Kotimaa Politiikka

IL: Jussi Halla-aho haluaa Suomen irti EU:sta ja yhteisvaluutta eurosta

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen


MEP Jussi Halla-aho lupaa viedä Suomen EU-eron puolueen päätettäväksi, jos hänet valitaan puolueen puheenjohtajaksi kesäkuussa järjestettävässä Perussuomalaisten puoluekokouksessa.Halla-ahon mielestä EU-jäsenyys ei palvele Suomen strategista kansallista etua. Hänen mielestään suurin osa Perussuomalaisista suhtautuu jo erittäin kriittisesti suuntaan, mihin Suomi on EU:n jäsenenä kehittymässä.

Tullessaan valituksi Perussuomalaisten puheenjohtajaksi, hän haluaa keskustelua puolueen sisällä ja päätöksen Perussuomalaisten linjasta koskien Suomen EU-jäsenyyttä.

Halla-aho sanoo, että puheenjohtajana hän ei kuitenkaan päätä puolueen linjaa, vaan edustaa sitä.

Hän ilmaisee huolensa EU:n kehityssuunnasta, jossa taloudellinen integraatio, sisämarkkinat ja vapaa liikkuvuus luovat ongelmia, joita ei voida hänen mukaansa ratkaista muutoin kuin lisäämällä integraatiota eli EU:n yhdentymistä. Halla-aho näkee EU:n kehityssuunnan Suomelle vahingollisena ja hänen oma mielipiteensä on, että Suomen tulisi irrottautua EU:sta.

Hänen mukaansa yhteisvaluutta euro on Suomen taloudelle vahingollinen: “Saksa on ainoa maa, joka hyötyy eurosta, koska euro on sille heikompi valuutta kuin mitä Saksan markka olisi, ja se tekee Saksasta hyperkilpailukykyisen ja samalla vahingoittaa kaikkia muita euromaita.”

Puolueen nykyistä EU:ta koskevaa linjaa Halla-aho kommentoi: “Moni äänestäjä kokee, että eurooppalainen integraatio ja Suomen suhde EU:iin eivät ole olleet perussuomalaisten puheissa esillä siinä määrin kuin olisi toivottu.”

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajistonsa Jyväskylässä kesäkuun 10. päivänä Jyväskylän Paviljongissa pidettävässä puoluekokouksessa. Puheenjohtajistovaalissa kaikki puolueen jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa vuodelle 2017, ovat äänioikeutettuja.

Iltalehti
Artikkelikuva Matti Matikainen

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset