

Saisiko jostain puhtaan indigonsinisen lipun? Voisin ripustaa ihan piruuttani parvekkeelle. Indigo nimittäin on tietoisesti poistettu sateenkaarilipusta.

Ilkka Forsten

Miksi indigo on poistettu, ketä se loukkasi ?

John Quiman

Tosiaan outo juttu, jos on tietoisesti poistettu. Indigoa on on kutsuttu myös intiansiniseksi, ehkä siksi, että se on mm. Intiassa kasvavien kasvien väriaine.

Sitä kuulemma käytetään paljon farkkujen värjäämiseksi, tosin taitavat käyttää synteettistä, eivätkä kasvipohjaista. Kaikenlaisilla LGBTRWSTFGX jne. -marssijoilla on paljonkin farkkuja. mahtavatko tietää, että jaloissa kantavat lipusta poistettua väriä?

Ilmari

Sateenkaaressa on 7 väriä, Pride-lipussa 6. Symboliikka menee niin että 7 on Jumalan luku, 6 on ihmisen luku.

Vieno Huttunen

Kyllä ja 666 ns. pedon luku. Sitä käytettiin ennen ihmiskunnan pitämiseksi aineen kahleissa. 3 * 6, jossa 3 on jumalan eli hallitsijan kolminaisuus. Nyt ne käyttävät 777 eli 3 * 7, eli ”hallittu kaaos”

Vieno Huttunen

Luulen, että pridemarssijat ainakin alitajuisesti valitsevat indigonsiniset farkut juuri tasapainottaakseen väriskaalaa.

Vieno Huttunen

Ehkä Andromedan pieniä sinisiä suikkapäisiä olentoja. Nyt kun katson tuota yläkuvaa niin itse asiassa on poistettu kurkkuchakran vaaleampi sininen. Tuo indigo liittyy selvänäköisyyteen ja intuitioon, vaaleampi yleensä sateenkaarilipussa käytetty itseilmaisuun ja viestintään. Nyt tukitaan suita ja viedään sananvapautta.

p.grandell

hyvällä toverillani eläkkeellä olevalla yk sotilaalla on ishbollahin lippu, kelpaisko se?

Vieno Huttunen

Uskon itse symbolien vaikutukseen alitajunnan kautta. Sen matokirjoitus voisi lietsoa vihapuhetta ja rynkky väkivaltafantasioita niin kohta lentäisin täältä. Toisaalta jos siitä joku modifioisi tekstuaalisesti ja värimaailmalta Suomen oloihin sopivan version niin mikä jottei. Varmasti ihan kiva muisto YK-ajoilta.

Kata

Ikea on ollut jo pitkään boikotissa muutenkin.Kuten moni muukin meni tänään kun huomasin että mennään taas vähemmistön asioissa ihan hepuleiksi.Kuten olen sanonut,tehköön mitä haluavat kotonaan mutta riipputissit keikkuen,ukko nahkavöissä kontaten ja kaiken maailman friikkejä pörrää kaduilla lasten katseltavana.Aivan sekopäistä.Mikseivät siis vain marssi normaalisti lippujensa kanssa?Miksi pitää kaikkea perverttiä esittää julkisesti?Pitää vähän näkyä??

Akira

Miksi ei lipussa ole valkoihoisille ja aasialaisille omaa raitaa?

Ilkka Forsten

Valkoihoisia aasialaisia ei ole, heh heh…

Jortonki

Keltainen raita lumessa 🙂

John Quiman

Ne ovat suvaitsevaisuuden ulkopuolella.