Kotimaa Rikos

Irakilaismiehelle Joensuussa raiskauksesta ehdollista – käräjätuomari vaati ehdotonta

court justice

Kolmekymppinen irakilaismies tapasi naisen joensuulaisessa ravintolassa tammikuussa 2020. Illan päätteeksi mies kuljetti autollaan naisen ja tämän seurassa olleen henkilön naisen asunnolle.

Kun kolmas henkilö poistui, irakilainen alkoi ahdistelemaan naista. Hän suuteli aggressiivisesti ja riisui naisen vaatteet. Tämän jälkeen irakilaismies oli väkisin emätin- ja anaaliyhdynnässä naisen kanssa kääntelemällä ja vääntelemällä tätä sekä pitämällä asianomistajan jaloista kiinni niin, ettei tämä päässyt tilanteesta pois. Lisäksi mies otti naisen päästä kiinni ja pakotti ottamaan peniksen suuhun.

Teot mies teki naisen estelyistä ja kielloista huolimatta. Välittömästi tapahtuneen jälkeen nainen soitti apuun naapurinsa. Kun nämä saapuivat asunnolle, irakilaismies pakeni takaoven kautta ja kaasutti autolla karkuun.

Poliisipartio sai miehen kiinni samana yönä kun tämä oli liikenteessä autollaan.

Oikeudessa irakilainen kiisti syytteet raiskauksesta. Hänen mukaansa nainen oli ollut suostuvainen seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen raiskaukseen ja katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus on yksi vuosi ja kymmenen kuukautta vankeutta, joka tuomittiin ehdollisena. Rikoksen vakavuuden vuoksi käräjäoikeus tuomitsi irakilaismiehelle ehdollisen vankeuden ohessa 50 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tuomittu joutuu korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 500 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 5000 euroa, stressihäiriön aiheuttamasta tilapäisestä haitasta 1500 euroa, psykoterapiakuluista yhteensä 938 euroa, asianosaiskuluista 50 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 4296 euroa

Käräjäoikeus käsitteli tapausta oikeuden puheenjohtajana toimineen käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Käräjäoikeus joutui äänestämään tuomiosta, sillä oikeuden puheenjohtaja katsoi, että vankeusrangaistus tulee tuomita ehdottomana.

Lähde Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden julkinen seloste.

Tilaa
Ilmoita
guest
12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

english literature dissertation help https://helpon-doctoral-dissertations.net/

trackback

dissertation introduction help https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback

wobka slots promo codes https://411slotmachine.com/

trackback
trackback
trackback

slots free single https://slot-machine-sale.com/

trackback

free slots online https://slotmachinesforum.net/

trackback

5.oo slots machine casino https://pennyslotmachines.org/

trackback
trackback
trackback

2jeweller