Muu maailma

Iran tuomitsee EU-maiden terroristiryhmien jäsenille antamat turvapaikat

Kuva Pixabay.
Iran kritisoi kolmen EU-maan toimintaa islamististen terroristien kanssa ja kutsui niiden suurlähettiläät puhutteluun. Tanska, Hollanti ja Iso-Britannia ovat antaneet turvapaikkoja terroristeille.

Iranin Ahwasin kaupungissa sotilasparaatiin tehdyn kymmeniä kuolonuhreja vaatineen iskun jälkeen Iranin johto Teheranissa kutsui lauantai-iltana kolmen eurooppalaisen valtion diplomaattiedustajat puhutteluun, kertoo Welt. Kyseessä olivat Tanskan ja Hollannin suurlähettiläät sekä Iso-Britannian asiainhoitaja.

Iranin johto protestoi sitä, ”että nämä kolme valtiota ovat antaneet turvapaikkoja eräille Ahwasin iskun tehneen terroristiryhmän jäsenille”.

– Ei ole hyväksyttävää, että EU-jäsenmaat eivät aseta tämän terroristiryhmän jäseniä mustalle listalle niin kauan kuin nämä eivät tee Euroopassa mitään rikoksia, sanoi ulkoministeriön tiedottaja Bahram Qasem.

Iranin korkein johtaja Ajatollah Ali Khamenei tuomitsi iskun kovin sanoin. Hän syytti iskusta ”USA:n hallituksen tukemien alueen hallintojen salaliittoa”, jolla halutaan lietsoa turvattomuutta maassa. ISIS on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Lauantain terrori-iskussa kuoli ainakin 25 henkilöä

Lauantain terrori-iskussa iskussa kuoli virallisten tietojen mukaan vähintään 25 henkilöä. Neljä ISIS-terroristia tulitti Iranin vallankumouskaartin jäseniä puistosta. Iskussa uhreina oli sotilaita, mutta myös siviilejä, joiden joukossa oli lapsia. Yli 60 henkilöä haavoittui, ja moni heistä on edelleen kuolemanvaarassa.

Ainakin kaksi terroristia sai surmansa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa