Muu maailma

Intia aloitti muslimien pakkosiirrot

Intian Assamin osavaltio on aloittanut muslimien pakkosiirrot Bangladeshiin. Ensimmäinen kymmenen hengen ryhmä bangladeshiläisiä saatettiin rajalle. Seuraava 22 henkilön ryhmä odottaa vangittuna siirtoa rajalle.

Päivittäin joukon jatkoksi tulee lisää ihmisiä, jotka ovat oleskelleet maassa väärillä passeilla tai henkilötiedoilla. Näitä vääriä henkilötietoja on tullut ilmi henkikirjoitustarkastuksissa. Tarkastukset ovat osoittaneet, että useilla isiksi ja äideiksi merkityillä henkilöillä on lapsia jopa yli 30 kappaletta. Tutkittuaan lasten syntymäaikoja viranomaiset ovat huomanneet, ettei tämä ole mahdollista, ja ovat vanginneet väärillä henkilötiedoilla maassa oleskelleet pakkosiirtoa varten.

Intian Assam-alueen hindut haluavat pitää alueensa identiteetin hindulaisena, ja uhka identiteetin suhteen on oikeutettu, koska alueen 31 miljoonan asukkaan keskuudessa on muslimien määrä noussut jo 34 prosenttiin.

Alueen talousministeri Himanta Biswa Sarma sanoi Washington Post – lehdelle:

”Suurin osa muslimeista meidän alueella on kotoisin Bangladeshista. Jos tilanne jatkuu entisellään, assemialaiset hindut ovat pian vähemmistö. Meidän kielemme, meidän kulttuurimme ja meidän indentiteettimme katoaa.“

Paikallinen hindu sanoi samaiselle lehdelle:

„Heitä on niin paljon, joka puolella osavaltiota. Me odotamme vain sitä, että hallitus saa paperiasiat kuntoon ja heittää heidät takaisin sinne mistä tulivat.“

Info-Direkt.eu

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa