Eurooppa Rikos

ISIS-nainen sai saksalaiselta tuomioistuimelta kovemman tuomion kuin syytteessä vaadittiin

Kuva Max Pixel.

Terroristijärjestö ISIS:ä kannattaneelle 41-vuotiaalle naiselle langetettiin Saksassa pitkä vankeustuomio. Bremenistä lähtöisin oleva nainen ei tuomarin mukaan ollut osoittanut vakavasti otettavaa halua irrottautua terroristijärjestöstä.

Hampurin hovioikeus langetti ISIS-terrorijärjestöä tukeneelle naiselle 5 vuoden ja 9 kuukauden vankeustuomion, kertoo Welt. Bremenissä syntynyt nainen oli oikeuden mukaan syyllistynyt 4 tapauksessa terroristijärjestön tukemiseen ulkomailla. Toisin kun syytetty itse väitti, ”hän ei ollut hyväuskoinen ja naivi”, vaan oikeusistuimen mukaan ”laskelmoiva, erittäin juonitteleva ja manipuloiva” henkilö.

Nainen oli jo vuonna 2015 katsellut videoita, joissa ISIS mestaa uhrejaan. Lisäksi nainen kuului Facebook-ryhmään, jossa vaadittiin vääräuskoisten tappamista.

Nainen aikoi matkustaa Syyriaan ISIS-alueelle kolmen alaikäisen lapsensa kanssa ja oli mukana hankkeessa, jonka tavoitteena oli terrori-isku Hildesheimin alueella pidettävään konserttiin syksyllä 2016.

Oikeus ei pitänyt uskottavina naisen väitteitä halusta vain elää rauhallista elämää oikeudenmukaisessa yhteisössä ISIS-alueella. Radikaalista islamismista ei ole paluuta. Tuomion mukaan muunlaiset väitteet ovat vain tyhjiä lauseita.

Syyttäjä oli vaatinut naiselle viisi vuotta 6 kuukautta vankeutta, mutta oikeus ei tyytynyt tähän vaan antoi naiselle kolme kuukautta pidemmän vankeustuomion.

  • 784
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset