Eurooppa Politiikka

Irakin presidentti: ISIS-terroristeja saattaa odottaa kuolemanrangaistus

Kuva Nicolas Raymond / Flickr / CC BY 2.0

Irakilaisia tappaneiden islamilaisen valtion terroristien kohtalo ei välttämättä näytä kovin ruusuiselta, kertoo Gli Occhi Della Guerra. Irakin presidentti sanoo, että heitä saattaa odottaa kuolemanrangaistus.

National-lehden haastattelussa Irakin presidentti Barham Salih sanoo, että ulkomaalaiset vierastaistelijat tullaan tuomitsemaan Irakin lakien mukaan. Hän tarkensi, että tämä saattaa tarkoittaa myös kuolemanrangaistusta.

Salih on vaatinut vierastaistelijoiden kotimaita ottamaan vastaan omien maidensa kansalaiset tuomittavaksi.

– Irakin kuormittaminen tällä olisi maalta liikaa vaadittu, presidentti totesi.

Irakissa on vangittuna noin 800 vierastaistelijaa, joilla on usein naiset ja lapset mukanaan.

Palaavat ISIS-terroristit aiheuttavat Euroopalle vakavan terrorismin uhan

Vuodesta 2011 alkaen noin 4 000 vierastaistelijaa on matkustanut Syyriaan liittyäkseen terroristijärjestö ISIS:n riveihin. Näistä arviolta kolmannes on palannut lähtömaihinsa.

Ne Euroopan maat, jotka suostuvat ottamaan vastaan kokeneet ja koulutetut ISIS-terroristit, alistavat itsensä vakavalle terrorismin uhalle. Siksi monet EU-maat, kuten Itävalta ja Ruotsi, ovat tiukentamassa suhtautumistaan palaaviin terroristeihin.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfvén on ilmoittanut, että maa kieltäytyy ottamasta vastaan Yhdysvaltain vangitsemia taistelijoita Syyriasta. Itävallan sisäministeri Herbert Kickl haluaa, että ISIS-taistelijat tuomitaan Lähi-idässä YK:n ja EU:n avustuksella sen sijaan, että heidät tuotaisiin Eurooppaan oikeudenkäyntejä varten.

– Kantani on selkeä, väestöllemme aiheutuva riski tulee minimoida. Kuka takaisin päästämistä ajava ottaa vastuun, kun yksi näistä tikittävistä aikapommeista räjähtää? sisäministeri Kickl huomautti.

  • 1.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi