Muu maailma

ISIS-naiset Syyriassa: ”Emme kadu mitään”

Kuva Shutterstock.

– En kadu, että päätin elää islamilaisessa valtiossa, sanoo venäläinen ISIS-nainen.

SR:n toimittaja tapasi ISIS-terroristiryhmään kuuluneita antautuneita naisia ja lapsia Baghouzissa itäisessä Syyriassa. Toimittajaa varoitettiin, että vasta saapuneita naisia ei ollut vielä tutkittu, ja heillä saattaisi olla pommivöitä tai aseita.

Naiset sanoivat antautuneensa, koska lapset näkivät nälkää, mutta islamilainen valtio selviäisi.

– Nälkä pakotti meidät, muutoin olisimme jääneet, eräs niqabiin pukeutunut kolmen lapsen äiti sanoo.

Yksikään toimittajan tapaamista naisista ei osoita katumusta. Jotkut ovat aggressiivisia toimittajaa kohtaan, erityisesti he, joilla on skandinaavisen näköisiä lapsia.

Eräs venäläinen suostuu puhumaan. Hänkään ei kadu mitään.

– Et koskaan voi ymmärtää tätä, jos et ole muslimi. ISIS ei voi kuolla. Tämä on maamme, ja jos jumala tahtoo, ISIS palaa takaisin, nainen kertoi ja jatkoi: – En kadu, että päätin elää islamilaisessa valtiossa.

Osa ISIS-naisista on lähtenyt taistelualueelle Euroopasta. Kansalainen kertoi aiemmin, että eräs vangittu nainen haluaa palata Ruotsiin.

– Olen väsynyt elämään tässä paskamaassa, haluan herätä eräänä aamuna Ruotsissa ja jättää nämä vuodet taakseni. Viedä lapset puistoon leikkimään, viedä heidät eläintarhaan ja uimakouluun.

Nainen oli vain hieman aiemmin valmis tappamaan kaikki, mutta nyt hän haluaa palata maahan minkä aiemmin halusi tuhota ja sanoo uskovansa ruotsalaisten nöyryyteen ja Ruotsin oikeusjärjestelmään.

  • 738
    Shares

Liity kannattajajäseneksi