Eurooppa Rikos

ISIS-terroristi sai valtiolta lakiapua taistellakseen karkotusta vastaan

Kuva West Midlands Police / Flickr / CC BY-SA 2.

Britanniassa majaillut ISIS-terroristi suunnitteli terrori-iskua ja samaan aikaan sai valtiolta lakiapua välttääkseen karkotuksen. Hän myös haluaa turvapaikan Britanniasta.

Britannian tiedustelupalvelu epäili 03-nimellä tuntemaansa ISIS-vierastaistelijaa terrori-iskun suunnittelemisesta Lontoossa.

Mies pidätettiin kaksi vuotta sitten operaatiossa, jossa oli mukana tiedustelupalvelu MI5 ja Scotland Yard.

Miehen asunnosta löytyi Islamilaisen valtion passi, terrorismia koskevia käsikirjoja, länsimaiden asukkaita tappamaan kehottavaa propagandaa sekä ISIS-mestauskuvia.

Poliisi pysäytti miehen ajaman Mercedes S500-auton syyskuussa 2017 miehen oltua liikenteessä ilman ajokorttia. Poliisi epäilee, että autoa oli tarkoitus käyttää terrori-iskussa ajamalla jalankulkijoiden päälle.

Marraskuussa 2017 tapahtuneen pidätyksen jälkeen Britannian viranomaiset aloittivat valmistelut miehen karkottamiseksi.

On paljastunut, että O3:lle on myönnetty lakiapua, jotta hän voisi haastaa karkotusprosessin ihmisoikeuslakien vastaisena ja jotta hänelle voitaisiin myöntää Britanniasta turvapaikka.

Vuonna 2017 islamiin kääntynyt O3 kiistää olevansa ISIS-ekstremisti ja ISIS-materiaali oli hänen hallussaan, koska hän aikoi kirjoittaa asiasta kirjan.

Britannian sisäministeriön mukaan O3 on uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Lähde Telegraph

Muutettu sanamuotoja 5.1 klo 21:26

  • 3.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi