Eurooppa Maahanmuutto

Ilmasilta Kreikasta Saksaan suunnitteilla – 1500 turvapaikanhakijaa lentoteitse Berliiniin

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Saksalainen kansalaisjärjestö on jo saanut kerättyä varat kahta lentoa varten.

Saksalaiset pakolaisaktivistit ovat keränneet rahaston, jonka avulla on tarkoitus lennättää turvapaikanhakijoita Kreikan saarilta Berliiniin, kertoo EU Observer.

– Jos hallitus antaa suostumuksensa, voimme aloittaa välittömästi, Axel Steier Mission Lifeline -kansalaisjärjestöstä kertoo.

Järjestö on saanut kerättyä 55 000 euroa lahjoituksina. Rahat on tarkoitus käyttää 1500 turvapaikanhakijan tuomiseen lentoteitse Kreikan saarilta Saksan pääkaupunkiin Berliiniin.

Kerätyt varat riittävät kahteen lentoon, mutta järjestö tekee töitä saadakseen lisää lahjoituksia uusia lentoja varten. Saksan kirkko ja useat hyväntekeväisyysjärjestöt ovat luvanneet auttaa turvapaikanhakijoiden majoittamisessa.

Berliinin oikeusministeri Dirk Behrendt kertoo kaupunkia hallitsevien sosiaalidemokraattien (SPD), vasemmistopuolueen (Linke) ja vihreiden (Bündnis 90/Die Grünen) olevan asiassa täysin samalla aaltopituudella.

– Jos jotain ei tapahdu nopeasti liittovaltion tasolla – ja minulle kyse on ennemminkin tunneista kuin päivistä – Berliini on valmis etenemään yhdessä kansalaisjärjestöjen kanssa ja lennättämään ihmisiä Lesbokselta, vihreään puolueeseen kuuluva Behrendt kertoo.

Behrendt uskoo liittovaltion hidastelun johtuvan kansallismielisen AfD-puolueen nousun uhasta. Laajamittainen turvapaikanhakijoiden tuonti saattaisi johtaa AfD:n kannatuksen nousuun.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa