Kotimaa Rikos

Irakilainen Ali puukotti ex-vaimoaan puhdistaakseen kunniansa – nainen pelkää edelleen kunniaväkivaltaa, koska on hengissä

Kuva Pixabay.

Vaasassa lokakuussa 2018 tapahtuneen veitsi-iskun käsittely jatkuu joulukuussa Vaasan hovioikeudessa. 5,5 vuoden vankeustuomion saanut irakilainen Ali, uhri ja syyttäjä ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta. Uhri, 42-vuotias nainen pelkää. Koska hän on elossa, hän uskoo olevansa edelleen kunniaväkivallan uhkauksen alla.

Vaasassa Sepänkyläntiellä sijaitsevassa Vamian Sampo Campuksessa tapahtui 2. lokakuuta 2018 puukotus, jossa opiskelijana oleva maahanmuuttajamies puukotti opiskelijana olevaa maahanmuuttajanaista koulun tiloissa.

Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni välittömästi tapahtuman, ja uhri vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Tekijä, irakilainen 50-vuotias Ali Rashid Majeed Majeed, tuomittiin MTV:n mukaan tämän vuoden alussa Vaasan käräjäoikeudessa 5 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Pahoinpitely ja laiton uhkaus tapahtuivat vuoden 2018 tammikuussa, jolloin Ali uhkasi tappaa naisen. Ali myös pahoinpiteli ja kuristi naista.

Miehen ja naisen välinen avioero oli tullut voimaan kuukautta ennen veitsi-iskua.

”Ali halusi ruoanlaittajan itselleen”

Iltasanomien mukaan Ali oli tapon yrityksen aikana lyönyt entistä vaimoaan kasvoihin sekä iskenyt tätä veitsellä seitsemän kertaa ylävartaloon sekä niskaan. Veitsen teräosa oli 18 cm pitkä.

Veitsi-isku johtui kunnianpuhdistuksesta. Ali oli kokenut tulleensa häpäistyksi muiden arabimiesten silmissä, sillä Alin mukaan vaimolla oli ollut miessuhteita avioliiton aikana.

Ex-vaimon mukaan Ali oli naimisiin mennessään halunnut vain ruoanlaittajan itselleen. Nainen kuvaili käräjäoikeudessa Alia mustasukkaiseksi. Ali oli myös haukkunut vaimoaan huoraksi, likaiseksi naiseksi ja sanonut tämän olevan häpeäksi koko perheelle.

Uhri pelkää edelleen

Ex-vaimo pelkää edelleen. Hovioikeudelle lähetetyn valituksen mukaan hän on vieläkin kunniaväkivallan uhkauksen alla, koska on elossa. Nainen ja syyttäjä vaativat Alille ankarampaa rangaistusta tapon yrityksen sijaan murhan yrityksestä.

Ali katsoo syyllistyneensä henkirikoksen yrityksen sijasta törkeään pahoinpitelyyn ja vaatii eo. perusteella lievempää tuomiota.

Puukkoiskun käsittely jatkuu joulukuun alussa Vaasan hovioikeudessa.

Lisätty tekijän ja uhrin demografinen tausta 22.9 klo 12:34

  • 763
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset