Eurooppa Maahanmuutto

Irlantiin saapuu koko ajan enemmän turvapaikanhakijoita turvallisista maista

Kuva Pixabay.

Irlannissa on huolestuttu koko ajan kasvavasta turvallisista maista saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä.

Irlantiin saapuvista ja sieltä turvapaikkaa hakevista turvapaikanhakijoista yhä useampi saapuu turvallisista maista. Noin 41 prosenttia turvapaikanhakijoista saapuu Albaniasta, Georgiasta ja Etelä-Afrikasta, kertoo Irish Times. Edellä mainitut maat luokitellaan turvallisiksi ja valtiomuodoltaan demokratioiksi, joten näistä maista saapuvilla turvapaikanhakijoilla ei ole kovin paljon mahdollisuuksia saada hakemustaan hyväksytyksi.

Georgian suurlähetystön edustaja väittää Georgiasta Irlantiin saapuvien turvapaikanhakijoiden olevan elintasopakolaisia.

Irlannista on tämän vuoden aikana hakenut turvapaikkaa 2 234 henkilöä, mikä on 36 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Irlannin 38 pakolaiskeskuksessa asuu tällä hetkellä 6 212 henkilöä. Luvussa on mukana ne 780 henkilöä, jotka ovat saaneet turvapaikan tai oleskeluluvan mutta joille ei ole vielä löytynyt asuntoa.

Useat turvapaikanhakijat asuvat päätöstä odottaessaan muualla kuin pakolaiskeskuksissa, yleensä tuttaviensa tai perheidensä luona.

  • 583
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset