Muu maailma

Iranilainen musiikkisaitti häivytti naisartistit albumien kansikuvista

Iranissa naisartisteja saattaa kuulla, mutta ei nähdä.

Iranilainen musiikkisaitti https://melovaz.net/ pyrkii tarjoamaan maailman eri maiden musiikkia iranilaisille musiikinkuluttajille.

Saitti haluaa luoda käyttäjilleen ihanteellisen ympäristön ja tarjota heille laajan musiikkivalikoiman, jota on helppo kuunnella.

Musiikin kuunteleminen saattaakin olla helppoa, mutta naisartistien ollessa kyseessä, heitä ei ole kovin helppoa nähdä. Saitti on nimittäin editoinut paljasta pintaa näyttävien naisten kuvat pois albumien kansikuvista.

Lady Gaga
Tove Lo
Little Mix
Lana del Rey
Iggy Azalea
Miley Cyrus

 

Iranilaisen musiikkisaitin edesottamukset kirvoittivat 9gag.com -sivustolla sarkastisia kommentteja.

– Iranin täytyy olla maailman homoin maa.

– Jännää todeta, että jotkut maat ovat edelleen keskiajalla.

– Tämän pitäisi varmaankin olla surullista, mutta kuolen nauruun.

Iran on tunnettu sukupuoleen perustuvasta rotuerottelustaan.

Iranilainen nainen asettautui vuosi sitten julkisesti vastustamaan naisille asetettua islamilaisten vaatteiden pakkoa riisumalla hijabin yleisellä paikalla. Lännen feministeiltä ei kuulunut rohkeaa naista tukevia lausuntoja.

Julkista protestia seurasivat laajat mielenosoitukset, jotka Iranin hallinto murskasi brutaalisti. Mielenosoituksissa kuoli yli 20 ihmistä, ja Iranin hallinto pidätti 3700 ihmistä, myös nuoria tyttöjä. Lännen feministit eivät tuolloinkaan esittäneet vastalauseita.

Islamilaisissa maissa, joissa sharia-laki on voimassa, naiset pakotetaan pukeutumaan koko vartalon peittäviin asusteisiin ja peittämään päänsä esimerkiksi hijabilla. Kyseessä ei suinkaan ole naisten oma valinta, vaan uskonnosta johtuva pakko, ja kieltäytymisestä saattaa seurata jopa kuolema.

Muokattu 13.10 klo 1:21

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit