Eurooppa Maahanmuutto

Irak lennättää 280 laitonta siirtolaista kotiin Valko-Venäjältä

Kuva Jim Gordon / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Irak on alkanut lentää takaisin joitakin kansalaisiaan, jotka olivat lentäneet Valko-Venäjälle turistiviisumeilla toivoen pääsevänsä rajan yli Liettuaan ja EU:iin.

Kahdeksankymmentä irakilaista palasi Bagdadiin maanantaina, ja 200 odotettiin suorittavan kotimatkan tiistaina.

Irakin ulkoministeriön tiedottaja kertoi, että Irak lennättää takaisin 280 siirtolaista Minskistä. Ulkoministeriö vahvisti, että 80 oli kotiutumassa maanantaina ja 200 piti nousta Iraqi Airlinesin lennolle tiistaina 10. elokuuta.

Viime viikkoina irakilaisten on ilmoitettu saapuneen Minskiin turistiviisumeilla. Laittomien siirtolaisten tavoitteena on ylittää Liettuan rajan ja päästä siten Euroopan unionin alueelle.

Jo noin 4000 laitonta kolmansien maiden siirtolaista on viime viikkoina ylittänyt Liettuan rajan Valko-Venäjältä. Baltian maat pelkäävät, että elo- ja syyskuussa jopa lähes 20 000 siirtolaista Irakista ja muista maista voisi yrittää ylittää rajan.

Lähteet Infomigrants, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
vesku

Käsittämätöntä tekstiä taas vaihteeksi Homppeli Haavistolta Ulkoministerön taholta,,,PIENI SUOMI Ottamassa taas AFGANISTANISTA ,,, Suomea auttaneita Rauhan miehiä täyteen ylöspitoon TALIPAANIEN JA MUIDEN MURIAANIEN KAHAKOIDEN TAKIA,,,Kuinka voimme olla näin niveja Maailman valloittajia,,,,

Ilkka Forsten

Jotenkin toivon että lennot tehdään juuri tuolla koneella mikä on kuvassa. Harvoin tapaa noin täydellistä koneyksilöä. Heh heh.

Edellinen lento tehtiin varmaan per****e maata viistäen, sillä kuran määrästä päätellen ei oltu suuressa matkakorkeudessa. Samalla jäi pätkä korkeusvakaajaa sinne jonnekin.

Toivo

Haluaisipa Irak loputkin huippuosaajansa takaisin jälleenrakentamaan Irakia.

kari

korkeusvakaaja on siellä ylhäällä sivuvakaajan yläpuolella ja kohta mitä ilmeisesti luulet kork.vakaajan paikaksi on moottori numero 3 paikka ja takarungon jatkeella olisi keskimoottorin eli numero 2 paikka.
https://www.jetphotos.com/photo/123197

PSn äänestäjä

LIETTUA RAKENTAA PYSYVÄN AIDAN VALKO-VENÄJÄÄ VASTAAN. Aluksi partakoneenteräpiikkilangalla
Heinäkuussa Liettuasta loppui partakoneenteräpiikkilanka ja maa lähetti pyynnön toimittaa tehokasta piikkilankaa Liettuaan The construction of a fence along the Belarusian border has stalled as Lithuania has run out of razor wire products. Vilnius has asked assistance from other countries, Interior Vice Minister Arnoldas Abramavičius says

VÄLITTÖMÄSTI SUOMEN HALLITUS EI TEHNYT MITÄÄN kuten taantumusporukalle kuuluukin. Mutta Eesti lähetti suuren määrän ja lupasi taata aidan pystytyksen ensimmäisen sadan kilometrin matkalta. Liettuan sisäministeri kiittää Eestiä maansa pelastamisesta matutukselta
https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1457466/lithuania-to-receive-100-kilometres-of-barbed-wire-from-estonia   Interior Minister Agnė Bilotaitė said on Monday. ”I am very grateful to the Estonians. […] Those bilateral ties and the bilateral contacts are producing results,” the minister said.

Kata

No ei tietenkään Suomesta..ihmisoikeudet ja silleen.Kaikki tänne vaan meän perustuslaki takaa että kaikki kuuluu kaikille varsinkin muille terveisin tavja.

John Quiman

Suomen hallitus lähettää vaijerileikkureita ihmisoikeustarkoituksiin?

Ilkka Forsten

Ja yhden Tamperelaispoliitikon niitä käyttämään. Kon kon kontillaan tai jotain sinnepäin se nimi oli,mutta edellinen sessio oli menestys Israelin rajalla.

Kata

Nykyään konttaus on niin muotia.Jossain päin kontataan jatkuvasti,syitä aina löytyy! 😀
Ennen oli vain kapakasta kotiin konttaus mutta nykyään on pukusuolikonttausta ja muistokonttausta ja silleen…

Ilkka Forsten

En muista, ( mikä ei ole yllätys ) että olisin juuri kontannut, joskin nojasin uskollisesti aina samaan ränniin siinä neonvalokyltin kohdalla. Ruikin reviirirajoista kertovat merkit sähkötolppaan ja huojuin nakkikioskin kautta taksin riemuksi. Lihapiirakka kuumalla nakkitöttöröllä, juu juu, siitä vaan. Laitetaanko kaikki mausteet, no jos ei laiteta sentään ” kaikkia ” että jää vähän muillekin, mutta reilusti kuitenkin. Raakaa sipulia paljon, Thank you I love kurkkusalaatti ja pikkelsi. Ai että sipulista oli puhe, no sitä sitten. Mistä muuten arvasit että pidän sipulista ?

” Mihis ajetaan ”? No ei ainakaan sinne koska en tiedä missä ” mihis ” on, mutta voin raapustaa koordinaatit sinapilla tähän nakkipaperin kulmaan siltä varalta, että sammun ennen maksupäätettä. Danke Schön, tämähän onkin mersu ? Jaa ei, no joku saksalaista laatua edustava kuitenkin, ahaa siis Volvo. Herätä kun ollaan perillä, mutta älä syö koko lihapiirakkaa siitä pitäisi jäädä vielä aamiainen.Spasiba… Joko ollaan perillä, menipä äkkiä, jaa ettei ole vielä lähdettykään kun turvavyö on oven välissä, eihän se siinä mitään auta, hyvä kun huomasit…

Näin se ” normaalisti ” sujui. Aamulla olin ” koistisen ” kaveri joka oli saanut taitonsa kalkutan konepajalla. Työnäytettä tehtiin oikein urakalla, ja kuuppa oli kuin moukarinheiton päätepysäkki. Oikea silmä katsoi vit***uun ja vasen että mihin vit****uun se oikea katsoo ? Ota siinä nyt sitten selvää juuri mistään. Ja kuin pisteenä Iin päälle sittemmin tuleva vaimo soitti että olen paksuna mitäs nyt tehdään ? No prolem, pitää lopettaa renttuileminen ja alkaa isäksi. Tässä ollaan vaikka muutakin voisin, vai voisinko, sillä rentuilun lopettaminen vei paljon siitä ” vakioretkueesta ” ammettua tosihuumoria ja nyt ei ole enää mitään sanottavaa.

Kata

Voi hitto nyt taas sai nauraa että kiitti! 😀
Aa että mutta huumori on kohta kielletty,oiii antakee anteeksi!

Juu joskus kun kotiuduin nuorena niin näin että joku mies nojasi erään hotellin seinään.No näin että pissihätä oli yllättänyt mutta…tuota ko housut oli märät ja kaveri piti vyöstä kiinni hieman heilutellen ja vieläpä hymyili mulle ko kävelin ohi…Meinasin siis tikahtua 😀 ..Toivottavasti kaveri selvisi kotiinsa.Ettei paikat paleltuneet.

Ilkka Forsten

” Mul on kylän suurin kypärä ja letku letkeä,kun mä ruiskutan ei palo kestää montaa hetkeä.”
-Juha Wat Vainio-

Kata

Niinpä!

Tuumailija

Suomalaiset ministerit saisivat opetella uudelleen tuon kansainvälisen diplomatian alkeet ja samalla laittaa ulkomaiset lähetystöt oikeasti tekemään töitä, jotta saataisiin palautus sopimus aikaiseksi niiden maiden kanssa joista porukkaa tulee tänne ”työvoimareserviin” sekä käsittelemään mahdolliset hakemukset siellä paikan päällä eikä vasta suomessa.
Kurdiaanot ovat ainoa ongelmaryhmä, koska he eivät suoranaisesti asusta missään maassa, ovat hieman kuin lähi-idän romaneita, kukaan ei halua niitä tontilleen ja eroon päästäessä huokaisevat helpotuksesta.

Ilkka Forsten

Soumalit ola Afrikan hagert, huva muta kukan ei tiedä viela misä ?

John Quiman

Asiasta hieman toiseen:
https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M

Hyvä kuvaus siitä mitä nyt tapahtuu maailmassa.

Mirkku

Oli valaiseva esitys. Massapsykoosilla oli osansa esimerkiksi Hitlerin toiminnassa, ja siihenhän liittyi myös videolla havainnollistettu pelko, joko omassa mielessä syntynyt tai propagandalla syötetyt uhkakuvat. Propagandalla on valtava voima, eivätkä kaikki edes kyseenalaista eri lähteiden tarjoamaa tietoa vaan ottaa kaiken totuutena. Pelottavaa. Täytyy vain toivoa, että ”toisinajattelijat” pitävät päänsä kylmänä eivätkä lähde virran mukaan.

Tuumailija

Sekin kalpenee isä aurinkoisen luomalla pelon vaikutuksella. 50-70 miljoonaa omaa porukkaa kylmäksi (päälle vielä puola, saksa ja muut myöhemmin itäblokkiin liitetyt), silti ihmiset haikailee Stalinin aikoja niiiin hyvinä.
Tämän päivän propagandan malliesimerkki on saksan totaalinen mustamaalaaminen toisen maailmansodan tapahtumista, se alkoi jo sodan aikana, kaikki kun pitää näyttää vain negatiivisessa valossa. Tätä kun on toistettu liki 100 vuotta, on se muuttunut ”todeksi”, tämän totesi jo aikoinaan eräs propagandan tuottaja hieman erilaisella lauseella.
Tutkimalla eri lähteitä ja ristiinvertaamalla niiden informaatiota saa aika lähelle osuvan oikean informaation ts. kultaisen keskitien. Tämä tietysti vaatii jonkin verran intuitiota ja kykyä ajatella laatikon ulkopuolelta asioita, joita kykyjä aika harvalla on tänä päivänä johtuen taantumisesta helppouteen ja lyhytpinnaisuuteen.

Ilkka Forsten

Tiemme banaanipuusta tietokoneen äärelle oli lyhyt järjettömyydellä rikastettu.

Ilkka Forsten

Jääpalapussi pään päällä tässä kirjoitellaan, ja vieläkin meinaa palaa kansipahvi.

Kata

😀

Ilkka Mänttäri

Mitäpä tuohon lisäämään muuta kuin että juuri näin on.

Kata

Huhuhuh tuo pitäisi jokaisen vielä järjissään(menetettyihin ei kai vaikuta,ne haluaa sinne saappaan alle)olevan nähdä mihin me tosiaan ollaan menossa!Huippujuttu kiitos!
Oli pakko jakaa saa nähdä mitä perästä kuuluu… 😎

Kaino-Vieno Huttunen

Noin se käy. Ajatellaan esim., että yhteen Boeing 747-8 mahtuisi 608 matkustajaa. 10 edestakaista lentoa Bagdadista olisi 6080 irakilaista vähemmän. 10 Boeingia ja 10 lentoa = 60800 irakilaista. Mutta kun tahtoa ei päättäjissä ole.

U. Kamutapsa

Muuten hyvä laskelma, mutta tänne ängenneet eivät lähde vapaaehtoisesti. Rahtikone tai konttilaiva on kustannustehokkaampi ratkaisu. Tai sitten läpsytyöleiri, jolloin kotikonnut alkavat ehkä kiinnostamaan.

Tuumailija

Tuon ajatuksen kun saisi päättäjille jollain kohtuullisella porkkanalla syötettyä, suosio nousee myös puolueella, kun voittaisi kansan ääniä palautuksilla. Tulisi poliittisille puolueille ja heidän ministereilleen ns. terve kilpailutilanne.

Ilkka Forsten

Demarit ja vihreät voittaisivat vaalit leikiten, jos heille alkaisi vaihteeksi kausi kun järjenkäyttö ei johtaisi ikuiseen YK:n ja EU:n kumartamiseen. Mutta toisaalta hyvä näin. Sitä syvempään kuoppaan pudotaan mitä enemmän jätetään kansan mielipide huomiotta.

Ilkka Forsten

Unohdit välitankkauksen, siksi päästiin vain 6080 Irakilaiseen. Tankkausväli ja välitankkaus, tai siis niiden huomiotta jättäminen johtaa onnettomuustutkinnasta vastaavan lautakunnan perustamiseen.

Toisaalta niilläkään ei ole mitään merkitystä, sillä Estonian kyljestä löytynyt Titanickin kokoinen reikä syntyi kuulemma siitä kun kippo rojahti pohjaan. Ihme ja kumma, mutta sitä ei ole aiemmin tapahtunut sillä itämeren pohja ei ole peruskalliota vaan aika löysää mutaa.

Tämän jälkeen onkin taas ” hautarauha ” taattu sadaksi vuodeksi, eli suunnillen siksi aikaa kun jokainen onnettomuudesta vastaava on ehtinyt kuolla.

Kata

Se olikin outo juttu….järkkyä.

Eka Kettunen

Kuten voimme huomata, Irak voi aivan hyvin hakea laittomasti muissa maissa oleilevat kansalaisensa pois. Stop turvapaikkashoppailulle.

John Quiman

Riippuu politiikasta, että mitä tekevät. Ehkä EU on luvannut jotain kivaa tai sitten jokin muu taho on luvannut jotain kivaa, kuka tietää mitä ja miksi.
Suomesta hakeminen ei ole kiinnostavaa, koska se olisi monien merkittävien tahojen mielestä huono asia. Siitä ei saisi mitään kivaa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Meän tyttelit pitää heistä kynsin hampain kiinni!!Tai sitten tapellaan kuten pappi pari vuotta sitten,ei saa viiä aladdinia!Olen asianhoitaja hälle!Voi tätä hulluutta!

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Katariina Pihl
Ilkka Forsten

Kyseinen pappi päätyi sittemmin pehmustettuun koppiin, joten voitaneen ajatella että edes joku näki muutakin kuin sulaa rakkautta Toiv****en toilailuissa. Papereissa lukee tätä nykyä ” latva B2 ” mikä kertookin paljon siitä mikä oli lähtökohta ja päätepiste.

Kata

Juu ei ole näkynyt liperikaulusta…onkohan sukua T:selle… hmhmhm…

U. Kamutapsa

”Kyseinen pappi päätyi sittemmin pehmustettuun koppiin”
Onko noin? Mahtaakohan sieltä käsin profetoida ”uutta” uutta testamenttia? Ollapa hullu tässä hullussa maailmassa, olisi paljon helpompaa. Toisaalta neuvostoliitossa väärinajattelijatkin suljetiin hullujenhuoneisiin. Eli valkotakkisia odotellessa…

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by U. Kamutapsa
Tuumailija

Asladdin oli antanut muutkin kyytiä papille kuin lentävällä matolla 1 yön ihmeisiin.
Ne tuhat muuta jäi reserviin myöhempää käyttöä varten.

Ilkka Forsten

Mutta kun Suomesta lähteneet ammutaan heti sivukujalle, niin ei ei ei ei…. Jakamattomat ihmisoikeudet + mukana kulkevat raskaana olevat naiset ja lapset..Yhy hyy..

Pennasella seisoo heti, ( järki ) ja kone ei saa aloittaa edes lähtökiitoa, sillä suomi voi pelastaa kaikki jos vaan tahtoa löytyy. Siitä saa EU:n lotossa aina täysosuman ja suojatyöpaikka varmistuu kun eduskunnasta tiputaan. Siellähän ne istuu kuin broilerit orrella nokkimassa veronmaksajille kuuluvia jyviä.

Mikään omahyväinen syy ei aja poliitikkoja EU:n syliin. He ovat kansan asialla joskin yhä selvemmin on käynyt ilmi ettei se kansa olekaan suomalaiset. Tai no, onhan hottentotitkin nykyään suomalaisia kun astutaan rajan yli Torniossa. Uutisethan ovatkin pullolaan viestejä siitä miten ” suomalaismiehet ” tappelivat Turun satamassa, tai kuinka varissuon ” kantaväestö ” kokee ahdistusta kyökin verhoista.

Katsos nyt, Jos hottentotti sanoo itsestään että olen ylpeä hottentotti, se on suvaittavaa, mutta jos minä, tai sinä sanomme että hottentototit ovat kovasti ylpeitä itsestään, olemmekin rasisteja. Niin, oudoltahan tämä kuulostaa, mutta onko EU:n sisällä enää mitään mikä ei olisi outoa normaalisti ajateltuna ?

Jussi Hämäläinen

Mitä me tästä opimme? Kiitos kysymästä, tämä kuvio selvästi näyttää, että Irakin hallitus lähettää nuoria miehiään Eurooppaan. Ei vain loisimaan elatukseen ja rötöstelemään, vaan ja ennen kaikkea muuta valloittamaan.
Ja nyt, kun lähetetyt joukot sitten jumiutuvatkin Valko-Venäjälle, vedetään ne sitten takaisin lähtöasemiin ja uutta reittiä odottelemaan. Yleensähän Irak ei ota koplaansa takaisin (Euroopasta), mutta nyt kun ei oltukaan päästy tavoiteltuihin asemiin, vedetään sitten joukot takaisin. Eli takaisin otetaan vain ne, jotka eivät päässeet etenemään asemamaihin.
Jos tästä ei näe koko maahanmuuton järjestelmällisyyttä ja tavoitehakuisuutta, on sitten tahallisen, hölmön, naiivin punavihersokea.

Ilkka Forsten

Kyseessä on siis islamin taktinen vetäytyminen ?

Ihmettelijä

Taidat olla oikeassa.

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomen rajavartijathan on juuri lähetetty paikan päälle huolehtimaan, ettei palautuksia päästä tekemään vaan lapset ( alle 25 vuotiaat) autetaan suomalaisten rajavartijoiden voimin hakemaan turvapaikkaa Liettuaan. Liettualaiset ovat varmasti avusta ikuisesti kiitollisia. Voimme kaikki olla ylpeitä.

Takaisin irakiin

Tulisivat täältä hakemaan myös. Niitä on tuhansia.

Arvi A.

Hyvä. Kerran vuodessa järjenhiven löydettävissä Irakin hallinnolta.

Mirkku

Kun en usko enää mihinkään, niin mieleen nousee epäilys: mitähän tässäkin on takana?

Kata

Mieki ensin että Suomeen varmaan,on tehty tarjous josta poijat ei kieltäydy vaikka kotimaa jo siinteleekin unelmissa.Ai ei siintele,no sitte…
Tiimi odottaa kyllä postissa…. 😀

Ilkka Mänttäri

Veit sanat suustani.

Ilkka Forsten

Minulta vietiin jalat suusta, tekijänä sama nainen.

Kata

OMG 😀

Mirkku

Sori.

Ilkka Forsten

En vielä äänestäisi Nobelin rauhanpalkinnon puolesta..

Kansalaisen verkkokauppa