Kotimaa Kulttuuri

”Ilmastokriisin” seuraukset: Osa suomalaisista valitsee lapsettomuuden

Kuva: Kansalainen.

Tutkimuksen mukaan yhä suurempi osa suomalaisista ei halua lapsia lainkaan. Kun maan syntyvyys on nyt ennätysalhaalla, ”ilmastokriisi” mainitaan ensimmäistä kertaa syynä olla hankkimatta lapsia.

Svenska Yle kertoi 10. tammikuuta Väestöliiton tekemän Perhebarometri 2022 -tutkimuksen tuloksista. Se perustuu Suomen Sukupolvet ja sukupuolitutkimukseen sekä Perhebarometrikyselyyn 2022. Tutkimuksen pohjana oli 3 398 henkilöä, jotka olivat iältään 20-59-vuotiaita.

Vastauksista käy ilmi, että suurin osa suomalaisista haluaisi keskimäärin kaksi lasta, mutta käytännössä 35-45-vuotiailla on 0,66 lapsen ”vaje”.

Samaan aikaan perhebarometrin mukaan 87 prosenttia 20-45-vuotiaista suomalaisista sanoo haluavansa lapsia, jos he eläisivät ”ihannemaailmassa”.

Lapsettomuuteen pyrkivien määrä kasvaa

Yleisempi kysymys näyttää olevan se, haluaako saada lapsia eikä se, milloin lapsia haluaa saada. Vuosina 1985-1994 syntyneistä joka viides sanoo, ettei halua lapsia lainkaan. Lisäksi vain kolmasosa sanoi, että lasten hankkiminen on heidän mielestään yksi tärkeimmistä asioista, joita he voivat elämässään tehdä.

Syntyvyyden laskun taustalla ei kuitenkaan ole pelkästään lapsettomien ihmisten määrän lisääntyminen, vaan myös se, että perheisiin syntyy yhä vähemmän toista ja kolmatta lasta.

Svenska Yle kirjoittaa, että ”tutkijoiden” mukaan tämäkään ei ole tilapäinen trendi, vaan pysyvämpää:

Tutkijoiden” mukaan kyseessä ei ole tilapäinen taantuma, vaan nyt hedelmällisessä iässä olevat saavat elinaikanaan huomattavasti vähemmän lapsia kuin heitä edeltäneet sukupolvet.”

Ilmastohysteria ja taloudellinen epävakaus ovat osittaisia ​​syitä

Uusi ilmiö tutkimuksessa on, että ensimmäistä kertaa ihmiset eivät halua hankkia lapsia ”maailmanlaajuisen ilmastokriisin” vuoksi. Hufvudstadsbladetin mukaan lähes kolmannes naisista jättää lapset hankkimatta tästä syystä.

Mitä suurempi huoli ilmastokriisistä on, sitä vähemmän lapsia vastaajat haluavat. Kolmekymmentä prosenttia naisista ja 21 prosenttia miehistä, jotka eivät tällä hetkellä suunnittele lasten hankkimista. He ilmoittavat, että ilmastokriisin aiheuttama huoli lapsen tulevaisuudesta vaikuttaa tilanteeseen merkittävästi.

Muita syitä lasten hankkimatta jättämiselle ovat sukupuolten välisen tasa-arvon väheneminen, terrorismi, liikakansoitus, kasvavat pakolaiskriisit ja sotilaalliset konfliktit. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kuitenkin johtanut siihen, että miehet haluavat hieman enemmän lapsia kuin aiemmissa tutkimuksissa, Svenska Yle kirjoittaa.

Yhden lapsen saaneiden vastaajien mukaan työelämän ja lastenhoidon yhdistäminen on ongelmallista. Toinen tärkeä syy, miksi perheeseen ei hankita kuin yksi lapsi, on taloudelliset huolet.

Historiallisen alhainen syntyvyys

Myös ensimmäinen lapsi hankitaan yhä vanhemmalla iällä. Vuonna 2021 ensimmäisen lapsensa saavien naisten keski-ikä oli 30 vuotta ja miesten 31,9 vuotta.

