Kotimaa Rikos

Irakilaismies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen ja korvauksiin lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahi. Kuva Petri Saarela.

Turvapaikanhakijoina ja kiintiöpakolaisina maahan saapuneiden miesten lapseen kohdistaman seksuaalirikosvyyhdin tuomioiden jako jatkui tänään Oulun käräjäoikeudessa. Tällä kertaa pitkän vankeustuomion sai irakilainen Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahi.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään irakilaisen 1993 syntyneen Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahin lapseen kohdistuneesta törkeästä raiskauksesta, törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä 4 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja vahingonkorvauksiin.

Aldhulaiei kiisti väkivallan ja seksuaaliset teot. Hän myös väitti luulleensa tekoaikana 13-vuotiasta lasta 17,5-vuotiaaksi, kuten uhri Aldhulaiein mukaan oli kertonut olevansa.

Irakilaismies raiskasi uhrin tämän vastusteluista huolimatta

Irakilaismies ja uhri olivat tutustuneet sekä pitäneet yhteyttä Facebook-, Messenger-, WhatsApp- ja Instagram-palveluissa sekä puhelimitse. He olivat myös tavanneet.

Seksuaalirikokset tapahtuivat Aldhulaiein ja hänen kavereidensa asunnoissa, jolloin irakilaismies on ollut uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä emättimeen sekä peräaukkoon. Mies on myös nuollut uhrin alapäätä sekä imenyt hänen kaulaansa.

Aldhulaiei oli työntänyt uhrin väkisin sängylle ja riisunut tämän. Uhri oli yrittänyt puolustautua läpsimällä Aldhulaieita kasvoihin ja sanonut, ettei halua seksiä eikä häntä saa pakottaa. Tästä huolimatta irakilaismies raiskasi uhrinsa. Raiskauksesta aiheutui uhrin alapäähän niin voimakas kipu, ettei hän pystynyt kävelemään.

Aldhulaiei oli myös tehnyt uhrille väkivaltaa vetämällä hänet hiuksista repimällä lattialle sekä toisessa tilanteessa läpsimällä häntä kasvoille.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 1993 syntyneen Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahin todisteiden valossa 4 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja 23 000 euron korvauksiin uhrille aiheutetusta kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Käräjäoikeus piti rikoksia törkeinä alistavan tekotavan sekä miehen ja uhrin suuren ikäeron vuoksi. Tekojen törkeyttä puolsi myös se, että kyse oli uhrin ihastuksen ja kiinnostuksen hyväksikäytöstä.

Uhrin asianajajan palkkio 7126,90 euroa jää toistaiseksi veronmaksajien tappioksi, mutta tuomittu joutuu korvaamaan summan valtiolle. Aldhulaiein asianajajan palkkio 25 638,09 euroa jää veronmaksajien tappioksi irakilaismiehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Tuomittu  joutuu maksamaan myös rikosuhrimaksua 80 euroa sekä todistelukustannuksia 120,75 euroa.

Käräjäoikeus julisti oikeudenkäynnin asiakirjat ja uhrin henkilöllisyyden salaisiksi 60 vuodeksi.

Irakilaismies ehti paeta ennen pidättämistään Saksaan

Tuomittu on Oulun poliisin marraskuussa 2018 tiedottamaan seksuaalirikoskokonaisuuteen liittyvä henkilö, joka pakeni rikostutkintaa Saksaan marraskuun lopussa. Hänet saatiin pidätettyä Saksassa tammikuun 2019 alussa.

Alun perin turvapaikanhakijana Suomeen saapunut irakilainen siirrettiin tammikuun lopussa takaisin Suomeen vastaamaan teoistaan.

Lähde Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset