Eurooppa

ISIS-räppäri piilotteli Espanjassa koronamaskiin naamioituneena – poliisi pidätti

Kuva Policija Nacional.

Britannian etsityin ISIS-terroristi Abdel-Majed Abdel Bary on saattanut suunnitella palaavansa Britanniaan ja suorittavansa siellä terrori-iskun.

29-vuotias Britanniassa asunut entinen räppäri salakuljetettiin Espanjaan veneellä Algeriasta ennen kuin hän jäi kiinni Espanjan poliisin ratsiassa viime viikolla.

Kuva Policija Nacional.

ISIS-räppäri piiloutui kasvosuojan taakse aina poistuessaan piilopaikastaan Espanjassa, tapauksen tutkijat ovat kertoneet.

Entinen sotilastiedustelussa toiminut upseeri on kertonut Daily Mirror -lehdelle, että kysymys kuuluu, tiesikö Britannian tiedustelu Baryn reitistä, ja jos ei tiennyt, oliko ISIS-räppäri palaamassa Britanniaan suorittamaan terrori-iskua ISIS:n toimeksiannosta?

– On hyvin tiedossa, että kun Daeshin alueelle hyökättiin, hänen kaltaisiaan vierastaistelijoita kehotettiin palaamaan kotimaahansa suorittamaan mitä tahansa iskuja, upseeri muistuttaa.

Daily Mailin mukaan Bary ehti olla Espanjassa vain muutamia päiviä, kun poliisi pidätti hänet ja kaksi ”hännystelijää” maanantaina klo 3 aamulla piilopaikasta Andalusialaisessa kaupungissa.

Espanjan poliisin mukaan Bary on yksi Euroopan etsityimmistä islamilaisista vierastaistelijoista.

Abdel Bary.

Bary on syntynyt Egyptissä mutta muuttanut Britanniaan 6-vuotiaana, kun hänen isänsä vapautui vankilasta ja haki turvapaikkaa saarivaltakunnasta itselleen ja perheelleen. Baryn isä Adel Abdel Bari on tunnustanut murhanneensa 224 ihmistä islamistisissa terrori-iskuissa Afrikassa.

Baryn on arveltu kuuluneen brittiläiseen ISIS-terroristiryhmä Beatlesiin, joka on kiduttanut ulkomaalaisia panttivankeja ja irrottanut heidän päitään Syyriassa.

Ennen lähtöään Lähi-itään vuonna 2013 Bary teki uraa räppärinä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit