Muu maailma

Irakissa islamilaiset papit välittävät jopa 9-vuotiaita tyttöjä ”tunnin avioliittoihin” – sharian mukaan mitään ongelmaa ei ole

Kuva Shutterstock.

Irakissa pikkutyttöjä myydään seksiä varten. Islamilaisen papin mukaan asiassa ei ole ongelmaa – 9-vuotias on sopivan ikäinen avioliittoon.

Daily Mail kertoo BBC:n tutkivista journalisteista, jotka kuvasivat Irakissa keskustelunsa islamilaisten pappien kanssa, joissa nämä tarjosivat ”kestoltaan tunnin mittaisia avioliittoja” lasten kanssa.

”Avioliitto” 9-vuotiaan tytön kanssa ei islamin lakien mukaan ole mikään ongelma. Lapsiseksi on Irakissa kiellettyä, mutta 80 prosenttia BBC:n jututtamista uskonmiehistä hyväksyi käytännön. Eräs pappi jopa tarjoutui toimimaan sutenöörinä.

Lähi-idän perinne juontaa juurensa aikoihin, jolloin miehet turvautuivat järjestelyyn joutuessaan olemaan erossa vaimoistaan.

Karbalassa eräs pappi muistutti, että islamin lakien mukaan lapsiseksissä 9-vuotiaan kanssa ei ole mitään kyseenalaista.

– Sharian mukaan mitään ongelmaa ei ole, pappi sanoi. Hänen mukaansa kyse ei ole minkäänlaisesta hyväksikäytöstä.

Toinen pappi varoitti, että tyttö ei saisi ”tunnin avioliitossa” menettää neitsyyttään, joten ehkäpä ”muunlaiset seksuaalisen kanssakäymisen tavat” voisivat tulla kysymykseen. Jos tyttöä sattuisi kanssakäymisessä, papin mukaan asia on miehen ja tytön välinen, eikä kuulu muille.

Pappi ehdotti myös, että hän voisi itse järjestää tällaisen pika-avioliiton. Hän tarjoutui ottamaan tytöstä kuvan ja lähettämään sen ”asiakkaalle”.

– Kun tulet takaisin, hän on sinun, pappi vakuutti.

Tämänkään papin mukaan hyväksikäytöstä ei ole kyse, sillä tytölle maksetaan. Ainoa ehto avioliitossa on, että sen pituus täytyy kertoa etukäteen. Se voi olla mitä hyvänsä tunnin ja 99 vuoden väliltä.

Yksi toimittajien tapaamista tytöistä kertoi, että ei edes osaa sanoa, montako kertaa hän on ollut ”naimisissa”.

Irakin viranomaiset voivat puuttua tapauksiin vain, jos tytöt itse hakeutuvat poliisin puheille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa