Eurooppa Maahanmuutto

Interpol varoittaa: ISIS-taistelijat tulevat pakolaisina Italiaan

ISIS:n lippu. Kuva Wikimedia Commons.
Interpol on julkaissut 50 henkilön listan Italiaan pakolaisina tulleista ISIS-taistelijoista.

Listalla olevat taistelijat ovat tulleet Italiaan viime kuukausien aikana. ISIS-taistelijat ovat tunisialaisia ja Interpol epäilee taistelijoiden pyrkivän Pohjois-Eurooppaan. Asiasta kertoi ensin brittiläinen The Guardian.

Interpolin lista luovutettiin Italian sisäministeriölle jo marraskuun 29. päivä 2017. Italian hallitus luovutti listan terrorintorjuntaviranomaisille. YK:n raportin mukaan tuhannet tunisialaiset ovat liittyneet ISIS-joukkoihin. ISIS-joukkojen Syyriassa ja Irakissa kokeman tappion jälkeen terroristien uskotaan pyrkivän Eurooppaan.

Neljä ISIS-terroristia on tunnistettu

Neljä listan terroristia on tunnistettu, ja he ovat entuudestaan tuttuja Euroopan antiterroriviranomaisille. Yhden heistä uskotaan ylittäneen Italian ja Ranskan rajan ja oleskelevan Gradin kaupungissa Ranskassa. Guardian-lehden tietojen mukaan suurin osa tunisialaisista terroristeista on tullut Italiaan heinä-syyskuun 2017 välisenä aikana Sisilian kautta. Italian sisäministeri Marco Minniti on varoittanut viranomaisia, että terroristit yrittävät päästä Eurooppaan pakolaisiksi naamioituneina.

Tunisialaisista pakolaisista vain pieni osa on tunnistettu

Noin 3 000 tunisialaista pakolaista on tullut Italiaan viime vuoden kesästä alkaen. Tähän mennessä vain 400 näistä on kyetty tunnistamaan. Agrigent:in syyttäjän Luigi Patronaccion mukaan pakolaisten joukossa saattaa olla terroristeja.

Italian sisäministeriön tiedon mukaan Italiaan saapui vuoden 2017 aikana 5 500 tunisialaista, joista 2 193 palautettiin lähtömaahan.

Lähde: Kronen Zeitung.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa