Kotimaa Rikos

IL: Joensuussa lapsen raiskanneelle ulkomaalaismiehelle ehdollista

Kuva Pixabay.

Lapsen raiskannut ulkomaalaismies sai ehdollisen tuomion. Oikeuden mukaan ehdoton vankeus haittaisi raiskaajan sosiaalista selviytymistä.

Iltalehti kertoo, että vuonna 1998 syntynyt Ismael Kaba raiskasi 15-vuotiaan tytön kesäkuussa 2017 Joensuussa.

Mies ja tyttö tapasivat Facebookissa ja he sopivat tapaamispaikaksi joensuulaisen puiston. Siellä Kaba ehdotti, että he lähtisivät käymään hänen ystävänsä asunnolla.

Heidän oltuaan asunnolla, Kaban ystävä lähti ulos, jonka jälkeen mies alkoi väkisin suukotella tyttöä, painoi tämän sohvalle ja raiskasi tytön.

Kahden vuoden ehdollinen tuomio lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta

Oikeudessa Kaba kiisti tekonsa ja sanoi ihmetelleensä, kun tämä oli poistanut hänet Facebookista tapaamisen jälkeen.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi, että sukupuoliyhteys oli ollut miehen ”hellittämättömän väkivallan seurausta”. Vaikka väkivalta oli ”lievää”, se oli ollut riittävä murtamaan uhrin tahdon.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Ismael Kaban kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Oikeus arvioi, että pitkästä vankeudesta voisi olla haittaa Kaban sosiaaliselle selviytymiselle, koska hän opiskeli ammattiopistossa eikä kertomansa mukaan käytä päihdyttäviä aineita.

Ismael Kaba tuomittiin maksamaan raiskauksen uhrille 5 000 euroa korvausta kärsimyksestä. Lisäksi Kaba tuomittiin 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Lue lisää Iltalehdestä.

  • 2.1K
    Shares