40-44-vuotiaista naisista 21 prosentilla ei ole omia lapsia, kun taas miehistä vastaava luku on 31 prosenttia.

Maan syntyvyydessä voidaan nähdä tilapäinen nousu vuosina 2020-2021, mutta sen jälkeen syntyvyys on jatkanut laskuaan. Vuonna 2022 hedelmällisyysluku oli historiallisen alhainen eli 1,33 lasta naista kohti.

Lähde: Nordfront

50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Jos joku mainitsee ilmastokriisin syyksi olla hankkimatta lapsia, on ehkä hyvä ettei sellainen perimä jatku eteenpäin. Varsinkin kun otetaan huomioon mitä todellisia syitä on olla hankkimatta lapsia, esimerkiksi suursodan uhka, maailman johtaminen monilla kuvitelluilla vaaroilla jne…

Jarno Lehmussalo

Varissuolla ei näjy ”ilmastokriisiä”, vauvavaunu rintamalla.
Ainiin… Suomalaiset.

Runtiti-pou

Ilmastovalehtelu olisi kriminalisoitava ja pahimmat ilmastovalehtelijat vangittava (Al Gore jne)

Juha

Nyt kun meidän maailman pilkan kohde ”dancing queen Sanna” (laita googleen) lähti Davosiin tanssimaan ilmastohumppaa ja saamaan ohjeistusta, on selvää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

https://www.weforum.org/reports/global-risks-report-2023

Globaalityrannian nuotit on selkeät. Sinä olet syyllinen ilmastoon ja saat kärsiä siitä niin kauan kuin hengität CO2ta ulospäin. Jollet tanssi pillin mukaan ilmastohumppaa olet rikollinen.

Ja sun ilmastohumpan moovit täytyy olla niin kuin Marinilla (katso video)

https://youtu.be/E3nUo7kOzmc

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Nimi*

Kaikki öljyt, kaasut voi hiilet voi huoletta polttaa koska siitä syntyvät ilmasto-ongelmat ovat hyvin vähäisiä.
Kaikki kehitysmaalaiset voi huoletta ottaa, koska siitä syntyvät yhteiskunnalliset ongelmat ovat hyvin vähäisiä

Puheet islamisaatiosta ja ilmastonmuutoksesta ovat salaliittojorinoita joilla yritetään estää ihmisiä ajattelemasta omilla älypuhelimillaan.

Hätätila tai väärinymmärrys

Mitä vähemmän woket, pridet, ilmastohurahtaneet ja refugees welcomet lisääntyvät, niin sitä parempi Suomelle.

Yrjö

Kunhan WEF saadaan pois vallasta, maahan kuri ja järjestys, pörssit kiinni, rahat tienataan itselle, ei sijoittaille, pitkät työurat ja eläkevirat takaisin, jatkuvan talouskasvun tavoittelu kaatopaikalle. Niin alkaa lastenteko kiinnostamaan.
Aina puhutaan paljonko palkasta menee veroihin. Verothan ollaan me. Mutta, laskepa kuinka suuri rahoistasi menee sijoittajille esim. osakeyhtiöiden tuottaminen hyödykkeiden/palvelujen kautta. Ja ovat ne ..rkeleet alkaneet syödä verojakin.

ike

Laskepa kuinka suuri osa veroista menee ylisuureen byrokratiaan. Tultaisiin toimeen paljon vähemmälläkin. Liian monta byrokraattia joutuu jokainen työssäkäyvä veroillaan elättämään, suomen kokoisessa maassa.

Anomaster

Jos valtion ja kuntien kuluissa olisi tolkkua, voisi verot puolittaa. Se tolkku mahdollistaisi verotuksen puolittamisen ja samalla ns. hyvinvointipalvelut alkaisivat taas toimia. Nythän suuntana on se, että verorahat eivät riitä esim. terveydenhoitoon. Ennen riittivät, mutta nyt otetaan ensin veroina maksuu palvelusta ja sitten se palvelu maksetaan toiseen kertaan terveydenhoidon kassalla. Syy on täysin turhissa kuluissa ja poliitikkojen äärettömässä vastuuttomuudessa.

juha II

UMPIVÄÄRIEN globalistien ”umpiväärä” ILMASTO-VOUHOTUS aivopesu on tuottanut tulosta ja MIKSIPÄ EI! Sillä Pohjois-Korean Kim on ”syystä tai toisesta” pohjois-korealaisten MIELISSÄ ”kova jätkä” ja samanaikaisesti ”Niin hellä ja lämpöinen…!”

Globalistit ovat KOMMUNISTEJA ”lainahöynenissä”, mutta LUOKKATAISTELU on korvattu PELKOPORNOLLA, LGBTQ+, MONIKULTTUURISUUDELLA, RASISMILLA, avoimella VIHALLA valkoista rotua (MIESTÄ) vastaan ja KANSALLISUUSMIELISYYDEN demonisoinnilla!

Kun TIETÄÄ länsimaisen RAPPION, TYRANNIAN, SANANVANKEUDEN, valjkoisten KANSANMURHAN, PERHEISTITUUTION tietoisesta HAJOITUSTYÖSTÄ vain muutamia hirvityksiä mainitakseni. Onkin PAREMPI olla hankkimatta LAPSIA, sillä maailman ihmisten ELÄMÄNMENO on ylirikkaiden KORPORATIIVISTEN VOIMIEN tietoisen hyökkäyksen ja HÄVITYSTYÖN kohteena muuttamalla Maailma yhdeksi KOMMUNISTISEKSI TOTALITÄRISMIKSI. Jossa ET omista LAPSIASI. Saatika sitten edes ITSEÄSI, vaan OLET ylirikkaiden PSYKOPAATTIEN omaisuutta, jotka näin ovat korvanneet ITSELLÄÄN valtion, joka Marxismis-Leninismissä MÄÄRÄSI yksilön olevan suuren rattaiston yksi RATAS, joka on UHRATTAVISSA muitta mutkitta ”YHTEISEKSI HYVÄKSI ja ONNEKSI”!!! ET ole inhimillinen olento ihmisoikeuksineen vaan ESINE, jolla EI ole SIELUA eikä HENKISYYTTÄ eikä OMAA TAHTOA, joista edellisistä oli ”NEUVOSTOIHMINEN” tehty!

Ja, jos tämä KAIKKI edellinen on vain PALTURIA. Niin hyvä niin, mutta kuitenkin ILMAISTA sellaista toisin kuin erään ”uutistenlukijan” tuotokset!

juu

Ilmastoon ei vaikuttaisi pätkän vertaa vaikka jokainen suomalainen tekisi 20 lasta.
Muuten ymmärrän kyllä ettei tähän maailmaan jossa valhe on totuus, ja totuus on valetta, ei haluta tehdä lapsia.

suolavetinen

Juuri niin, ilmastoon vaikuttavat ihmismäärien lisäykset tapahtuvat erityisesti kehitysmaamantereella (oranssi käyrä oheisessa kuvassa)

World population by continents, 1950–2100 (ksh.hu)

Siellä se ongelma on

Hyvä pointti.

Anomaster

Suomessa ei ole mitään ilmastokriisiä, eikä ylikansoitusta. Suomessa on lapsettomuuskriisi.

Heti selväksi

Minä kysyn aina ensimmäiseksi montako lasta haluaa. Jos vastaus on että ei halua lapsia niin sitten homma jää siihen. Ei sellaisen kanssa kannata kuivaharjoitella joka ei lapsia halua.

suolavetinen

Ilmastokriisi ei ole ikävä kyllä mikään ”ilmastokriisi” vaan se on
todellakin (tuleva) i l m a s t o k r i i s i.

Shell and Exxon’s secret 1980s climate change warnings | Climate crisis | The Guardian

Ihmisten kokonaismäärän arvioidaan kasvavan ainakin 2000000000 hengellä

Kiina, Intia, öljyarabit, Saksa yms. eivät tule merkittävästi vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tuottamista, joten Suomelle jää vaihtoehdoksi monimiljoonaisen nälkävaelluksen patoaminen maamme rajojen ulkopuolelle.

Täkäläinen vihertäminen vaan heikentäisi tuota ”patoa”.

Anomaster

Saahan noinkin kuvitella, mutta miten tuo liittyy lasten tekemiseen ja sen vaisuuteen?

suolavetinen

Eikös tuo artikkeli yrittänyt kertoa juuri niistä syistä ?

Anomaster

Keskustelu ilmastokriisihuijauksesta ei liity tämän artikkelin asiaan.

Runtiti-pou

Valeuutinen. Nuo yhtiöt tiesivät tasan tarkkaan, että ilmastonmuutos on huijaus ja eihän ilmasto ole lämmennyt yhtään niistä ajoista

Ihmiset ovat karjaa

Aika nurinkurista. Ei tähän feikki ilmastokriisin maailmaan todellakaan kannata lapsia tehdä, mutta syy ei ole ilmaston vaan ilmastovalheen, johon liian moni uskoo.

Anomaster

Kansakunnan elossapysyminen on kiinni lasten tekemisestä. Jos ei tule riittävästi lapsia, kuolee kansakunta sukupuutoon. Sitäkö halutaan? Kuulostaa hyvin vastuuttomalta.

Nykyään on todella helppoa tuo elämä, kun verrataan eri aikoihin vaikkapa viimeisen tuhannen vuoden ajalta. Koko ajan on kansakunta kasvanut, koska lapsia on tehty, olivatpa ajat sitten ankeat tai paremmat. Ei lapsille pidä olla tarjota jokin täydellinen maailma, vaan maailma sellaisena kuin se on. Lapset sitten pyrkivät kehittämään sitä parempaan suuntaan.

Ajatus, että ei tällaiseen maailmaan kannata lapsia tehdä on täysin todellisuudesta irrallaan oleva tekosyy vastuuttomuudelle.

Kaikki eivät tee lapsia, mutta se ei johdu mistään tekosyistä, vaan elämä vaan ei tarjoa siihen tilaisuutta tms., mutta enimmäkseen pariudutaan ja tehdään lapsia silloin, kun kansakunta on henkisesti terve, olivatpa ajat sitten millaiset tahansa.

Esi-isillämme oli paljon vaikeampi maailma, mutta he tekivät lapsia ja siksi me olemme olemassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Piikkilampaat

Ota huomioon että alkaa kohta iso osa suomalaista olemaan heikossa rahatilanteessa vaikka olsi töissä, siihen vielä lapsia niin miten luulet että silloin taloudesta selvitään, ota vielä huomioon vaikka tekemällä tehty ”sähköpula” joka nosti sähkön hinnan jopa 4 kertaiseksi. Tekopyhiä on kaltaisesi joka ei osaa ajatella laajemmin vaan alkaa surutta syyttämään ihmisiä.

Anomaster

No, kas kun en syyttänyt, mutta totesinpa kuitenkin, että lasten teko on kansakunnan elossapysymiskysymys. Aivan samantekevää, millä sitä perustellaan, että miksi kansakunta ei tee lapsia. On ollut vaikeita aikoja ennenkin.

Tekopyhiä ovat ne, jotka uskovat voivansa perustella, että miksi kansakunnan ei tarvitse tehdä lapsia. Tosiasia on, että kansakunnan tulee tuottaa lapsia, säilyäkseen. Sukupuuttoon voi tietysti kuolla selitellen, vaikka laajemminkin, että ei voi, kun ei ole helppoa elämää. Sellainen ajattelu ei ole ajattelun laajuutta, vaan kapeutta. Ei nähdä mihin kansakunnan lapsettomuus johtaa. Ei se muutu selittelemällä.

Kuten totesin jo aiemmin, ovat esi-isämme eläneet paljon vaikeampia aikoja, mutta niin vaan kansakunta säilyi ja myös kasvoi. Jos he olisivat selitelleet, että voi voi, ei me tehdä lapsia, koska sitä ja tätä, ei meitä olisi täällä kirjoittelemassa.

Piikkilampaat

Onko sinun mielestä hyvä lapsuus kun vanhemmilla ei riitä rahat ja se tuo kaikki mahdolliset vaikeudet selvitä mitenkään. Miehenä olen oman osani toki jo tehnyt ja poikani täytti 20 viimevuonna. Aika olikin eri, nyt en alkaisi lapsitalkoisiin jos olisin vielä siinä iässä.

Anomaster

Katsot asiaan liian kapealla perspektiivillä. Ei kyse ole satunnaisten yksilöiden ratkaisuista, vaan kansakunnan kokonaisuudesta. Jos kansakunta ei tuota lapsia, sitten se katoaa. Ei sitä muuta mikään selitys.

Horace Smith

Kukaan ei hanki lapsia vain veroja maksamaan, tai sen takia että se olisi jotenkin ”vastuullista” kansakunnan kannalta. Tällaisiin syihin on täysin turha vedota, jos lapsia halutaan lisää. Lapset hankitaan aina tunnepohjalta, eikä siinä auta kenenkään selittelyt tai vaatimukset. Ei edes anopin. Mikään syy ei ole tekosyy, vaan normaali itsenäinen aikuinen päättää omasta elämästään kuinka sen haluaa käyttää. Ei siinä ole mitään väärää, että miettii kuinka rahat riittää lasten kasvattamiseen. Minusta se osoittaa nimenomaan vastuuntuntoa, jos jättää persaukisena lapset hankkimatta. Siinä on mielestäni valtava ristiriita, että maailmassa on enemmän ihmisiä kuin koskaan, mutta silti valitetaan ettei niitä ei ole tarpeeksi.

Anomaster

Totta kai kukin tekee kuten lystää, mutta jos lasten tekemättömyyttä selitellään niin onnettomilla ”faktoilla”, että ne ovat pelkkää itsekeskeistä valittelua, silloin voi vähän miettiä elämän tarkoitusta muustakin näkökulmasta kuin minä minä ja minun napa.

En vetoa kehenkään, enkä vaadi mitään. Kunkin on itse pohdittava omaa elämäänsä ja osaansa ihmiskunnassa. Kerronpa vain, että turha ihmisten on valitella ja keksiä syitä.

Olkoot sitten suorasanaisia ja sanokoon, että ”minä nautin omasta elämästäni, jonka sain vanhemmiltani, jotka saivat sen isovanhemmiltaan jne. Minä en viitsi antaa jollekin lapselle elämää, koska se on niin vaikeaa”. Moniko noin sanoisi? Tuskin moni, mutta liian moni toteuttaa tuota.

Suomalaisia ei ole liikaa, joten suomalaisessa keskustelussa on ihan turha pohtia ylikansoitusta.

Harva on niin persaukinen, että ei voi lapsia hankkia lainkaan. Tavallisimmin ne, jotka perustelevat sitä taloudellisin argumentein, eivät halua käyttää rahoja perheen rakentamiseen, vaan johonkin muuhun. Ajattelevat suunnilleen niin, että jos sattuu olemaan ylimääräistä, sitten voidaan harkita.

Tässä kohden on kai toistettava se, että ei joka ikisen tarvitse tehdä lapsia, vaan kansakunnan kokonaisuutena on hankittava lapsia, jos se haluaa säilyä elossa. Jos se koostuu vastuuttomista ihmisistä, eli omaan napaansa tuijottelijoista tai nykypäivän mukaan ilmasto- ja muissa valheissa elävistä ihmisistä tai muista sen tapaisista, ei sillä kansakunnalla ole tulevaisuutta.

Aivan sama mitä uskotaan syiksi. Lapseton kansakunta on kuollut kansakunta.

Luonnollisesti poliitikkojen tulisi tehdä jotain muutakin kuin valehdella ja sorsia kanta-asukkaita, suorastaan tuhota kansakuntaa, mutta tekivät mitä tekivät, se vaikeuttaa tai helpottaa, mutta ei se muuta edellä kirjoitettua miksikään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Horace Smith

Myös suomalaisia on enemmän kuin koskaan, mutta silti pitää olla aina vaan enemmän. Siltä kantilta on aivan naurettavaa väittää, että suomalaiset olisivat jotenkin ”kuoleva kansakunta” Miksi niitä pitää olla vaikka 6 miljoonaa, miksei 5 riitä? Jokaiselle pitäisi olla selvää, ettei jatkuva kasvu ole realistista. Ei voi olla niin, että aina vain tarvitaan lisää asuntoja, ruokaa, energiaa ym ym, loputtomiin. Huoltosuhde on ohimenevä ilmiö, ja itse en näe siinä mitään ongelmaa, että ihmisiä on vähän vähemmän kuin nyt.
”Kerronpa vain, että turha ihmisten on valitella ja keksiä syitä”. Itse lapsettomana en ole valittanut mistään tai keksinyt mitään ”syitä”, koska ei tarvitse. Aito syy on, lapsiperhe-elämä ei kiinnosta. Ja sen perusteella mitä olen nähnyt, mitä se on ollut sukulaisten ja tuttavien piirissä en koe menettäneeni mitään. Mutta kuten sanottu, kaikki syyt henkilökohtaisella tasolla ovat oikein vaikka syy olisi pelko taivaan niskaan putoamisesta, jos pystyy elämään päätöksensä kanssa.
Ilmasto-ongelmat, luonnon tuhoutuminen ja saastuminen ovat suora seuraus ylikansoituksesta. Suomessa asiat ovat ympäristön kannalta melko hyvin, mutta esim Intia Bangladesh ja Afrikka yleisesti ovat jotain ihan muuta. Miljardit ihmiset elävät aivan uskomattomassa köyhyydessä ja kurjuudessa kaatopaikkoja tonkien, ja siinä sivussa tekevät liki hallitsemattomasti lisää ihmisiä elämään köyhyyteen.

Piikkilampaat

Nimenomaan noin. Olen kyllä suuremmaksi osaksi kuullut uskovien sanomaa joka kuuluu ”täyttäkää maa” eli uskovaiset tuhoisi joka maan liikakansoituksella, naurettavampaa on noiden vastakaiku missä sanovat että minun pitäisi ajatella laajemmin asioita.

Ilkka Forsten

Se lause ” lisääntykää ja täyttäkää maa ” ei kyllä alunperin ole tarkoittanut lisääntymistä synnyttämällä uutta sukupolvea. Lauseen tarkoituksena on pyrkimys sille että oman uskon kannattajien määrää lisätään ja pyritään uskonnolliseen ylivaltaan. Tämä onnistuu ilman että tehdään yhtään lasta. Ajatus on siis käännyttää muita omaan uskoon ja täyttää maa sillä tavalla.

ike

Kolmekin riittäisi. Kyse on balanssista. Ei ulkomaista muuttoliikettä tai turvapaikkaturisteja rajattomasti. On varsin pieniä valtioita joiden väkiluku on murto-osa suomesta mutta hyvin menee, ovat balanssissa.

suolavetinen

Suurin ”ilmastovalhe” olisi väittää että ilmasto ei parhaillaan lämpene miljardien ihmisten tuottamien kaasumaisten hiiliyhdisteiden seurauksena.
Home – Climate Change: Vital Signs of the Planet (nasa.gov)

Piikkilampaat

Kerro miten vaikka jäätilanne on pienentynyt alueilla missä jääkarhut on, saa nimittäin nauraa valtamedian ja kaltaisesi ilmastouskojien väitteille että jääkarhuilta on jää sulanut alta, sitä olette valhdelleet jo vuosia, vaikka jää on paksuuntunut ja jääkarhuja on enemmän kun ikinä.

suolavetinen

Skeptikoita löytyy tietenkin joka asialle, jopa maapallon pyöreydelle:
Flat Earthers: What They Believe and Why – Scientific American

Anomaster

Ja mitä tuo on osoittavinaan? Uskovaisiakin löytyy joka asialle ja jotkut niistä ovat tiedeuskovaisia, jotka uskovat poliittisesti ohjattuun ”tieteeseen”, jolla perustellaan ilmastonmuutosta ja ilmastokriisiä.

Piikkilampaat

Tiedeuskovaisia.. Niin, se ”tiede” mikä on vakiintunut alle 10 vuodessa tästä päivästä. Kaikki sitä vanhempi on oikeaa tiedettä eikä mitään uskontoa, joista jokainen on muuten pelkkää satua.

suolavetinen

Ilmastoskeptismi on toiveajattelu-uskontoa, jota on helppo levittää lasikantisen taikarasian avulla.

Sellaisen apparaatin ja sitä tukevan radioverkon kehittämiseen on muuten vuosikymmenien kuluessa osallistunut valtava määrä tutkijoita joiden tieteellinen pätevyys ja moraali on luonnollisesti samaa tasoa kuin ilmastotutkijoilla.

suolavetinen

Tuo on vain esimerlkki siitä, että osa ihmisistä saadaan uskomaan pöljimpäänkin juttuun,

Ilmastoskeptismi on sentään paljon järkevämpää kuin uskominen esimerkiksi homeopatiaan tai kaivon katsomiseen taikavarvulla.

Piikkilampaat

Uskominen homeopatiaan, tiesikö että lääkkeet on kehitty luonnosta löytyvistä kasveista, jne. Ethän sinä tuolloin voi ottaa kipuihisi mitään kipulääkkeitä.

Piikkilampaat

Olet kyllä osoittanut että olet täysin noita valtamedian uskovaisia ja kannustat täysillä kehitysvammaista ruotsalaista greettaa. Sinun usntosi väittää että mannerjää on kohta mennyttä ja jääkahut kuollut sukupuuttoon, vastaa nyt ja perustele miten se oikea laita tuohon on. Sillä tällä vuosikymmennä jääkahukanta on kasvanut ja jää paksuuntunut.
Te ilmastouskovaiset alatte rääkymisenne aina kesällä, voi, voi kun on lämmintä, täytyy olla ilmastomuutos päällä.
Menkää itkemään kiinaan tai intiaan, älkää nilitäkö suomessa sillä tämä maa ei maapalloa tuhoa mitenkään.

Anomaster

Et satu tietämään, että monet lääkärit esim. Saksassa käyttävät homeopatiaa joissain asioissa. Se ei ole mitenkään harvinaista siellä. Eräs lääkäri sanoi, että ei hän ymmärrä miten se toimii, mutta koska se toimii joissain asioissa, missä lääketiede ei toimi, niin hän käyttää sitä. Olet kovin heikoilla tietämisesi suhteen niin tuossa kuin muissakin asioissa, joita esittelet.

Ilmastomuutosharhan levittely on IPCC:n mielipuuhastelua. Se onkin poliittinen järjestö, ei suinkaan tieteellinen ja se kyhää poliittisin tarkoitusperin raporttejaan. Yksi valheista on tiedemaailman laaja yksimielisyys ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

Kun puhut imastonmuutoksesta puhut juurikin IPCC:n tavalla eli puhut ikään kuin sana ilmastonmuutos tarkoittaisi ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta. Se on sitä politiikkaa. Ilmastonmuuton sanana tarkoittaa vain ilmaston muuttumista, eikä se suinkaan merkitse, että ihmisellä olisi jokin osuus muutoksessa. Ilmasto on aina muuttunut, joten ilmastonmuutos on aina ollut käynnissä. Se onkin ainoa tieteellisesti varma asia koko keskustelussa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Homeopaatti…Hmmm, homeinen paatti. Helikopterien kantaisä Sikorsky, ( alunperin Venäläinen emigrantti joka muutti yhdysvaltoihin, ) totesi helikopterista ettei hän käsitä miten niin luonnonvastainen häkystin voi toimia, jopa lentää, mutta näkyypä tuo toimivan.

Anomaster

Sikorsky taisi olla ukrainalainen, ei venäläinen. Tosin silloin Ukraina oli Kremlin siirtomaa.

Ilkka Forsten

Minä olen katsonut kaivoon ilman varpuja, samalta näytti.

Nationalisti

” Samaan aikaan perhebarometrin mukaan 87 prosenttia 20-45-vuotiaista suomalaisista sanoo haluavansa lapsia, jos he eläisivät ”ihannemaailmassa”.”

Te ihan itse luotte sen ”ihannemaailman”, jättäkää äänestämättä kansanpettureita ja alkakaa äänestää kansallisesta näkökulmasta, sitä kautta se oma ihannemaailma luodaan.

”Ilmastokriisi”, sen perusteella hankkimatta jääneet lapset ovat pääsääntöisesti valkoisia lapsia, tämän ”ilmastokriisin” aikakaudella on ennustettu, että vuonna 2100 Afrikan väkiluku on kasvanut jo yli neljään miljardiin, miettikää sitä kun sinne kehitysapua innolla jakelette.

Keeneri

Taitaa olla vaan myöhäistä, kun loisivat vieraslajit on jo päästetty maahan ja kansalaisuudetkin myönnetty ja lisää lappaa kokoajan, valitettavasti.

juu

On täysin turhaa selittää että äänestämällä joku asia muuttuisi, ei muutu koska Suomen, EU:n ja koko maailman tasolla on julkisella valheella saatu kaikki puolueet samanlaisiksi globalismia ja lopulta maailmanhallitusta ajaviksi hyödyllisiksi idiooteiksi.

ike

Punaviheriäiset ovat varmaan tyytyväisiä.Kohta lähtee kantiksilta isänmaakin alta ja arvatkaapa ketkä sitten määräävät. Ai niin eihän nuo tukipaketit ja turvapaikkaturismi ole keneltäkään pois, rahat ei vaan riitä. Olisiko kaukaa haettu jos tuo Iislmäm olisi viemässä maata muutaman sata vuotta taaksepäin. Katsokaa kyseisiä maita ja näette miten tasa-arvoisia ja humaaneja siellä ollaan ja sanokaa vilpittömästi haluatteko suomeen saman menon. Jos ette seuraavissa vaaleissa vielä ymmärrä omaa parastanne niin sitten voitte vain katsoa peiliin kun meno on samanlaista kuin ruotsissa nyt. Ruotsi on toisaalta sitten siirtynyt taas askelta raskaampaan sarjaan.Velanhoitokulut ovat jo sitä luokkaa että sieltäkin tulee stoppi. Kaikki järkevät toimenpiteet mitä joudutaan tekemään menee sitten seuraavan oikeistohallituksen piikkiin, ei sitä ymmärretä ketkä meidät on tähän jamaan saattaneet. Toisaalta jos seuraava hallitus on vasemmistohallitus niin voidaan kaikki toivo heittää. Puskaradion mukaa RKP sai Orvolta hallitustakuun https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8f7259f4-83f2-40ae-ae1f-26863756a260 että ei hyvältä näytä tuolla oikeistopuolellakaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kiertäkää suvakit kaukaa, mm. hiv tarttuu

Niin, matupatjat kyllä haluavat harrastaa irtoseksiä marakattien kanssa. Lisäksi näiden hedelmällisyys on tuhottu ja lapsettomuus hankittu marakattien tuomien seksitautien vuoksi.