Eurooppa Politiikka

Ilmastoidoli Thunberg heitti median ulos ilmastokokouksesta

Greta Thunberg. Kuva Anders Hellberg / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Lausannen yliopistossa järjestetyn viisipäiväisen ”Smile for Future” -kokouksen mielialat laskivat, joten kokouksen tähti, ilmastoidoli Greta Thunberg määräsi median poistumaan kokouspaikalta. 16-vuotias ruotsalainen uskoi, että mielialojen laskuun syynä oli paikalla ollut media.

Oli äänekkäitä riitoja. Eräs osallistuja moitti tilaisuutta ”rakenteen puutteesta”. Oli myös kovin vaikeaa sopia mistään.

Kaiken turhautumisen keskellä viisipäiväisen kokouksen viimeisenä päivänä eräs nuori avasi suunsa, kertoo Blick. Greta Thunberg puhui. Ilmastoidolin mukaan paikalla ollut media oli syyllinen mielialojen laskuun. Hän määräsi median poistumaan kokouspaikalta, koska ”nämä uutisoisivat siten, että meillä oli riita”.

Taustalla oli keskiviikkona julkaistu Blick-lehden suurta huomiota saanut artikkeli, missä esitettiin turhautuneita ja kiljuvia osanottajia.

Ilmastoidolin määräyksen johdosta media joutui poistumaan salista. Eräs toimittaja kysyi, kuinka he voivat raportoida kokouksesta, jos he eivät saa olla paikalla. Thunberg pysyi taipumattomana.

Ilmastokokouksen mediaboikotti ei kestänyt kuitenkaan pitkään. Jo muutaman minuutin kuluttua toimittajat kutsuttiin takaisin. Kun mielenmuutokseen kysyttiin syytä, vastaus kuului: – Olemme vain ihmisiä, ja tarvitsemme joskus yksityisyyttä. Liikkeenä pyrimme olemaan mahdollisimman läpinäkyviä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit