Muu maailma

Iranin ohjusisku Syyriaan epäonnistui – ohjuksista kolme meni väärään maahan

Iranilainen "Zulfiqar" SRBM (MRV) -ballistinen maasta-maahan -ohjus. Kuva Youtube.
Iranin ohjusisku Syyriaan epäonnistui pahemman kerran, sillä seitsemästä ISIS-kohteita vastaan laukaistusta ohjuksesta vain kahden kerrotaan osuneen kohteeseen.

Haaretz kertoo, että Iranin sunnuntainen ohjusisku Syyriaan epäonnistui millä hyvänsä mittapuulla. Seitsemästä syyrialaisen Deir el-Zourin kaupungin ISIS-kohteita vastaan laukaistusta ohjuksesta vain kahden kerrotaan osuneen kohteeseen. Ohjuksista kolme osui Irakiin, ja kaksi jonnekin päin Syyriaa.

Iranin laukaisemia uusia keskimatkan maasta-maahan ammuttavia Zulfigar -ohjuksia on pidetty erityisen hyvinä osumistarkkuudeltaan ja kantamaltaan, joka on noin 750 kilometriä. Laukaisupaikan ja suunnitellun kohteen välinen matka oli noin 450 kilometriä.

Israelilaisista sotilaslähteistä kerrottiin, että operaation tulokset olivat huomattavasti vähemmän vaikuttavat kuin Iranissa laukaisun ympärillä käyty mediakohu.

Iran ilmoitti maanantaina, että ISIS:iä vastaan suunniteltu ohjusisku ei ollut tarkoitus olla ainoastaan jihadisteja vastaan suunnattu, mutta oli tarkoitettu viestiksi myös Saudi Arabialle sekä Yhdysvalloille.

Iran käytti ohjuksia ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa