Muu maailma

Irakin kansalaisuuden saa nyt vuoden maassaoleskelun jälkeen – irakilaiset pelkäävät siirtolaisvyöryä Iranista ja Aasiasta

Kuva Nicolas Raymond / Flickr / CC BY 2.0

Irakin parlamentti hyväksyi viime viikolla lakimuutoksen, jonka mukaan maan kansalaisuuden saa vuoden maassaoleskelun jälkeen. Päätös on saanut vastaansa voimakasta kritiikkiä. Maassa pelätään siirtolaisvyöryä Iranista ja Aasiasta.

Irakin parlamentti hyväksyi viime viikolla lakimuutoksen, jonka mukaan laillisesti maahan saapunut ja siellä vuoden oleskellut henkilö saa maan kansalaisuuden, kertoo Gulf News.

Päätös on otettu Irakissa tyrmistyksellä vastaan. Irakilaiset kokevat, että maata kohtaa nyt uusi katastrofi sodan jälkeen. Lakimuutos nähdään keinona muuttaa maan väestörakennetta.

Sosiaalisessa mediassa esille nousee pelko, jonka mukaan irakilaiset korvautuvat Iranin, Afganistanin, Intian ja muiden Aasian maiden väestöllä.

– Jos 2 miljoonaa iranilaista vaeltaa maahan uskonnollisessa tarkoituksessa, ja miljoona jättää palaamatta kotimaahansa, vuoden jälkeen heille myönnetään Irakin passi ja 400 dollarin sosiaaliturva, minkä he lähettävät kotiinsa. Tämä kaikki on pois esimerkiksi irakilaisilta orvoilta, eräs kommentoija painotti.

Erään twitter-kommentoijan mukaan ”viidessä vuodessa irakilaisista tulee vähemmistö [omassa maassaan]”.

Eräs kiukkuinen irakilainen vaatii, että ”jokaiselta, joka hyväksyy lain, tulee poistaa kansalaisuus.”

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit