Kotimaa Rikos

Irakilaismies häiriköi entistä naisystäväänsä – ”Kuvittelee voivansa elää Suomessa kuin Irakissa, missä mies päättää entisen puolisonsa asioista”

Kuva Shutterstock.

Häiriköinti alkoi keväällä 2019, kun irakilaismies oli saanut kuulla naisen puhuneen jonkin toisen miehen kanssa.

Irakilaismies ja -nainen olivat aiemmin sopineet, että heidän tiensä erkanevat. Avioliittoon saakka he eivät koskaan ehtineet.

Keväällä 2019 mies aloitti naisen pommittamisen viesteillä, joita tuli satoja. Tilanne paheni entisestään kesällä 2020, jolloin nainen alkoi seurustelemaan toisen irakilaismiehen kanssa.

Irakilaismies seurasi pariskuntaa ja uhkaili. Erään kerran irakilaismies löi naista päähän. Kohtaamisissa mies käytti naisesta ”erittäin rumaa kieltä”. Irakilaismies myös sanoi leikkaavansa pariskunnan sukuelimet irti.

Naisen mukaan irakilaismies ei hallitse hermojaan ja käyttäytymistään. Hän on Irakista, joten mies ”kuvittelee voivansa elää Suomessa Irakin sääntöjen mukaisesti”. Näihin sääntöihin kuuluu muun muassa se, että ”eron jälkeen mies jää hallitsemaan ja päättämään entisen puolisonsa asioista”.

Irakilaismiehen edesottamuksista on tehty tutkintapyyntö, mutta Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi irakilaismiehelle naisen hakemuksesta lähestymiskiellon, jonka mukaan mies ei saa tavata naista eikä ottaa tähän yhteyttä. Mies ei myöskään saa seurata tai tarkkailla naista.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi