Eurooppa Rikos

Iranilainen diplomaatti 20 vuodeksi vankeuteen Belgiassa terrori-iskun suunnittelusta

Kuvituskuva. Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Iranilainen diplomaatti, jota syytettiin pommi-iskun suunnittelemisesta emigranteista koostuvan Iranin kansallisen vastarintaryhmän (NCRI) kokoukseen, on tuomittu 20 vuodeksi vankeuteen Belgiassa. Myös diplomaatin avustajat saivat pitkiä vankeusrangaistuksia.

Antwerpenin tuomioistuin tuomitsi torstaina iranilaisen Assadolah Assadin 20 vuodeksi telkien taakse. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun iranilainen virkamies on asetettu syytteeseen ja tuomittu EU-alueella terrorismista.

Oikeudenkäyntiä vartioi poliisi panssaroitujen ajoneuvojen ja helikoptereiden tukemana.

Diplomaatti todettiin syylliseksi pommi-iskun suunnittelemisesta NCRI:n kokoontumiseen Pariisin ulkopuolella kesäkuussa 2018. Isku epäonnistui Saksan, Ranskan ja Belgian poliisin yhteisoperaation ansiosta.

Kolme Assadin avustajaa todettiin myös syyllisiksi ja heitä rangaistiin 15, 17 ja 18 vuoden vankeusrangaistuksilla. Iranilaiset rikoskumppanit määrättiin myös menettämään Belgian kaksoiskansalaisuus.

Iranilaiset oppositioryhmät Belgiassa ovat ottaneet tuomiot tervetulleina vastaan.

– Tässä oikeudenkäynnissä tuomitaan koko hallinto – kyse on valtion terrorismista, NCRI:n johtaja Maryam Rajavi korosti.

Iranin islamilainen tasavalta on aiemmin kiistänyt osallisuutensa tapaukseen.

Lähde Swissinfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit