Muu maailma

Intiassa lääkärit varoittavat lehmän ulosteiden käyttämisestä parannuskeinona koronaa vastaan – saattaa johtaa ”mustan sienen” leviämiseen

Intiassa koronaviruksesta parantuneisiin on iskenyt ”musta sieni”, mukormykoosi.

Mukormykoosi-infektio johtuu mucormycetes-sienestä, jota esiintyy kaikkialla ympäristössä mukaanlukien lanta. ”Musta sieni” vaikuttaa pääasiassa ihmisiin, joilla on terveysongelmia tai jotka käyttävät lääkkeitä, jotka heikentävät kehon kykyä torjua bakteereita ja sairauksia. Infektion voi laukaista koronavirus. Infektio voi esiintyä hengitysteissä, mutta se voi myös vaikuttaa silmiin ja aivoihin.

Intiassa tapauksia on tällä hetkellä kymmenkertaisesti enemmän verrattuna aikaan ennen pandemiaa. Helsingin Sanomien mukaan syyksi arvellaan korti­kosteroideja. Syy mukormykoosin leviämiseen voi kuitenkin olla paljon arkisempi.

Hindulaisuudessa lehmää pidetään elämän ja maan pyhänä symbolina, ja vuosisatojen ajan hindut ovat käyttäneet lehmän lantaa kotiensa puhdistamiseen ja rukousrituaaleihin uskoen, että sillä on terapeuttisia ja antiseptisiä ominaisuuksia.

Intiassa uskotaankin yleisesti, että lehmän ulosteet ovat tehokas suoja koronavirusta vastaan. Jotkut tähän uskovat voitelevat itsensä lehmän lannalla, juovat siitä tehtyä juomaa tai lehmän virtsaa.

Intialaiset lääketieteen asiantuntijat vastustavat tällaisia ​​käytäntöjä ja sanovat, että seurauksena voi olla räjähdys mukormykoosi-tapauksissa.

– Ei ole konkreettista tieteellistä näyttöä siitä, että lehmän lanta tai virtsa lisäävät immuniteettia COVID-19 vastaan, se perustuu täysin uskoon, tohtori JA Jayalalia, Intian lääketieteellisen yhdistyksen presidentti toteaa.

– Näiden tuotteiden kulutukseen liittyy myös terveysriskejä – muut sairaudet voivat levitä eläimestä ihmisiin, hän lisäsi.

Lähteet Helsingin Sanomat, India.com, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit