Kotimaa

Irakissa tapetun bangladeshiläisen ISIS-taistelijan Taz Rahmanin appi on oululainen imaami

Kuva ISIS.

Suomessa asuneen, ISIS:n riveissä taistelleen Irakissa tapetun Taz Rahmanin appi on Oulussa asuva imaami Abdul Mannan.

Bangladeshiläinen Dhaka Tribune kertoo, että ISIS:n julkaisema kuva bangladeshiläisestä taistelussa kuolleesta ISIS-miehestä esittää Abu Ismail al-Bengalia joka tunnetaan myös nimellä Taz Rahman.

Kuvamateriaali ei kerro kuoleman ajankohtaa, mutta ruotsalais-bangladeshiläinen journalisti Tasneem Khalil kertoo miehen mahdollisesti kuolleen Irakissa aiemmin tässä kuussa.

Dhaka Tribune kertoo saaneensa vahvistuksen Suomesta lähteneen miehen henkilöllisyydestä hänen ystävältään sekä miehen perhettä lähellä olevasta lähteestä.

Tasneem Khalil kertoo Taz Rahmanin olleen ”aktiivinen suomalaisella jihadistisella/islamistisella näyttämöllä ennen muuttoaan Syyriaan 2013/2014”.

Suomessa halal-kaupassa osakkaana ollut Rahman on viimeksi nähty Suomessa tammikuussa 2015. Hänen Bangladeshistä Suomeen muuttaneen vaimonsa arvellaan matkustaneen Rahmanin mukana Syyriaan, ja heillä on mahdollisesti ollut lapsi.

Bangladeshiläinen ISIS-taistelija Gazi Kamrus Salam Sohan tapasi Rahmanin Raqqassa Syyriassa huhti-toukokuussa 2015. Sohanin mukaan Rahman toimi tuolloin fysioterapeuttina sairaalassa Raqqassa.

Dhakan Mohammadpurista lähtöisin olevan Rahmanin appi on Abdul Mannan. Mannan johtaa islamilaista yhteisöä Oulussa, ja on ollut vuonna 2012 kunnallisvaaleissa SDP:n ehdokkaana päästen SDP:n varavaltuutetuksi.

Mannanin mukaan ”todellisen islamin” levittäminen mukaan lukien sharia-laki on tärkeää. Hänen suhtautumisensa sosialidemokraateille tärkeään vapaamielisyyteen moraalikysymyksissä on myös ristiriitainen ja noudattelee islamistista extremismiä, sillä Mannan on tuominnut homoseksuaalisuuden ja sukupuolten välisen yhdenvertaisuuden uskonsa vastaisena.

– Islam ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Miehille ja naisille on annettu eri velvollisuudet. Naisen velvollisuuksiin kuuluu olla äiti, kotiäiti, hänen pitää hoitaa lapset ja oma perhe, imaami Mannan on sanonut.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa