Muu maailma

Irakilainen arkkipiispa: missä protestoijat olivat, kun ISIS tuli tappamaan kristittyjä?

Wall of a church destroyed by ISIS in Bakhdida city. the Nineveh Governorate, Northern Iraq, Western Asia. 12 November, 2016.


Irakilainen katolinen Erbilin arkkipiispa tuomitsi niiden tekopyhyyden, jotka protestoivat presidentti Trumpin äskeistä maahantuloa koskevaa määräystä. Arkkipiispa ihmetteli ääneen, missä kaikki ne mielenosoittajat olivat silloin, kun Islamilaisen valtion taistelijat teurastivat Lähi-idän kristittyjä ja muita vähemmistöjä.Verkkolehti Cruxin haastattelussa arkkipiispa Bashar Warda sanoi, että hänen olinpaikastaan käsin Irakissa hän ei voinut auttaa, vaan voi nyt ainoastaan kysyä ”miksi kaikki nämä protestoijat eivät olleet kaduilla osoittamassa mieltään, kun ISIS tuli tappamaan kristittyjä,Yazideja ja muita vähemmistöryhmiä.”

Warda kritisoi myös Obaman hallintoa, joka ei tarjonnut minkäänlaista taloudellista tukea Islamistisen valtion alueella oleville kristityille, vaan sen sijaan suosi syyrialaisia muslimeja pakolaisia Yhdysvaltoihin hyväksyttäessä.

”He eivät protestoineet, kun kymmeniä tuhansia kristittyjä, joista minun arkkihiippakuntani on pitänyt huolta vuodesta 2014 alkaen, jäi ilman Yhdysvaltojen ja YK:n taloudellista tukea,” hän sanoi. ”Ei ollut protesteja, kun Yhdysvaltoihin päästettiin 20 kertaa vähemmän Syyrian kristittyjä kuin heidän osuutensa Syyrian väestöstä olisi edellyttänyt.”

”En ymmärrä, miksi jotkut amerikkalaiset ovat nyt järkyttyneitä siitä, että monet vähemmistöyhteisöt joita kohtasi kauhea kansanmurha, saavat lopultakin jonkinasteista prioriteettia,” Warda lisäsi.

Bashar Warda, Erbilin arkkipiispa, Irak

Arkkipiispa painotti myös, että kolmen kuukauden viisumikiellon aiheuttama epätietoisuus ei ole mitään verrattuna Irakin ja Syyrian vähemmistöjen kärsimyksiin menneinä vuosina, kärsimyksiin joita kukaan ei tuntunut pitävän protestin arvoisina.

”Useimmilla amerikkalaisilla ei ole käsitystä siitä, millaista oli elää Yazidina tai kristittynä tai jossain muussa vähemmistössä, kun ISIS valtasi alueet,” hän sanoi. ”Meidän kaltaisillamme vaihtoehdot olivat pakeneminen, kääntyminen tai tapetuksi tuleminen, ja monia tapettiinkin käsittämättömän brutaaleilla tavoilla.”

”Mutta ISIS:n testatessa tuolloin uskomme lujuutta, kukaan ei protestoinut,” hän sanoi.

Pitkässä haastattelussa Warda alleviivasi Trumpin protestoijien tekopyhyyttä. Hän arvosteli protestoijia, jotka haluavat asettautua muslimien kanssa samalle puolelle, mutta eivät nosta sormeakaan auttaakseen Lähi-idän kristittyjä, joita kohtasi joukkotuho.

”Meidän ihmisemme menettivät kaiken uskonsa vuoksi – he olivat maalitauluina juuri uskonsa vuoksi, kuten Yazidit ja muut,” hän sanoi. ”Nyt nämä protestoijat sanovat, että uskonto ei ratkaise, vaikka monia ihmisistämme vainottiin heidän uskonsa vuoksi, ja uskonnon perusteella vainoaminen on yksi turvapaikan saannin peruste YK:n pakolaissopimuksen mukaan.”

”Tässä minun täytyy todeta, että onhan tämä aivan uskomatonta,” hän sanoi.

Warda ryöpytti myös huolettomia journalisteja siitä, että nämä ovat nimittäneet Trumpin määräyksiä ”muslimikielloksi,” ja huomautti että tämä leima ei ole ainoastaan väärä, vaan myös vaarallinen kristityille ja vähemmistöille, jotka asuvat islamilaisten terroristien hallitsemilla alueilla.

”Kaikkien niiden, jotka kutsuvat tätä ”muslimikielloksi, tulisi selkeästi ymmärtää, että he vahingoittavat kristittyjä ja asettavat heidät suuren riskin alaiseksi,” Warda sanoi.

”Täällä Irakissa me kristityt emme pysty sanomaan niin vapaasti kuin media lännessä voi,” hän totesi. ”Haluaisin että media, joka käyttää jokaisen tilaisuuden lietsoakseen kahtiajakoa, ajattelisi tätä.”

”Medialle nämä asiat ovat vain luokittelukysymyksiä, mutta meille vaara on todellinen,” hän alleviivasi.

Arkkipiispa sanoi, että ”minun on hyvin vaikea käsittää, miksi lännen kaikessa mukavuudessaan elävät ihmiset ajattelevat, että niiden jotka taistelevat joukkomurhia vastaan ja joiden yhteisöt ovat vaarassa kadota kokonaan, ei tulisi saada hieman erityistä huomiota.”

”Me olemme muinainen, uskomme vuoksi katoamisen partaalla oleva ryhmä. Protestoisiko joku meidän puolestamme?” hän kysyi.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa