Eurooppa Rikos

Iranilainen sosiaalidemokraatti ampui vaimonsa – tuomittiin elinkautiseen ja karkotettavaksi Ruotsista

Ashkan Ekman Ekhtiari.

Kiirunalainen sosiaalidemokraattien paikallispoliitikko tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja karkotukseen kotimaahan Iraniin.

43-vuotias Ashkan Ekman Ekhtiari tuomittiin maanantaina vaimonsa murhasta. Murha tapahtui tammikuussa Graningenissa Sollefteåssa sijaitsevalla maatilalla.

Ekhtiari väitti oikeudenkäynnissä, että hänen tarkoituksenaan ei ollut ampua vaimoa päähän. Sen sijaan hän oli yrittänyt itsemurhaa parisuhdeongelmien vuoksi.

Käräjäoikeudessa kävi ilmi, että Ekhtiarin oli ollut kovin vaikeaa hyväksyä se, että vaimo halusi jättää hänet. Siksi kyseessä oli murha ja siitä koituva rangaistus elinkautinen vankeustuomio.

– Vaimo tapettiin nukkuessa ja siten puolustuskyvyttömässä tilanteessa. Murha myös tapahtui kotona, missä vaimolla oli oikeus olettaa olevansa turvassa, oikeus totesi.

Ekhtiari on Iranin kansalainen ja tuomion päätteeksi hänet tullaan karkottamaan Ruotsista.

Mies on saapunut maahan vuonna 2007 opiskelemaan. Hänet valittiin vuonna 2014 Kiirunan kunnanvaltuustoon sosiaalidemokraattien riveistä. Ei ole aivan selvää, onko hän edelleen sosiaalidemokraattien jäsen. Joka tapauksessa hänet mainitaan vieläkin Kiirunan kunnan internet-sivulla sosiaalidemokraattien valtuutettuna.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

  • 458
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset