Muu maailma

ISIS ex-taistelija värväsi pakolaisia iskuja varten

Islamilaisen valtion lippu

Poliisi on pidättänyt Baijerissa terroristien avustajaksi epäillyn – mies on värvännyt pakolaisleireistä jäseniä ISIS:ille, organisoinut terroristisoluja ja varustanut iskujen tekijöitä. Hän on asunut Saksassa vuodesta 2015 lähtien.

Ala-Baijerissa on pidätetty 31-vuotias syyrialainen, jonka epäillään värvänneen jäseniä Euroopan islamilaisiin terroristisoluihin Kreikan pakolaisleireiltä. Miehen epäillään perustelluin syin taistelleen Al-Qaidan sisarjärjestön al-Nusran ja Islamilaisen valtion terrorimiliisin riveissä Syyriassa, ilmoitti Saksan syyttäjälaitos keskiviikkona Karlsruhessa. Lisäksi hän on rikkonut sota-aseiden valvontaa koskevia lakeja. 31-vuotias viedään tänään tutkintatuomarin eteen.

Nyt 31-vuotias mies oli perustanut vuonna 2011 yksikön, joka taisteli lähinnä Aleppossa ja myöhemmin myös muilla alueilla. Kun alue päätyi ISIS-terrorimiliisin haltuun, niin mies hajotti syyttäjälaitoksen mukaan yksikkönsä ja liittyi ISIS:iin, sekä matkusti viimeistään elokuun 2015 lopussa Saksaan. Jo ennen matkaansa Saksaan hän oli antanut eräälle toiselle epäillylle räjähdevyön, sekä käsituliaseen, jotka piti toimittaa Aleppoon.

Useita pidätyksiä tänä vuonna

Annettujen tietojen mukaan hän pendelöi Saksasta käsin pakolaisleireillä. Lisäksi hän on koordinoinut Euroopassa olevia terroristisoluja iskujen valmistelussa. Iskuja koskevia konkreettisia suunnitelmia ei ole kuitenkaan vielä ollut. Hänellä ei ollut yhteyttä Dortmundissa tapahtuneeseen räjähdykseen.

Tämä ei ole ensimmäinen mahdolliseen terroristien avustamiseen liittyvä pidätys. Vuoden alusta lähtien on pidätetty jo useita miehiä, jotka ovat tulleet Saksaan oltuaan ensin terroriorganisaatioiden jäseniä. Heidän joukossaan on Taliban-komentajaksi epäilty henkilö ja muita terroristien apulaisia, jotka ovat toimittaneet Syyriaan ajoneuvoja ja aseita.

Die Welt

  • 48
    Shares