Eurooppa

Iranilainen massateloittaja oikeudessa Ruotsissa

Hamid Nouri.

Entinen iranilainen virkamies, jota syytetään avustamisesta toisinajattelijoiden teloittamisissa 1980 -luvulla, joutuu oikeuteen Ruotsissa 10. elokuuta.

Hamid Nouri (60) pidätettiin vuonna 2019 sen jälkeen, kun hän oli saapunut Tukholmaan sukulaistensa luo.

Kansainvälinen rikostuomioistuin ei ollut antanut määräystä Nourin pidättämisestä, mutta maanpaossa olleet iranilaiset aktivistit olivat valmistelleet tapausta siinä toivossa, että hän saattaisi vierailla maassa, joka sallii syytteeseenpanon ulkomaisten virkamiesten rikoksista.

Vuonna 1988 Iran oli sodassa Irakia vastaan. Iranin ylin johtaja ajatollah Khomeini määräsi joukkoteloituksia vangeille, jotka olivat liittyneet aseelliseen oppositioryhmään.

Syyttäjien mukaan Nouri työskenteli vankilassa lähellä Iranin pääkaupunkia Teherania.

Hän on toistuvasti kiistänyt roolinsa kuolemantuomioissa, mutta on myös sanonut, että ne olivat oikeutettuja korkean johtajan ajatollah Khomeinin fatwan eli uskonnollisen julkilausuman vuoksi.

Tapaus sai uuden merkityksen, kun entinen päätuomari Ebrahim Raisi valittiin Iranin presidentiksi viime kuussa. Hän osallistui samoihin puhdistuksiin kuin Nouri ja tuomitsi tuhansia vankeja heidän poliittisesta toiminnastaan.

Nourin oikeudenkäynti Ruotsissa alkaa 10. elokuuta ja sen odotetaan kestävän ensi vuoden huhtikuuhun asti

Lähteet The Times, BBC.

Tilaa
Ilmoita
guest
19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Šiia Nouri teki virheen, kun matkusti sunni-Ruotsiin.

Vietnam 2.0

Suomen osallistuminen Afganistan-operaatioon oli virhe, sillä sehän päättyy nyt täydelliseen epäonnistumiseen USA:n: joukkojen poistuessa.
Suomi aikoo nyt korjata tuota virhettä toisella virheellä oli ottamalla ”vähemmän kuin useita satoja” avuliaita afgaaneja (Taliban-liikkeen maalihenkilöiksi !) Suomeen.

dodii

Eikö sodassa tehdä mitä esimies käskee?.Tai sitten olet itse siinä piipun edessä kun et totellut käskyä.

Ilkka Forsten

Un bon soldat..

Pi Pid E

Eiii, mitä minä kerron minun lapsille!!!

176-167

Sen sanon, ettei vanhemmille tietämättömille ketkä elävät tietoisuudessa, että Suomi voitti Neuvostoliiton – ei kannata kertoa tästä uudenlaisesta sodasta. Antaa heidän kuolla rauhassa uskoen tähän valtamedian heille antamaan kuvaan. Miksi kertoa…

John Quiman

Jääkiekossa on voitettu joku kerta NL. Muuta suoranaista voittoa ei ole tiedossa. Sodissa pystyttiin pysäyttämään, mutta ei varsinaisesti voittamaan. Jos on toisenlaista tosiasiaa tarjolla, löytyy varmaan kiinnostuneita lukijoita.

176-167

Moi.
Mä vähän niinkuin tarkoitin sellaisia ihmisiä, ketkä elävät elämänsä ehtoopuolella. Mun ystäväni puhui kuolevalle äidilleen näitä asioita ja näytti eri lehdistä asioita, niin kahden vuotta se vielä eli ja sanoi pojalleen ettei olisi kertonut näitä asioita. Oli erittäin pettynyt koko maailman menoon. Hän oli roikkunut valtamedian uutisten varassa vuoteen 2019. R.I.P. Marjo.

John Quiman

Saatiin kuitenkin valvontakomissio, joten ei se oikein voitolta vaikuta, koska se valvontakomissio oli NL:n ja se oli Helsingissä. Jos olisi voitettu, olisi suomalainen valvontakomissio ollut Moskovassa.

Suomi kyllä menestyi Jatkosodan alussa aika reippaasti. Rintama saatiin kauas kotoa, kun otettiin haltuun etupiiri. Samalla saatiin etupiirialueen pellot ruoan tuotantoon.

Vaikea käsittää mitä oikein tarkoitat täsmälleen ottaen tuolla voittamisella.

176-167
  • No en oikeastaan tarkoittanut voittamisella juuri nimenomaista voittamista, koska menetimme Karjalan ja Petsamon.
  • Tarkoitin voittamisella lähinnä kai sitä, että olimme sodassa Euroopan alueella ainut maa Britannian kanssa mitä ei miehitetty. Itsekin kyllä lasken, että voitimme sodan, vaikka olimmekin natsi-Saksan kanssa aseveljiä.
  • Edesmennyt isoäitini sanoi aikoinaan, että onneksi voitettiin sota (molemmat vaarini kuolivat rintamalla), ja se riitti minulle.
  • Jos lottana toiminut isoäitini näin sanoi yli 90 vuotiaana, en halunnut todellakaan kertoa hänelle, että käymme nyt täysin uudenlaista sotaa ja olemme menettäneet itsenäisyytemme liittovaltioon liityttyämme. Hän ei ollut aikoinaan mielissään Unionista ts. liittovaltiokehityksestä, mutta eipä ollut mielensäkään enää kovin kirkas.
  • Hän kuoli onnellisena mistään nykyisestä menosta tietämättä. Ehkei edes olisi uskonut, mitä oikeasti on tapahtumassa.
John Quiman

Sikäli Suomi voitti, että onnistui torjumaan valtausyrityksen.

Pieni maa on aina suurten jalkoihin jäävä tapaus, jonka politiikkaa, taloutta ja muita asioita pyrkivät isot määräilemään. Se on politiikan luonnetta. Jos Suomi pelaisi fiksummin peliään, ei se alistuisi kaikkeen mahdolliseen, vaan pitäisi päänsä etenkin asioissa, joilla on paljon merkitystä. Tahtovat vaan Suomen poliitikot ajatella, että kuin oikein ryömitään, sitten selvitään, vaikka sillä taktiikalla tätä nykyistä tilannetta ei selvitetä. Ei kai ennenkään matelu tuonut hyvää, mutta se oli silloin.

Merkittävin asia tällä hetkellä on tuo maahanmuuttopolitiikka, koska sillä aiheutetaan hyvin vaikeasti korjattavia vahinkoja hyvin pitkälle aikavälille.

Maan velkaantuminen tyhjän saamiseksi on typerää, mutta siitä selviää rahalla, vaikka se vaikeaa onkin. Viheriäisten muut touhut, kuten maan vieminen kohti viherdiktaturiaa on sekin aika kova kärsimys, mutta siitäkin voi selviytyä helpommin kuin maahanmuuttopolitiikan haitoista. En tietenkään kannata mitään typeryyttä, mutta tuo maan pilaaminen maahanmuuttopolitiikalla voi johtaa korjaamattomaan Suomen pilaantumiseen, ellei sitä pysäytetä. Kaikki sukupuolisekoilut, valkoisen miehen taakat ym. tekevät elämästä helvetin, jos sitä ei pysäytetä, mutta sekään ei ole yhtä kohtalokas kuin tuo maahanmuuttopolitiikka, joka tallaa jalkoihinsa suomalaisuuden ja suomalaisen kulttuurin sekä pitkällä tähtäimellä suomalaiset. Kaikesta muusta voi selvitä, siksipä maahanmuuttopolitiikan muutoksella tulisi olla keskeinen asema.

EU on mikä on, tuskin ikuisesti, mutta nykyisin EU on se suuri voima, joka pitää paitsi pieniä jäsenvaltioita, myös kaikkia EU-kansalaisia pelkkinä kynnysmattoina eliitin diktatuuristen saappaiden alla. Vika on kulttuurimarxilaisessa politiikassa, jota esitellään ihmisoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden politiikaksi, vaikka se on hyvin kaukana ihmisoikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta. Se on sekopäiden sinfonia, jonka tahdissa kaikkien tulee tanssia.

176-167

Eipä tuota tyhjentävämmin voisi sanoa. Asia on juurikin noin. Kunpa yhä useampi ihminen löytäisi nämä ns. vastamediat. Voisi ajattelumalli muuttua.
Valtamedia on vain tehnyt tehtävänsä onnistuneesti saadakseen ihmiset idiooteiksi propagandallaan.
Virheet ovat maailman turhin ideologia!

Kaino-Vieno Huttunen

Ruotsi ja muut humaaneina itseään pitävät maat eivät näe mitään ongelmaa antaa turvapaikka tai edes maahantulo-oikeus sekä vainoajolle että vainotuille. Etenkin Lähi-Idässä molempien ryhmien väli on hämärä, eri klaanit ja poliittiset ryhmät ovat vuosituhansien saatossa olleet molempia ja ovat molempia tälläkin hetkellä. Puolueettomuus tunnutaan ymmärtävän pohjoismaisittaen siten, että yritetään auttaa ja miellyttää kaikkia. Kun sen pitäisi olla sitä, että autetaan korkeintaan niitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan samankaltaisiin liberaaleihin ja humaaneihin arvoihin.

Anonyymi

Järkyttävää tuhlata asiaan mitenkään liittyvän valtion veronmaksajien rahoja ja resursseja mokoman hoitoon. Yhtä älytöntä toiminta on ollut Suomessa ja kalliiksi on tullut. Lasku pitäisi lähettää noille valtioille itselleen.

Hätätila tai väärinymmärrys

Nouri on poliittinen vanki. Voisiko hän hakea turvapaikkaa Suomesta, niin voi vain voittaa. Lisäksi ihmisoikeudet jne. toteutuvatko ne Ruotsissa jossa epäiltyä mahdollista uhria itsekin vihataan.

Ilkka Mänttäri

No näinhän se turvapaikkabisnes toimii.

Unto

No jospa sais enemmän korvauksia kuin Suomen kaksosten vapauttavan tuomion jälkeen. Vapaudenriistosta saivat sen noin puoli miljoonaa ekeä niin Svenssonlandiassa tulee Hamidille sit milli ekeä tilille.

Kata

Hamid niin somasti hymmyilee…voi no entäs se pressa..on vaan pressana?Uskomatonta!
Maailma on nurinkurin maailma.

Minä vaan

Pitäisikö vielä sääliä?
.

Tagit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa