Kotimaa Rikos

Irakilainen poliisi uhkaili kristinuskoon kääntynyttä maanmiestään

Kuva Shutterstock.

Suomessa oleskeleva irakilaismies kääntyi kristinuskoon vuonna 2018. Tästä alkoivat ongelmat, jotka huipentuivat keväällä 2020 uhkauksiin, joiden perusteella mies uskoi perheensä olevan vakavassa vaarassa.

Uhkaukset esitti myös Suomessa oleileva entinen irakilainen poliisimies käyttäen tanskalaista puhelinliittymää. Irakilaismies päätyi hakemaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudelta lähestymiskieltoa suojatakseen perheensä irakilaispoliisilta.

Poliisimies muun muassa lähetti irakilaismiehen puhelimeen ääniviestin, jossa hän nimitteli miehen kuollutta äitiä huoraksi ja kertoi kaivavansa tämän ylös haudasta. Poliisi myös uhkasi tappaa miehen vaimon, raiskata pojan ja lähettää raiskauksesta ottamansa kuvat miehelle.

Irakilaismiehen mukaan poliisilla on yhteyksiä ääri-islamilaiseen järjestöön. Miehen mukaan ”äärimuslimijärjestöt valehtelevat ja pystyvät tekemään mitä tahansa” ja niillä todellakin on taipumus kaivaa ihmisiä haudasta. Uhkausten vuoksi mies ei ole uskaltanut päästää poikaansa ulos.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi lähestymiskieltohakemuksesta seuranneessa oikeuskäsittelyssä irakilaispoliisin vuodeksi lähestymiskieltoon. Lähestymiskieltoon määrätty ei saa tavata uhkailemiaan henkilöitä eikä ottaa näihin yhteyttä sakon tai vuoden vankeustuomion uhalla.

Irakilaispoliisi vastusti lähestymiskieltoa, koska tuomio saattaisi viivyttää hänen hakemansa Suomen kansalaisuuden saamista.

Lähde Varsinais-Suomen käräjäoikeuden julkinen seloste.

  • 293
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset