Muu maailma

ISIS-hakkerit eivät ole mitään moniosaajia

Kuva Adam Thomas / Flickr.
Islamilaisen valtion hakkerit eivät osaa koodata. Kyberturvallisuuden asiantuntija sanoo, että ISIS-hakkerit ovat surkeita koodareita, häkkääjiä ja epäonnistuvat vieläpä olinpaikkansa peittelemisessä.

ISIS on käyttänyt pitkään internetiä propagandansa levittämiseen, rekrytoinut sen avulla tuhansia vierastaistelijoita ja käyttää sitä yhteydenpitoon, mutta sen kyberoperaatiot ovat hieman vähemmän hienostuneita.

Järjestön kybertaistelijat tuottavat häkkäysohjelmia ja työkaluja, jotka on erittäin helppo estää ja tehdä vaarattomiksi, DomainToolsin vanhempi turvallisuusasiantuntija Kyle Wilthoit sanoi DerbyCon -turvallisuuskonferenssissa.

– ISIS on tosi, tosi surkea salaus- ja haittaohjelmien tekemisessä. Applikaatiot ovat rehellisesti sanottuna täyttä paskaa, niissä on paljon tietoturva-aukkoja, mitkä tekevät niistä käyttökelvottomia tarkoitukseensa, Wilthoit sanoi.

Wilthoit analysoi kolmea jihadistihakkerien tuotosta, ja totesi, että niissä oli roppakaupalla bugeja.

– ISIS ei ole kovinkaan uhkaava onlinenä, osaamista puuttuu vähän kaikilla osa-alueilla, Wilthoit sanoi

Kyberiskujen mentyä täysin myttyyn, ISIS-hakkerit ovat alkaneet käyttää muita online-palveluja, kuten salattua Telegram-sovellusta kommunikointiin sekä jihadististen ohjelmien jakamiseen.

ISIS-ryhmän onnistuneet kyberiskut ovat melkeinpä kokonaan rajoittuneetkin yksityishenkilöiden, diplomaattien ja sotilashenkilöiden nimien paljastamiseen web-sivuillaan ja kehotuksiin tappaa vääräuskoiset.

– … tappakaa kaikki vääräuskoiset amerikkalaiset tai eurooppalaiset, erityisesti pahanilkiset ranskalaiset, australialaiset tai kanadalaiset … millä tahansa tavalla, ISIS-ryhmän ulkomaanoperaatioiden päällikkö ja tiedottaja Abu Mohammed al-Adnani yllytti ulkomailla olevia ISIS-kannattajia syyskuussa 2014 audiotallenteessa.

Asiasta kertoi Newsweek.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
573