Muu maailma

ISIS-räppäri Deso Dogg on kuollut

ISIS:n lippu. Kuva Wikimedia Commons.

Useamman kerran kuolleeksi julistettu ISIS-räppäri Denis Cuspert, taiteilijanimellä Deso Dogg on kuollut Syyriassa. Tiedon välitti jihadistiseen propagandaan erikoistunut Intelligence Group-sivusto, joka on hyvin lähellä ISIS-terrorimiliisiä.

Sivuston mukaan Cuspert, joka tunnetaan myös nimellä Abu Talha al-Alamini, on menehtynyt taisteluissa Gharanijin kaupungissa Syyrian Deir ez-Zor nimisessä maakunnassa. ISIS-joukkojen kanssa läheistä yhteistyötä tekevä media julkaisi kuvia kuolleesta miehestä. ISIS-miliisi ei ole vahvistanut uutista.

Deso Dogg. Kuva Florian Kettner / Flickr / CC BY-ND 2.0

Saksassa Cuspert esiintyi räppärinimellä Deso Dogg ja tuli tunnetuksi vihasaarnaajana. Saksalais-ghanalainen oli tunnettu hahmo salafistien joukoissa. Miehen kerrotaan kääntyneen islamiin vuonna 2010, ja vuonna 2014 hän liittyi ISIS-joukkoihin. Samana vuonna Saksan turvallisuuspalvelu luokitteli miehen terroristiksi.

USA julisti miehen etsityksi terroristiksi vuonna 2015.

Cuspert teki useita ISIS-videoita, joissa kiihotti islaminuskoisia väkivaltaan ja terroritekoihin. Yksi hänelle annetuista tehtävistä oli saksalaisten värvääminen ISIS-joukkoihin.

Lähde: OE24, Kansalainen

  • 117
    Shares