Eurooppa Politiikka

’Integroitukaa tai lähtekää’ – Wildersin rynniessä mielipidekyselyissä, pääministeri siirtyy siirtolaisretoriikkaan

Mark Rutte keskellä, Geert Wilders oikealla

Vain päivä Geert Wildersin kapinallispuolueelle 9 paikan johdon antaneen mielipidekyselyn jälkeen, hallitsevan hollantilaisen konservatiivipuolueen pääministeri Mark Rutte ajautui taas poliittisesti lähelle kilpailijaansa, jonka hän vielä viime viikolla uhosi sulkevansa pois tulevasta hallituskoalitiosta.Lainaten voimallisesti Geert Wildersille normaalia retoriikkaa, pääministeri Mark Rutte teki haastattelustaan koko sivun mainoksen ja sanoi hollantilaiselle Algemeen Dagblad -lehdelle, että siirtolaisten tulee joko integroitua tai häipyä, ja peräänkuulutti paluuta ”normaaleihin tapoihin”.

”Sanon tämän kaikille. Jos ette viihdy tässä maassa, poistukaa! Teillä on tämä vaihtoehto. Jos elätte maassa, jossa muiden kanssa toimiminen ahdistaa, teillä on vaihtoehto, häipykää. Teidän ei ole pakko olla täällä,” Rutte sanoi.

Tarkoittaen tiettyä närkästyttävää ”epäsosiaalista käytöstä”, Rutte osoitti sanansa niille, jotka käyttäytyvät huonosti julkisessa liikenteessä ja kaduilla, ja niille ihmisille, jotka ”käyttävät vapauksiamme kaiken pilaamiseen saavuttuaan vapaaseen maahamme”. Hän myös tuomitsi ne, jotka ”eivät halua sopeutua, jotka hyökkäävät homojen kimppuun, huutelevat lyhythameisille naisille, tai kutsuvat tavallisia hollantilaisia rasisteiksi”.

Hollannin pääministeri kampanjoi myös epäsiistiä käytöstä vastaan ja muistutti ajasta, jolloin hän puhutteli miestä ja tämän poikaa kadulla näiden heitettyä roskia jalkakäytävälle roska-astian sijaan.

Rutte sanoi, että nämä ongelmat ovat tehneet tuloaan jo kauan aikaa, mutta ovat nyt kärjistyneet siirtolaisuuden myötä. Hän sanoi: ”Kyseessä on juonikas prosessi, joka on ollut tulossa yhteiskuntaamme jo vuosia. Aina on ollut ihmisiä, joilla on taipumusta poikkeavaan käyttäytymiseen. Jotakin on kuitenkin tapahtunut viime vuoden aikana, ja siihen meillä yhteiskuntana pitäisi olla vastaus. Suurten siirtolaismassojen saapumisen myötä nousee kysymys, onko Alankomaat enää Alankomaat?”

Rutten käyttämiä sananparsia on pidetty yrityksenä saada takaisin kansallismieliselle Wildersin PVV:lle menetettyjä äänestäjiä. Geert Wilders vastasi ”mainokseen” maanantaina ja muistutti äänestäjiä siitä, että huolimatta näistä puheistaan, Rutte on johtanut ”avoimien rajojen, turvapaikkatsunamin, massamaahanmuuton, islamisaation, valheiden ja petosten politiikkaa” hallitusvuosinaan.

”Alkuperäinen on aina parempi,” huomautti Geert Wilders Twitter-kanavallaan Mark Ruttelle.

Breitbart

  • 1.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset